Hamile kalmak istiyorum

pinar01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2025
9
1
1
33
Hamile kalmak istiyorum 5 aydır deniyoruz henüz sonuç alamadık yumurtlama günlerine de dıkkat ediyoruz bi iki kere doktora da gittik bi sıkıntı yok dedı.. Sadece eşimin sperm sayısında düşüklük vardı 10 milyon çıktı ve kendi sonuclarımı da paylaşmak ıstıyorum ne yapmak gerekiyor sonuclarım nasıl sizce

Eklentiler

• Screenshot_2025-04-03-23-55-54-615_com.google.android.apps.docs.webp
    Screenshot_2025-04-03-23-55-54-615_com.google.android.apps.docs.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 78
Hamile kalmak istiyorum 5 aydır deniyoruz henüz sonuç alamadık yumurtlama günlerine de dıkkat ediyoruz bi iki kere doktora da gittik bi sıkıntı yok dedı.. Sadece eşimin sperm sayısında düşüklük vardı 10 milyon çıktı ve kendi sonuclarımı da paylaşmak ıstıyorum ne yapmak gerekiyor sonuclarım nasıl sizce
sonuçlardan çok anlamam maalesef ama yumurtlama dönemlerini kendinmi takip ediyorsun yoksa ovülasyon testleriylemi? ovülasyon testlerini kullanmanı tavsiye ederim gebe kalamayan cogu arkadasım bu testleri yaparak gebe kaldı

Tsh değeriniz bir tık yüksek. Amh değeriniz polikistik over sendromunu çağrıştırıyor. Yumurtalıkların görünümü nasıl? İnsülin direnci bakıldı mı? Testesteron bakıldı mı?

Eşinizin ileri hız morfoloji sorunu var mıydı peki ?

Tsh çok yüksek
Prolaktin çok yüksek düşmesi gerekiyor
Amh göre pcos görünüyorsunuz
Yumurta tembelliği var belli ki fazlalığı da

Merhaba, diğer yorum yapan arkadaşlar biraz ezbere konuşmuş sanırım ben biraz içinizi rahatlatmaya geldim.

Öncelikle evet eşinizin sperm sayısı düşük fakat bu hep mi böyleydi yoksa sperm testi vermeden önce dikkat edilmesi gereken hususlar gözden kaçırıldı mı bilmiyorum. Yani ilişkiye 4 gün süreyle ara verilmesi, alkol, sigara, varsa uyuşturucu kullanımının bırakılması gibi konular… Eğer hep böyleyse, ikinci kriter olarak “ileri hareketlilik” düzeyi önem arz eder. Burda da bir düşüklük varsa önce eşinizin kendi sağlığıyla alakalı kontrollere gitmesi ve tedavi planlanması gerekir. Hayat standartlarını düzene koyması gerekir.

Sizin durumunuza gelince, 28 yaşında yumurtalıklarında polikistik over görünümü olan, prolaktini 18 yaşından beri 50-75 seviyelerinde seyreden bir kadın olarak yorum yapacağım. Ovulasyon testlerini hiç kullanmadım. Kendinizi her ay bu strese sokmanızı tavsiye etmiyorum. Tahlillerinize baktığımda prolaktininizin gayet iyi olduğunu ve gebeliğe engel bir durumda olmadığını görüyorum. Ben prolaktinim 75 seviyelerindeyken üç ay sonra hamile kaldım. Diğer kullanıcılar amh seviyenizin biraz yüksek olmasından dolayı pcos yorumu yapmış fakat pcos olsanız bile amh değeri yumurta rezervinizin gayet iyi olduğunu gösteriyor. Aynı amh değerine sahiptim ve doktorum “bebiş olmayı bekleyen yumur yumur yumurtaların var” demişti. Bakış açınızı değiştirin insanlar düşük rezerv yüzünden yıllarca hamile kalamıyor. Bunun haricinde tsh yani tiroid değeri gayet iyi, diğer kullanıcıların karıştırdığını düşünüyorum. Fsh hormonunuz sınırda yüksek çıkmış fakat amh değeriyle birlikte değerlendirildiğinde gebeliğe engel olarak düşünmüyorum deneyimlerime göre. Sizin yapmanız gereken ne peki? İyi bir kadın doğum uzmanı bulun. Bu söylediğime kulak verin. İyi bir kadın doğum uzmanına gidin durumunuzu anlatın ve ondan hiç değilse bir ay yumurtalık takibinizi yapmasını isteyin. Yani sizi adet döngünüzün 10.gününde çağıracak. Sağ veya sol yumurtalıklarınızdan herhangi birinde olgunlaşan yumurtanız olup olmadığına bakacak. 5-6 gün sonra tekrar çağıracak ve olgunlaşan yumurtanın salınıp salınmadığını, çatlayıp çatlamadığını kontrol edecek. Eğer çatlamışsa size aynı gün, ve gün aşırı korunmasız ilişki önerecek. Eğer gebelik oluşmazsa o zaman, belki tüpleriniz kapalı mı açık mı anlamak için rahim filmi önerecek. Veya eğer yumurtlamışsanız fakat yumurta çatlamadıysa, çatlatma iğnesi yapalım diyecek. Anlatabiliyor muyum? Eşinizin sperm testi dışında aydınlatılması gereken konular bunlar. 5 ay denemek için kısa bir süre ama bilinçli insanlar olarak 1 yılın dolmasını beklemeye gerek yok. İki taraftan birinde doğal yolla gebeliğe engel, tedavi edilemeyecek fizyolojik bir durum varsa tüp bebek, eğer yoksa canınızı sıkmadan düzenli takiplerle deneyeceksiniz. Burdaki yorumlara kafanızı takmayın benim yorumum da dahil gerekirse. İyi bir kadın doğum uzmanı bulun ve önce bebek için değil eşinizin bireysel sağlığı için onun durumunu aydınlatın.

Aç karna tahlil verdiğinizi var sayarak yorum yapıyorum. Tsh 1 tık yüksek gelmiş. Doktorlar gebeliğin ilk 3 ayında 3’ün üstüne çıkmasını istemiyorlar bu sebeple gebelik öncesi ilaç kullanmanız gerekebilir dahiliye doktorundan bu konuda destek alabilirsiniz. Amh değeriniz yani yumurta rezerviniz yüksek çıkmış bu da polikistik over? düşündürebilir. D vitamini düşük gelmiş bunun için dahiliye doktoruna gittiğinizde muhakkak ilaç isteyin. Gebelik için sperm sayısının 15 milyonun altında olmasını istemiyorlar ama 1 milyonla bile hamile kalan çok kadın var sonuçta 1 tane sperm yumurtayı döllüyor. Bunun dışında morfoloji ileri hız vs bunlarda önemli kriter yumurtayı döllemesinde. Üroloji doktoru bu konuyla alakalı destek takviye önerir 3 ay kullanıp tekrar sperm testi verilip sonuçlara bakılır. Sizde bir kadın doğum doktoruna muayene olun belki rahim filmi çekilmesini önerebilir. Son olarakta madem gebelik düşünceniz var gebelerin kullandığı multivitaminler var içinde folik asit var gebe kalmadan 3 ay öncesinde başlamak lazım. Ben elenetal 1 kullanmıştım memnun kaldım sizde eczaneden alıp kullanabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Tsh değeriniz bir tık yüksek. Amh değeriniz polikistik over sendromunu çağrıştırıyor. Yumurtalıkların görünümü nasıl? İnsülin direnci bakıldı mı? Testesteron bakıldı mı?
Polikistik over sendromu belirtileri hiç yok ama bende günü gününe adet olan biriyim ve doktor bakınca da hiç öyle birşey soylemedı acıkcası testesteron baktırmadım sanırım

Merhaba, diğer yorum yapan arkadaşlar biraz ezbere konuşmuş sanırım ben biraz içinizi rahatlatmaya geldim.

Öncelikle evet eşinizin sperm sayısı düşük fakat bu hep mi böyleydi yoksa sperm testi vermeden önce dikkat edilmesi gereken hususlar gözden kaçırıldı mı bilmiyorum. Yani ilişkiye 4 gün süreyle ara verilmesi, alkol, sigara, varsa uyuşturucu kullanımının bırakılması gibi konular… Eğer hep böyleyse, ikinci kriter olarak “ileri hareketlilik” düzeyi önem arz eder. Burda da bir düşüklük varsa önce eşinizin kendi sağlığıyla alakalı kontrollere gitmesi ve tedavi planlanması gerekir. Hayat standartlarını düzene koyması gerekir.

Sizin durumunuza gelince, 28 yaşında yumurtalıklarında polikistik over görünümü olan, prolaktini 18 yaşından beri 50-75 seviyelerinde seyreden bir kadın olarak yorum yapacağım. Ovulasyon testlerini hiç kullanmadım. Kendinizi her ay bu strese sokmanızı tavsiye etmiyorum. Tahlillerinize baktığımda prolaktininizin gayet iyi olduğunu ve gebeliğe engel bir durumda olmadığını görüyorum. Ben prolaktinim 75 seviyelerindeyken üç ay sonra hamile kaldım. Diğer kullanıcılar amh seviyenizin biraz yüksek olmasından dolayı pcos yorumu yapmış fakat pcos olsanız bile amh değeri yumurta rezervinizin gayet iyi olduğunu gösteriyor. Aynı amh değerine sahiptim ve doktorum “bebiş olmayı bekleyen yumur yumur yumurtaların var” demişti. Bakış açınızı değiştirin insanlar düşük rezerv yüzünden yıllarca hamile kalamıyor. Bunun haricinde tsh yani tiroid değeri gayet iyi, diğer kullanıcıların karıştırdığını düşünüyorum. Fsh hormonunuz sınırda yüksek çıkmış fakat amh değeriyle birlikte değerlendirildiğinde gebeliğe engel olarak düşünmüyorum deneyimlerime göre. Sizin yapmanız gereken ne peki? İyi bir kadın doğum uzmanı bulun. Bu söylediğime kulak verin. İyi bir kadın doğum uzmanına gidin durumunuzu anlatın ve ondan hiç değilse bir ay yumurtalık takibinizi yapmasını isteyin. Yani sizi adet döngünüzün 10.gününde çağıracak. Sağ veya sol yumurtalıklarınızdan herhangi birinde olgunlaşan yumurtanız olup olmadığına bakacak. 5-6 gün sonra tekrar çağıracak ve olgunlaşan yumurtanın salınıp salınmadığını, çatlayıp çatlamadığını kontrol edecek. Eğer çatlamışsa size aynı gün, ve gün aşırı korunmasız ilişki önerecek. Eğer gebelik oluşmazsa o zaman, belki tüpleriniz kapalı mı açık mı anlamak için rahim filmi önerecek. Veya eğer yumurtlamışsanız fakat yumurta çatlamadıysa, çatlatma iğnesi yapalım diyecek. Anlatabiliyor muyum? Eşinizin sperm testi dışında aydınlatılması gereken konular bunlar. 5 ay denemek için kısa bir süre ama bilinçli insanlar olarak 1 yılın dolmasını beklemeye gerek yok. İki taraftan birinde doğal yolla gebeliğe engel, tedavi edilemeyecek fizyolojik bir durum varsa tüp bebek, eğer yoksa canınızı sıkmadan düzenli takiplerle deneyeceksiniz. Burdaki yorumlara kafanızı takmayın benim yorumum da dahil gerekirse. İyi bir kadın doğum uzmanı bulun ve önce bebek için değil eşinizin bireysel sağlığı için onun durumunu aydınlatın.
Ayyy çok teşekkürler o kadar güzel ayrıntı ayrıntı anlatmıssınız ki çok iyi geldi 🥰 ayrıca evet amh degerımden dolayı polikistik over sendromu yazan olmuş fakat hiç biebelırtısı yok bende gayet düzenli günü gününe adet olan biriyim diğer belirtileri de yok acıkcası ama sizin dediginiz gibi sanırım iyi bi kadın doğum uzmanı bulup ilerlemem gerekiyo..eşime gelince sperm tahlılı verırıken pehrısli gittik fakat sıgara kullanıyodu eşim zaten o günden sonra bıraktı fakat malesef varikosel çıktı onunla ilgili bi durum olabilirmiş amelıyat olucak allahın izniyle... Bunun dısında evet stres olmaması lazım ki çok şükür evet uzun bi süre geçmedi henüz fakat işte yumurtlama günlerine dıkkat ediyorum düzenli ilişki falan olunca o adet gününü beklemek sonrasında tekrar adet olduğunu görmek üzüyo işte bırazcık

Diğer kullanıcılara laf atmadan yorum yapamıyorsun sanırım. İşine bak

Uzun uzun gereksiz yazan arkadaş sen şanslıymışsın hamile kalmışsın kadını tedaviden neden geri bırakıyorsun ben yıllardır bunların içindeyim ameliyat aşılama hepsini yaşadım hormon değerlerini doktorumlar oturur konuşurduk öyle bilgiliyim prolaktinin yüksek düşmüş ki gebe kalmışsın hayret bir şey ya. Tsh bile yüksek gebelikte bile engelli doğma şansı var nasıl akıllarsınız

Diğer kullanıcılara laf atmadan yorum yapamıyorsun sanırım. İşine bak

Sizin de başka işiniz yok heralde. Konu sahibiyle aynı durumu yaşayan biri olarak ezbere konuşulmasından ve yanlış anlaşılmasından bahsettim. Bu ne kin bu ne öfke nasıl bir hayat yaşıyorsunuz da kendinizi tutamayıp işine bak falan dediniz 😂 Kadın kadına düşman gerçekten yazık

İleri hız yüzde elli ve o da a, b, c dıye ayrılmıs a ileri hız yüzde 15 b ileri hız yüzde 25 falan çıktı ki zaten eşim amelıyat olucak
Eşinizin ameliyat olması gereken durum varsa kendınızı strese sokmayın boşverin ovülasyon takibini falan gun aşırı sevişin eğer istekliyseniz kafanızdan çocuk olayını çıkarın bunu görev haline getirirseniz bi süre sonra sıkılırsınız ilişkiden de .

Uzun uzun gereksiz yazan arkadaş sen şanslıymışsın hamile kalmışsın kadını tedaviden neden geri bırakıyorsun ben yıllardır bunların içindeyim ameliyat aşılama hepsini yaşadım hormon değerlerini doktorumlar oturur konuşurduk öyle bilgiliyim prolaktinin yüksek düşmüş ki gebe kalmışsın hayret bir şey ya. Tsh bile yüksek gebelikte bile engelli doğma şansı var nasıl akıllarsınız

İyi misiniz hanımefendi herkesin durumu farklıdır prolaktin yüksekliği dostinex ile kontrol altına alınır napalım burda yazanlara öldün bittin vah vah mı diyelim? İyi bir kadın doğum uzmanı bulun demenin nesi yanlış ve tedaviden uzaklaştırmak ben anlamadım 😂

canım merhaba bende laborantım bu arada. tsh degerin evet bir tık yüksek ama bundan dolayı cocuk olmuyor deme durumu yok düşürmeye calısırsan iyi olur tabiki 1-2 gibi degerler gelse harika olur . degeri senden yüksek olup hamşle kalan insanlarda var cok kafana takılacak bişey degıl sadece hamile kaldıgında sıkıntı yaşama diye diyorum . gebelik öncesinde ve sonrasında da D vitamini cok onemli ve senin baya düşük cıkmıs mutlaka D vitamini kullan. yaza giriyoruz hergun 15dk mutlaka güneşlen. ve en önemlisi insülin direncine mutlaka baktır . benimde 2 bucuk yıldır cocugum olmadı benimde vitaminler düşüktü hep takviye aldım ve en sonki doktorum insülin direncin yüksek dedi ben 1bucuk ay şekere dair hiçbirşey yemedim ve 2 ay sonra gebe kaldım. bunlara dikkat et. Allahın izniyle zamanı geldiğinde olur insallah

Sizin de başka işiniz yok heralde. Konu sahibiyle aynı durumu yaşayan biri olarak ezbere konuşulmasından ve yanlış anlaşılmasından bahsettim. Bu ne kin bu ne öfke nasıl bir hayat yaşıyorsunuz da kendinizi tutamayıp işine bak falan dediniz 😂 Kadın kadına düşman gerçekten yazık
Ne düşmanı sen kimsin ki öyle güçlü duygu besleyeyim :KK53: konu sahibiyle benzer şeyler yaşamadan neden yorum yapalım. Toyluğuna veriyorum bacım sağlıkla kucağına al bebeğini.

sonuçlardan çok anlamam maalesef ama yumurtlama dönemlerini kendinmi takip ediyorsun yoksa ovülasyon testleriylemi? ovülasyon testlerini kullanmanı tavsiye ederim gebe kalamayan cogu arkadasım bu testleri yaparak gebe kaldı
Testle hiç takip etmedım doğrusu günüme göre takip edıyorum ve düzenli adet olan biriyim

Tsh çok yüksek
Prolaktin çok yüksek düşmesi gerekiyor
Amh göre pcos görünüyorsunuz
Yumurta tembelliği var belli ki fazlalığı da
Doktor bana tsh degerımın yüksek olduğunu söylemedi doğrusu ve bir iki doktora gosterdım pcos a gelınce biç öyle herhangi bi belirtisi yok öyle bırsey de demedi sadece d vıtamını verdi ve kullanmamı söyledi bunun dısında yumurta tembelliğini nerden anladınız

Doktor bana tsh degerımın yüksek olduğunu söylemedi doğrusu ve bir iki doktora gosterdım pcos a gelınce biç öyle herhangi bi belirtisi yok öyle bırsey de demedi sadece d vıtamını verdi ve kullanmamı söyledi bunun dısında yumurta tembelliğini nerden anladınıdokt

Doktor bana tsh degerımın yüksek olduğunu söylemedi doğrusu ve bir iki doktora gosterdım pcos a gelınce biç öyle herhangi bi belirtisi yok öyle bırsey de demedi sadece d vıtamını verdi ve kullanmamı söyledi bunun dısında yumurta tembelliğini nerden anladınız
Doktorunuzu değiştirmenizi öneririm arkadaşım. Tsh yüksekliği bağırıyor resmen 1. Lara gelmesi gerekiyor. Amh 4 olunca pcos deniliyor pcos demek yumurta fazlalığı demek geç menepoza girersiniz hem iyi hem kötü yani fazla yumurta tembel yumurta demek benim gitmediğim profesör bile kalmadı yumurtanız büyürken takip yaptırın çatlaması için gerekli şeyler tüketin zor bir şey değil vitamin verip eve göndermek. Prolaktin 17 demek de çok yüksek değil düşse daha iyi demek. Vakit kaybetmeyin bu doktorlarla

Back
X