Gebeliğe Hazırlık Hamile Kalmak İle İlgili Doğrular- Yanlışlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

isabelisabel hesabı doğrulanmış üye.

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.753
28.247
798
49

Hamile kalmaya ilişkin prensip olarak birçok yararlı tüyo vardır. Bebek isteği konusunda devamlı anlatılan yaygın söylentilerin ve efsanelerin aslı nedir?

Bizde, bu efsanelerin hangisinin gerçekten doğru olduğunu ve hangilerini rahatça unutabileceğinizi sizler için araştırdık...

Efsane 2: Seksten sonra sakın kalkmayın

Bu gerçekten çok yaygın bir görüş. Bir kadının seksten sonra yarım saat yatmaya devam ederse ve poposunun altına bir de yastık koyarsa daha kolay hamile kaldığı her halükarda bilimsel olarak kanıtlanamamıştır. Tabi ki zararı da olmaz...

Efsane 5: Sadece yumurtlama sırasında seks yapılması halinde hamilelik oluşur

Bu doğru değil: Erkek spermleri cinsel ilişkiden sonra 3-5 gün yaşamlarını sürdürdüğünden, yumurtlamadan birkaç gün önce de cinsel ilişkide bulunmuş olsanız da hamile kalabilirsiniz..

Efsane 6: Hergün seks spermin kalitesini düşürür

Bu doğru değil! Spermler 24 saat içinde kendini toparlar ve özellikle hızlarıyla ilgili olarak başlangıçtaki kalitelerini tekrar oluşturur. Ancak, bir günde birçok kez seks yapmak spermleri yorar.

Efsane 7: Normal kiloda olmak hamileliği kolaylaştırır

Aşırı kilonun veya zayıflığın hamile kalınmasını olumsuz etkilediği gerçekten doğrudur. Zira bu durum sonucu oluşan ve kadında döngüye ve yumurtanın olgunlaşmasına ve erkekte sperm üretimine rahatsız edici etkide bulunabilen hormon değişiklikleri oluşabilir.

Sağlıklı beslenerek ve çok hareket ederek siz ve partneriniz kilonuza dikkat ediniz..

Efsane 8: Kadınlar yaşlandıkça erkeklerden daha az doğurgandır.

Bu tam doğru değil. Doğurganlık erkeklerde de kadınlardaki gibi azalmaktadır. Ancak erkekler ileri yaşlarda da çocuk yapabilirler. Ancak, sperm kalitesi genç erkeklerde oldukça yüksektir.

Efsane 9: Doğum kontrol hapı doğurganlığımızı olumsuz etkiler

Bu sadece bir geçiş dönemi için geçerlidir: Gerçekten bazı kadınlarda, doğum kontrol hapının bırakılmasından sonra hormonel düzenin ve periyodun normal halini alması biraz sürebilir.

Rahim salgısı oluşması için de takriben iki ay beklemek önemlidir. Artık bundan sonra hamileliğe bir engel kalmaz.

Efsane 10: Stres ve baskı hamile kalmayı zorlaştırır

Bu kesin: Stres ve baskı uzun vadede sağlıklı değildir. Devamlı stres içinde olsan da ve çocuk arzun nedeniyle kendine baskı yapsan da prensip olarak hamile kalacaksan kalabilirsin.Gereksiz strese yer vermeyin..

Sakin ve rahat bir şekilde zevki alınan bir cinsel ilişki istenilen hedefe daha hızlı ulaştırır.

Burası beni biraz düşündürdü çünkü normal kilomun altındayım zayıfım yani ama doktora gittim hiçbir sağlık problemimin olmadığını söyledi kan değerlerim falan herzaman yüksek çıkar bilemedim şimdi bu ne kadaar engel acaba

Aşırı zayıflık denildiği gibi hormonları olumsuz etkiliyor ve adet döngüsünde sorun çıkarabiliyor.Vücuttaki yağ hücreleri, hormon üretimi yapıyor. Östrojenin 2/3’ü yağ hücrelerinde üretiliyor. Östrojen düzeyi azaldığı ya da çok yükseldiğinde çeşitli problemler ortaya çıkabiliyor.

Ama kontrolleriniz ,kan değerleriniz normalse sizde olumsuz bir etki yapmamış demekki.AŞırı kilolu olup yada aşırı zayıf olup hamile kalanlar tabiki oluyor.Hormonlara bakıldı mı peki?Birde bebek sahibi olmak konusunda sıkıntı yaşıyormusunuz?

Evet hormanlarıma bakıldı hiç bir sorun olmadığı söylendi yumurtlaıklarımda gayet sağlıklıymış ama henüz bebeğimiz yok 6 ay önce korunmayı bıraktım ilaç kullanıyordum şuan deniyoruz diyebilirim :)

Çok iyi o halde.Siz demek ki bu durumdan olumsuz etkilenmemişsiniz..Umarım tez zamanda güzel haberler alırısınız..

Kızlar örnek olsun die bişey anlatıcam
Bu ay ilk ama ilk defa tamam mı
Öbür aylar ömrümde yaşamadığım bişey oldu
Göğsüme iğne Batar gibi sızlıyo 3-5 saniye devam edio
Ama fos çıktı :))
Adet oldum
Geçen ay da ilk kez yaşadığım olay ve hâlâ şaşkınım
Göğsümde üç dört damar kocaman belirdi
Hamilelik belirtisi olduğunu hiç duymadım Kİ piskolojik olsun
Netten baktım hamilelik belirtisiymiş
Sonuç yine regl oldum
O damarda var bişey vücudum hazırlanıyor desem iki ay oldu anlamadım bu işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…