Hamile kalmak için

Nare12

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2023
94
5
26
Merhaba kızlar. Ben 26 yaşındayım 1 yıllık evliyim. 1 yıldır da çocuk için uğraşıyoruz. Eşimde hiç bir problem yok. Bende biraz kan değerlerim düşük bide prolaktinim yüksek çıktı. 23 olması lazımmış 28 çıktı. Bu ikisinin dışında bir sorunum yok. Yumurtam çatlıyor hani çatlatma iğnesi falan kullanmadım hiç. Zamanında adet olurum o da normal yani. Ama hamile kalamıyorum bi türlü. Bana önere bileceğiniz bir kürü ve ya başka bir şey var mı?

İbrahim Saraçoğlu prolaktin için kürleri var çok şifalı

benim doktorum kürler dengede olan hormonları da bozar diyerek hiçbir kür kullanmama izin vermedi. benim tsh normal. pcos ve prolaktin yüksekliği var. prolaktin 30du en son tahlillerde. ve 1 yıl, 1 ay doktorun her lafına uyarak yürüdüğümüz bu yolda bugün gebelik testim pozitif çıktı. yani iyi bir doktor bulup sadece onun onayladığı şeylere odaklanın. benim doktorum multivitamin dışında hiçbir ilaç vs vermedi. bu ay ek olarak diyete ve pilatese başlamıştım. etkisi oldu mu bilemiyorum. ve şekeri komple kestim.

Hormonsal bir sıkıntınız varsa herhangi bir kür vs. Kullanmayınız. 1 yıl korunmasız ilişkilerde doktora başvurunuz. Sağlıklı beslenmeniz, sigara alkol tüketmeyin. Hormon için verdigi ilaçları kullanın. Ve stres yapmayın en önemlisi bu biliyorum cok zor ama malesef çok etkili

benim regl düzenliydi. regl düzeni için hiç ilaç kullanmadım. 28 günde bir regl oluyorum. bazen 2-3 gün erken veya gec olabiliyor onu da doktorlar normal karşılıyor. benim de kilom yok. 168 boy, 60 kiloyum. bu ay alt karnımdaki şişkinlikten kurtulmak için komple şekeri ve beyaz ekmeği bıraktım. tavuk ve süt ürünleri tüketmedim. bol sebze, kırmızı et ve haftada bir balık tükettim. onun dışında zaten 7 aydır doktorumun pcos için verdiği multivitamini kullanıyordum. gecen ay reglimden başlayarak da pilatese başladım. zaten kilo kaybım hiç olmadı neredeyse 1 ayda 1.20 gr verdim amacım dediğim gibi kilo vermek değil daha sağlıklı olmaktı zaten. onun dışında da bu ay ekstra bir sey yapmadim.

Kilo vermek ve spor da çok etkili gerçekten

Kür falan kullanma bence. Prolaktin yükselten besinlerden uzak dur bide ilacı var diyorlardı prolaktini düşüren Dr una söyle ondan yazabilir. Hem belki de prolaktinin de sürekli yüksek değildir dönemsel yükselmiş olabilir.

Bide inofoloc combı öneririm folik asit ve bitkisel takviye Dr una danış istersen ben 3 kutu kullandım günde 1 içtim sonra 1 ay ara verdim 1kutu daha aldım Nisan'da adetimin 3. günü sabah akşam içtim bıraktım içinde 20 tane var bide d vitamini kullan düzenli ben şuan gebeyim rabbim doğurmayı da nasip ederse inşallah

Kilon varsa vermeye çalış canım. Bir de eşinde veya sende sigara varsa bırakırsanız iyi olur. Sen biraz kendine iyi bak şu sıralar yemene içmene özen göster. Şekerli bol karbonhidratlı gıdalardan uzak dur. Sağlıklı alternatiflere yönel. Ek olarak günlük yürüyüş yapmanı öneririm hem sindirimine yardımcı olacaktır hem de strese çok iyi geliyor. Böyle ufak tefek değişiklikler yap bakalım canım bir sıkıntın yoksa elbette olacak bu çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…