• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak için doktor kontrolünde neler isteniyor!!!!!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Lana22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2019
170
45
28
İstanbul
3aydır deniyoruz, olmadı. Daha önce kullandığım ilaçlar, sigara içmem vs diye doktora görünmek istiyorum ama korkum var. 25 yaşındayım doktor nelere bakıyor. Birde İst Armavutköy ve yakınlar da iyi bir kadın doğum dr var mı?

Canım kan tahlili alırlar şeker tansiyon var mı vitaminsizlik var mı herhangi bir hastalık var mı bakarlar. Yumurtalıklarına bakarlar ultrasonla kist var mı, hamile kalışını engelleyen bi durum var mı diye. Tüplere bakarlar tıkanıklık var mı diye. Ama 3 ay çok kısa bi zaman en az 10 ay derler genelde. Eczaneden ovulasyon testi alabilirsin yumurtlama gününü öğrenebiliyosun. Belki yumurtlamayı kaçırıyorsundur.

Ya herşeyi çok araştırdım. Kürler, yumurtlama vs de bende doktor çok erken bakmaz daha diye sıkıntı yaptım. Bi an önce olsun doktora gidiyim de istiyorum. Regl mde çok düzensiz. Ama oturduğum semtin hastanesine hiç güvenmiyorum. Buraya yeni taşındım özel mözel hangi hastane iyi bilmiyorum :(

Tedavi değilde çocuk düşünüyorum genel bir kontrol için geldim dersin doktora kan tahlili istiyor adetinin 2 3 veya 4. gününe ait olması lazım. Bir de ultrason olur ama ondan da çekinme sakın hiçbir zorluğu olmuyor hem sağlık için yapıyorsun sonuçta bir sıkıntı varsa erken öğrenmiş olursun iyi olur

3 aydir cocuk istiyoruz olmadi dersen cok ciddiye almayabilir doktorlar cunku cok kisa bir sure 1 yıla kadar normal karsiliyorlar ama adetlerim duzensiz bebek dusunuyorum genel bi muane icin geldim dersen o zaman ilgilenebilirler canim şahsen beni cok erken diyip gondermislerdi ama oyle olmasini istemiyorsan 1 senedir deniyoruz diye pembe bi yalan da soyleyebilirsin o zaman detayli bakarlar 😊

Ya çok teşekkür ederim hepinize :) Genel kontrol için dersem geri gönderme ihtimalleri var diye pembe yalan mantıklı aslında :))

ben hormon testi yaptirip gittim 4 aydir deniyoruz deyip sonuclarimi gosterdim ekstra hic bi sey yapmayip sonuclarima bakti sadece sende kan testiyle basla eger hormonlarin normalse 3 ay sonra tekrar gidersin bu defa tedaviye baaslar

Gebelik istiyorum kontrol icin geldim defim ve beni gondermediler. Zaten denemeye baslamadan once gitmek gerekiyor. Bir enfeksiyon varsa onun tedavisi lazim, kizamikcik bagisikligi yoksa 3lü asinin yapilmasi lazim (ardindan en az 1 ay ideali 2-3 ay korunmak gerekiyor.)... yalan soylemenize gerek yok. Iyi bir doktor takin zamanda kontrole gitmediyseniz sikayetin yoksa 1 yil sonra gel demez.

3aydır deniyoruz, olmadı. Daha önce kullandığım ilaçlar, sigara içmem vs diye doktora görünmek istiyorum ama korkum var. 25 yaşındayım doktor nelere bakıyor. Birde İst Armavutköy ve yakınlar da iyi bir kadın doğum dr var mı?
Bu arada canım senın yanında eşininde doktora gitmesi lazım mesela benım eşimde sorun vardı 6 aylık bir tedavı sonunda ben 4 ay önce hamıle kalmıştım ama maalesef 7 haftalıkken düşük yasadım yanı eşinde de sorun olma ihtimali var

Bu arada canım senın yanında eşininde doktora gitmesi lazım mesela benım eşimde sorun vardı 6 aylık bir tedavı sonunda ben 4 ay önce hamıle kalmıştım ama maalesef 7 haftalıkken düşük yasadım yanı eşinde de sorun olma ihtimali var
Gebelik istiyorum kontrol icin geldim defim ve beni gondermediler. Zaten denemeye baslamadan once gitmek gerekiyor. Bir enfeksiyon varsa onun tedavisi lazim, kizamikcik bagisikligi yoksa 3lü asinin yapilmasi lazim (ardindan en az 1 ay ideali 2-3 ay korunmak gerekiyor.)... yalan soylemenize gerek yok. Iyi bir doktor takin zamanda kontrole gitmediyseniz sikayetin yoksa 1 yil sonra gel demez.
Ya evet doğru diyorsunuz bencede denmemesi lazım ama çoğu doktor öyle gönderiyormuş diye fikir almak istedim 😊

Çok üzüldüm. Allah yeniden nasip etsin inşallah sağlıkla

ben hormon testi yaptirip gittim 4 aydir deniyoruz deyip sonuclarimi gosterdim ekstra hic bi sey yapmayip sonuclarima bakti sadece sende kan testiyle basla eger hormonlarin normalse 3 ay sonra tekrar gidersin bu defa tedaviye baaslar
Horman testini önceden nasıl yptırıyoruz doktor istemeden

Back