- Konu Sahibi BenArabesk
-
öncelikle inşallah en kısa sürede hamile kalırsın...bende yeme içme olayına çok takmıştım hamile kalmadan önce saatli saatli sayarak yiyordum herşeyi ama şu ara o kadar bıktım kii oluruna bıraktım bebeğimin canı ne isterse onu yiyoruz sadece hergün ceviz,fındık,badem yiyorum bir avuç ama onlardanda acaip tiksindim...haftada 1 balık yemeğe gayret ediyorum,bol meyve yiyorum ama muzu hergün yersem kabızlık yapıyor..süt hiç içemediğim için hergün peynir ve yoğurt yiyorum ...yoğurt yerine ayran,cacıkta olabiliyor onu ayarlıyorum iştee...sana tavsiyem gebelikten önce folik aiste başlaman madem anne olmak istiyorsun şimdiden almaya başlayabilirsin...
bence de meyve ve az yağlı az tuzlu yemekler yemek lazım ve bol bol su içmek. ayrıca bir sitede okumustum yoğurt suyu hamilelere çok faydalı imiş çocuğun zekası çok gelişiyormus. evde yoğurt mayalıyorsanız suyunu atmayın için ben öyle yapıyorum. fındık ceviz çekirdekli siyah üzüm yiyorum ayrıca
bende hamile kalmadan önce herseyi düzenli yapmak istiyordum ama ilk basta mide bulantisindan zaten hicbisey planladigim gibi gitmedi. sonralardada cenim ne istediyse onu yedim. bol bol meyve ve sebze tabiki. bide hayatimda hic icmedigim kadar su ictim. hamilelikte cok önemli. folik asit aldim bende hamilelik öncesi. bol bol balik ye yiyebilirsen. kardesim hamileligi boyunca et tavuk ve balik yiyemedi mesela. yani planladigin gibi gitmeyebilir.. ic güdüsel hersey kendiliginden oluveriyor zaten.
bide stresten uzak dur kesinlikle. insallah sende bu duyguyu tadarsin. annelik yorucuda olsa dünyanin EEEEENNNNNNNNNNNN güzel duygusu. ask, aile, kendin bile arka planda kaliyorsun...
tşk ederim yazdıklarınız için.. hmm şunu söyleleyim doktorunuza danışmadan peynir-yoğurt suyu içmeyiniz..özellikle şu zamanlar.. peynir ve yoğurt suyu safra ve böbrekteki taşı oynatır (tabi buralarda taşınız varsa) ama taşı olmayanlar içinde taş oluşumuna engel oluyormuş iyi geliyormuş dediğiniz gibi..
yoğurdumu mayalıyorum evde ancak suyunu su ısıtıcının içine döküyorum kireçe birebir bende bu açıdan tavsiye ederim1 gün su ısıtıcının içinde bekletip ertesi gün yıkayın göreceksiniz pırıl pırıl yapıyor
meyve
az yaglı az tuzlu yemek
bol su içmek
çekirdekli siyah üzüm,kuruyemiş
tşk ederim..inşallah Allah banada bu güzel duyguya layık görür.. ancak 5yıllık evli biri olarak okadar alıştım ki rahatlığa artık kafamız esince gece kokoreç yemek için dısarıya çıkamayacağız mesela gibi.. yada sahilde geceyarısı dolaşamayacağız bebişimiz olacağı için..
ben şu aralar gelgitler yaşıyorum aslında bi istiyorum bi istemiyorum (eşim yaş olarak 30u geçtiği için çoooookkk istiyor ) daha 2gün önce bu konuda tartıştık .ben hazır değilim 1yıl daha erteleyelim diye ağladım1yıl dememin nedeni vergi müfettiş yardımcısı olabilmek için yani yoksa korku filan değil.. bebişle zor olacağını düşündüğüm için ertelemek istedim hepsi bu..ancak bebiş önce gelecek ben sonra meslek sahibi olacağım durum bunu gösteriyor.. meslek açısından güç olacak zorlanacağım ancak geç olmasından iyidir sonuçta.. Allah hakkımda hayırlısını versin..bebişim demek bile heyecan verici
balık,tavuk,kırmızı et severim umarım hamilelik aşamasındada devam eder bu böyleee :)
yaa ben folik asiti içmeye başladım ancak benim midemi bulandırıyor nedense ve gün içinde hiç bişey yiyip içemiyorum...su içsem bile midem bulanıyo.. daha önce saframı aldırmıştım ameliyatla ..ondan dolayımıki acaba bilemedimde.. :26::26::26:
Bebek konusunu ertelemenin herkes için değişik ve haklı sebepleri olabilir. Ben de farklı sebeplerden ötürü erteledim şimdi bunu için pişmanlık duyuyorum. Ev, iş, borçlar kısacası elimizde olan şeylere o kadar takılıyoruz ki Allahın takdiri olan bu duyguyu sanki bizim elimizdeymiş gibi erteleyebileceğimizi sanıyoruz. Ben herşeyi yoluna koydum şimdi sıra bebekte dediğimdeyse o ay olmadı, sonraki ayda ve bir sonraki ayda... Şimdi 4. ay için ugraşacağım kısacası bu benim elimde değilmiş....
Bebek olmadan önce folik asite başlamak çok önemli, çocukta oluşması muhtemel pek çok anormalinin önüne geçmek için şart. Doktorunla mide bulantısı ve iştahsızlık yapması konusunu görüşüp başka bir marka folik asite geçebilirsin yada aç/tok karına alma durumunu değiştirebilirsin. hatta böyle hassas bünyelerin uyumadan önce flik asit alması durumu kolaylaştırır diye düşünüyorum.
Beslenme konusuna gelince; sadece bebek için değil kendimiz için sağlıklı ve dengeli beslenmemiz hayat kalitemiz için önemli... Bu de tüm besin gruplarından dengeli biçimde almamız gerektiğini gösteriyor.
Fakat baktığın zaman Afrika' da açlık sınırının çok altında yaşamak zorunda kalan kadınlarında gebe kaldığını ve saglıklı doğum yaptığını görünce tekrar Allah isterse olur demekten başka bir açıklama bulamıyorum. Umarım gönlümüze göre olur ve hepimiz sağlıklı ve mutlu bebeklerin sağlıklı ve mutlu anneleri oluruz...
yorumunuz için çok tşk ederim öncelikle bebeğiniz sizi bekletmeden en kısa zamanda gelir inşaAllah ve söyledikleriniz o kadar doğru ki düşündüm de şimdiye kadar 3kez filan bebek düşündüm sanırım (eşimin haberi yoktu) .diğer 2sinde okul bitsin sonra dedim erteledim ,3.ye niyetlendiğimde de biraz pimpirikliyimdir bide ben. dur dedim bi hamilelik öncesi genel sağlık kontrolunden geçeyim organlarıma ,kan değerlerime ,hormonlarıma vs ne varsa bakılsın varsa bişey hamileyken başıma iş açmasın.. ozamanda saframda taş çıktı .. tabi ben ameliyat olana kadar ölümler oldu düğünler oldu hep erteledim hadi şu zaman olurum ya diyerek .ameliyatımı oldum doktor 6ay koruma vermesinmişaka gibi... bu ara boş durmayayım sınava hazırlanayım dedim ,böylece olacağım meslekteki kriterlerin çıtasınıda yukseltmiş oldum haliyle.. ameliyat olalı 9ay oldu.. ve artık eşimi zaptedemiyorum haliyle istiyor ve çok kızıyor bana ''çocuklarım senin yüzünden bana dede diyecekler''diyor
kısaca söyledieklerinizde okadar haklısınız ki bende belki en başta ertelemeseydim daha farklı olabilirdi şuan belki 2.bebegime bile hamile kalmış olacaktım..neyse herseyde vardır bir hayır.. biz erteledikçe oda bize inat erteletiyor sanki kendini diyesim geliyor bazen.. kesinlikle bizim elimizde olan bişey değil bunu yaşayarak öğreniyor insan.
birde bu bizimle olan tarafı diğer taraftan dış kapının dış mandallarının laf sokuşturma gayretlerinede hayran kalıyorum açıkcası..konuyu nerden nereye bebişe,gebeliğe bağlıyıveriyorlar
şuan kullandığım folbiol antianemik bi ilaç..tok karnına almama ragmen böyle ..yarın gidicem doktora .çok az sınırda bi pıhtılaşmam var (korunma yöntemi olarak hap kullanmıştım o mu yaptı bilmiyorum) devlet hastanesindeki doktor sadece bebe aspirini içsen yeterli senin için dese de eşim üniv hastanesine gitmemde ısrarlı.. bebeğe bişey olursa endişesi taşıyorbüyük ihtimal üniv hastanesindeki de aynı şeyi söyleyecek.. neyse her yere gittim bi eksik üniv hastanesi kalmıştı onuda tamamlayayım
afrikadakiler içinde önceden çok kızıyordum hep açlkık sınırı diyorlar hemde bi düzine çocuk yapıyorlar diye.. sonra düşündümki fakir ülke prez.. korunmak oda para demek,hap desen her ne kadar belli saatler desede tok karnı şartı aranıyor..diğer yontemlerde keza öyle hep maddiyata bakıyor.. yazık o küçücük çocuklara,bebeklere yaaevet Allah ''ol'' deyince oluyor.. bir bebeğin oluşumundan sağ olarak doğumu bile bizi aşıyor .herşey Allahın takdirine kalmış.. ama bir söz var tedbir bizden takdir allahtan diye bunuda unutmamak gerek
Allah hepimizin gönlüne göre evlatlar nasip etsin..bizleri de çok bekletmesin inşaallah (amin)
Bana doktor B12 katkılı bir folik asit verdi. Bulantı iştahsızlık sorunum hiç olmadı da su içsem yarıyor gibi hissediyorum, ya ben kilo alıyorum biraz yada bu folik asit aldırıyor bana kilo gibi... İlk ay olmadığında çok üzülmüştüm ama sonra bir sabır bir sebaat indi bana. Bir şükür bir tevekkül hali şaşıyorum kendime. Hiç umutsuzluğa kapılmadım da sabırsızlanmıyorum desem yalan olur. Bebeklerimiz çok bekletmese sağlıkla gelseler ne güzel olur :)
canım bunu okumanı tavsiye ederim
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/diyet/gebelik-diyeti-32827.html
benim sorularımada bi nevi yanıt buldum diyebilirim..
birde buralarda kalorili yemek listesi yapılmış.. benim çok hoşuma gitti şahsen.. birde site ismi vereymiş bunu paylaşan arkadaş tam olurmuş sanırım..
senin kullandığın folik asit şu mu; folidoce 400 mcg + 2 msc b12 takviyeli (28 tabletlik)bundanda var bende :) bunuda özeldeki doktor vermişti :)))
benim kullandığım 5mg 'lık (50 tablet var içinde )günde 3 öğün tok karnına demişti ama ben ancak sabahları içebiliyorum ,ağır geliyor belkide bana bilemiyorum..
yazdıklarınız için çok tşk ederim :) ayrıntılı ve listeler vaziyette yazdıklarınızı inanın pcme not ediyorum :) yürüyüş olarak site içinde yürüyebilirim aslında (site dışı mahallede çok köpek var korkuyorum )güzel bi konu olmuş
ben de 10 aylık denemeden sonra doğal yoldan hamile kaldım çok şükür,rabbim herkese hayırlı zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin,tamamına ermeyi nasip etsin inşallah
ben de hamielelkten önce de dikkat ederim beslenmeme elimden geldiğince..şimdi hamileyim ve daha özen gösteriyorum haliyle..
sabahları 1 haşlanmış yumurta,1 kupa light süt,pekmez-tahin,bal,peynir,3-4 zeytin yiyorum.2 dilim tam buğday ekmeği.
ara öğünde ceviz-badem-fındık yiyodum çok tiksindim artık yiyemiyorum
öğlen sebze yemeği mesela bgn ıspanak pişircem..yanında yoğurt ve salata,2 dilim tam buğday ekmeği.
akşam 6 gibi akşam yemeğimi yiyorum öğlenden kalma sebze yemeğimi yiyorum,
haftada 2 gün balık,2 gün et,1 gün tavuk,1gün bakliyat (genelde çorba olarak),bunların birini akşam yemeğinde yiyorum sadece,mesela dün öğlen lahana yedim,akşam balık..
yemekten 1 saat sonra meyve,portakal,mandalina,nar,havuç,ananas,muz allah ne verdiyse
bir de günde 2,5km yürüyorum evde koşu bandım var,önceden daha hızlı daha fazla koşardım,doktorum tavsiyesiyle artık tempolu yürüyorum 30 dk,2,5km..
çay-kahve haftada 1 gün pazar günleri eşimle beraber içerim
bu kadar aklıma gelirse daha yazarım
güne muz kuru incir bal ve süt karışımı ile başlıyordum.... ; sütün içine bunları karıştırıp içiyor muydun? tarifini verebilir misin desem daha doğru olacak sanırımherkese merhaba...
34 haftalık hamileyim ve 10 kg aldım...bebeğimin gelişimi de gayet iyi ve son haftalara gelmemize rağmen ben de hiç bir aktivite kısıtlanması hiç bir sıkıntı yok...ödem olmadı hiç bundan sonra olur mu bilmem...genetik faktörler de önemli böyle bir hamilelik geçirmemde (annemde rahatmış çok) ama bunun en büyük sebebinin beslenme alışkanlıklarım olduğunu düşünüyorum...ilk 3 ay 3 kg verdim...canım pek bişey yemek istemiyordu..mide bulantım olmadı hiç...güne muz kuru incir bal ve süt karışımı ile başlıyordum....tam anlamıyla uyandıktan sonra mutlaka 1 yumurta içeren hafif bi kahvaltı...çok yemedim, hamur işi abur cubur hiç canım istemedi (bu haftalar acısını çıkarıyor galiba ne görsem istiyorum Allahtan kısıtlamam yok) tavuk bulabilirsem köy tavuğu yedim yoksa 1 ya da 2 kez çok canım istemesinin dışında yemedim, hazır tavukların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü...hemen hemen her gün 1 öğünümü kıyma ile hazırladım, arada ızgara haşlama et, balık eylülden sonra yemeye başladım haftada 2 ya da 3 kez...kan ilaçlarımı, vitaminimi 2 hafta önce başladığım kalsiyum ve magnezyum tabletlerimi ihmal etmedim ve kan değerlerim hamilelik öncesinden yüksek...bir tek kuru yemiş konusunda suçlu hissediyorum kendimi çünkü doğru dürüşt yiyemedim. hamilelikten önce çoook fazlasıyla yemiştim canım istemedi .... akşamları salata ve yeşilliği eksik etmemeye çalıştım... 3 lt ye yakın su...sonuç gayet fit bi gebe ve sağlıklı görünen bir bebek...tabi ne kadar sağlıklı olduğunu doğduktan sonra göreceğiz.... tüm dualarım öyle olması yönünde....
bu arada almanız gereken kilo hamile kaldığınız kilonun % 20 si imiş...bunu da şöyle hesaplayabilirsiniz....başlangıç kilonuzu 20 ile çarpıp 100'e bölün...
sağlıklı beslenmeye çalıştım ama öyle ölçerek biçerek yemedim canım genelde sağlıklı şeyler istedi, tatlı ihtiyacımı meyve ve balla giderdim örneğin, bağırsaklarımla ilgili bir sorun yaratmadığı için başlangıçtan itibaren yediğim muzun haddi hesabı yoktur sanırım...
yazdıklarınız için çok tşk ederim :) ayrıntılı ve listeler vaziyette yazdıklarınızı inanın pcme not ediyorum :) yürüyüş olarak site içinde yürüyebilirim aslında (site dışı mahallede çok köpek var korkuyorum )
annem platese giderken hocası 1 gün yapın 1 gün yapmayın vücut alışır veremezsiniz demiş.(tabii hamilelik için geçerli değildir bu söylediği muhtemelen).
benimde aklıma şu geldi 1 gün nivea bady egzersizi yapacağım diğer gün site içi 30 dk yürüyeceğim ..bende böyle zayıf kalmayı düşünüyorum açıkçası
hmm akşam 6 da yemek yiyiyorsun sonra acıkmıyormusun bidaha? meyveyle geçiştiriyosun ozaman?
çayı o kadar aramıyorum da kahveyi çok seven biri olarak haftada 1 nasıl dayanacağım bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?