- Konu Sahibi BenArabesk
merhaba arkadaşlar,
başlıktan da anlaşılacağı gibi bu topikte sadece tükettiğimiz besinleri paylaşalım,
günlük miktar olarak ml /bardak ,tane,kase/tabak yada 1 avuç gibi vs
bu şekilde belirtirsek en azından kendim için faydalı olacağını düşünüyorum
hamileliğe hazırlık aşamasındayım diyebilirim
ve tam olarak hangi gıda maddelerini,günlük tüketmem gereken miktarları bilmiyorum.
genel olarak yemek listem var işte 2 gün balık günü,2 sebze günü ,et/tavuk günü vs..
ancak ben bunların dışında ceviz/badem/yer fıstığı kaç adet yemeliyim? yoğurdu kaç kase tüketmeliyim /süt /meyva suyu günlük ne kadar içmeliyim /yumurtayı her gün mü yemem gerekiyor gibi sorular var kafamda.
işte mesela muz potasyum açısından gerekliymiş ama her gün mü yemeliyiz yoksa 3 günde 1 yesek yeterli mi?
şimdi diyeceksiniz ki bunları sağlık ocağında veriyorlar
ancak ben sağlık ocağındaki personelle tartışmışlığım var ve gitmek istemiyorum oraya açıkçası..
hamilelik öncesi ve hamilelik sonrası bebek açısından nasıl beslenilmeli bilmiyorum kısaca..
sizler günlük olarak nasıl besleniyorsunuz? neler tükettiklerinizi yazarsanız
benim ve benim gibi bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için çok faydalı olacaktır..![KK16 :16: :16:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk16.gif)
![KK16 :16: :16:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk16.gif)
başlıktan da anlaşılacağı gibi bu topikte sadece tükettiğimiz besinleri paylaşalım,
günlük miktar olarak ml /bardak ,tane,kase/tabak yada 1 avuç gibi vs
bu şekilde belirtirsek en azından kendim için faydalı olacağını düşünüyorum
hamileliğe hazırlık aşamasındayım diyebilirim
ve tam olarak hangi gıda maddelerini,günlük tüketmem gereken miktarları bilmiyorum.
genel olarak yemek listem var işte 2 gün balık günü,2 sebze günü ,et/tavuk günü vs..
ancak ben bunların dışında ceviz/badem/yer fıstığı kaç adet yemeliyim? yoğurdu kaç kase tüketmeliyim /süt /meyva suyu günlük ne kadar içmeliyim /yumurtayı her gün mü yemem gerekiyor gibi sorular var kafamda.
işte mesela muz potasyum açısından gerekliymiş ama her gün mü yemeliyiz yoksa 3 günde 1 yesek yeterli mi?
şimdi diyeceksiniz ki bunları sağlık ocağında veriyorlar
ancak ben sağlık ocağındaki personelle tartışmışlığım var ve gitmek istemiyorum oraya açıkçası..
hamilelik öncesi ve hamilelik sonrası bebek açısından nasıl beslenilmeli bilmiyorum kısaca..
sizler günlük olarak nasıl besleniyorsunuz? neler tükettiklerinizi yazarsanız
benim ve benim gibi bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için çok faydalı olacaktır..