Yanlıs anlamayın ama ben böyle şeykeir yapmayı gerek duymuyorum çunku herşey nasip.Kizlar sma testi yaptırmak istiyorum ucretsiz yapana devlet hastaneleri var degilmi hala randevu alamadim da size yazayim dedim hani baktiralim yinede degilmi Allah korusun yaptiranlr yazabilirmi yada bilgisi olanlar???? Ucretide varsa kac para ozeldedir oda heralde dimi ucret isteyenler genelde???
Hrhehehe ya sonsuz katiliyorum size ama haberlerde cok duyuorx nedense son zamanlrda ödüm patladi yaa sizce gerek varmi illana nebilim korktm yaYanlıs anlamayın ama ben böyle şeykeir yapmayı gerek duymuyorum çunku herşey nasip.
Mesela bizim sülale de down sendromlu cocuk yoktur yani hiç duymadık ama abimin cocugu down sendromlu doğdu sonra onu kaybettik bir ara evlenince bende acaba benim cpcugum da mi down sendromlu olur diye düşündüm abimler genetik testi de yaptrmıslardı genetiklerinde rastlanmamıs tı ama nasip cocukları down sendromlu doğmuştu arkasından dünya tatlısı bir yiğenim oldu benden zekiHrhehehe ya sonsuz katiliyorum size ama haberlerde cok duyuorx nedense son zamanlrda ödüm patladi yaa sizce gerek varmi illana nebilim korktm ya
Neden yaptırmak istiyorsunuz ki smalı olsa aldıracak mısınız?Kizlar sma testi yaptırmak istiyorum ucretsiz yapana devlet hastaneleri var degilmi hala randevu alamadim da size yazayim dedim hani baktiralim yinede degilmi Allah korusun yaptiranlr yazabilirmi yada bilgisi olanlar???? Ucretide varsa kac para ozeldedir oda heralde dimi ucret isteyenler genelde???
Peki size bunun garantisini kim verecek kesin sma hastası diye bunu düşündünüz mü. Aldırılan o çocukların hepsi mi hasta. Çevremde kac kişi var doktorların aldır yaşamaz, sakat, hasta vs deyip sağlıklı bebek doğuranAllah akıl vermiş bilim imkan tanımış her sey nasip diyip çekilmek cok cahilce. Zavallı çocuklar cok acı cekiyor aileleri neler yaşıyor bunları görmüyor musunuz
Ben aldırsın diye bir sey yazmadım, herkesin kendi kararı, Allah öyle nasıp etmiştir, ama Allah akıl da verdikten sonra tıbba bilime karşı gelmek cahilliktir. sizin cevrenizdekiler duzgun doktora gitmemiş belki de ne diyimPeki size bunun garantisini kim verecek kesin sma hastası diye bunu düşündünüz mü. Aldırılan o çocukların hepsi mi hasta. Çevremde kac kişi var doktorların aldır yaşamaz, sakat, hasta vs deyip sağlıklı bebek doğuran
Mesele aldirmak degil. Sma’li olan geni ayiklatabilecekleri tup bebek yaptirmak yani onlem alabilmek icin test yaptiriyorlar. Ustelik engelli diye cocuk aldirilabilir, bu annenin karari. Kimseyi yargilamaya hakkimiz yokPeki size bunun garantisini kim verecek kesin sma hastası diye bunu düşündünüz mü. Aldırılan o çocukların hepsi mi hasta. Çevremde kac kişi var doktorların aldır yaşamaz, sakat, hasta vs deyip sağlıklı bebek doğuran
Bahsettiğiniz bozukluk genetik değil. Bilginiz olmadan başkalarını yanlış yönlendirmeyin. Sadece duyduğunuz birkaç kelime ile kendi yorumunuzu yapmışsınızMesela bizim sülale de down sendromlu cocuk yoktur yani hiç duymadık ama abimin cocugu down sendromlu doğdu sonra onu kaybettik bir ara evlenince bende acaba benim cpcugum da mi down sendromlu olur diye düşündüm abimler genetik testi de yaptrmıslardı genetiklerinde rastlanmamıs tı ama nasip cocukları down sendromlu doğmuştu arkasından dünya tatlısı bir yiğenim oldu benden zekiyani demem şu ki Allahım ol derse herşey oluyor hatta eşim benim 2li 3 lğ taramalara bile girmemi istemiyor ne olursa olsun çocugum ben m diye çok uzattım kusura bakmayın
Bu test gebelikten önce yapılıyor. Sma taşıyıcılığı varsa tüp bebek yapılıp embriyolar genetik analize gönderiliyor. Sadece genetik olarak sağlıklı olan embriyolar anne rahmine transfer ediliyor.Peki size bunun garantisini kim verecek kesin sma hastası diye bunu düşündünüz mü. Aldırılan o çocukların hepsi mi hasta. Çevremde kac kişi var doktorların aldır yaşamaz, sakat, hasta vs deyip sağlıklı bebek doğuran
Heer iyimisss ozaman yaa cok saolTestin 40TL olduğunu haberlerde okudumzelischhh
Daha yapmadık ki once test yaptirmak istedim yanlizcaNeden yaptırmak istiyorsunuz ki smalı olsa aldıracak mısınız?
Ayyy doğru söylüyorsun Allah korusun teste ragmen bolee oldu demek Allah korusunMesela bizim sülale de down sendromlu cocuk yoktur yani hiç duymadık ama abimin cocugu down sendromlu doğdu sonra onu kaybettik bir ara evlenince bende acaba benim cpcugum da mi down sendromlu olur diye düşündüm abimler genetik testi de yaptrmıslardı genetiklerinde rastlanmamıs tı ama nasip cocukları down sendromlu doğmuştu arkasından dünya tatlısı bir yiğenim oldu benden zekiyani demem şu ki Allahım ol derse herşey oluyor hatta eşim benim 2li 3 lğ taramalara bile girmemi istemiyor ne olursa olsun çocugum ben m diye çok uzattım kusura bakmayın
Aynen ondan sordum bak ilac bulamiyorlarmis pahaliymis asiri ilac bulamayınca Allah korusun cok yasamiyorlarmis haberlerde duydudugum kadarını biliorm tabi sma li olsa aldircakmisin denmis daha yapmadim ki aldirayim dimi ztn olee olmasin die test yaptirayim dedm hani taşıyıcı olurum veya esim olur sıkıntı olcaksa aci cekcekse gerek yok bolee heyecan aramaya die dusundum sma li olsa zor yasiyorlar die goruyorum yanlis değilsem en azindan aci cekiyorlar bunu biliorm aci cekmek icin gelmesin dunyaya die düşündüm açıkçası korktum ona göre yapmak lazim testi yaptirayim ozamn ben aklim kalmasin saglikli olsun sıkıntı olcaksa gen ayıklama yapıyorlar diye duymustum sanirim oylee çareler varmis sormak lazim tabiSma olunca aldırmak için değil tüp bebek ile çaresi var diye biliyorum. O yüzden bende merak ediyorum bu soruyu. Çünkü o yavrular çok acı çekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?