- Konu Sahibi monalisa76
-
haklısınız arkadaşlar psikolojik olması akla yatkın değil ama ben hamile olmadığı halde kendini hamile sanan ve 9 ay boyunca vücudunda tüm belirtileri yaşayan hatta karnı büyüyen birisiyle tanışmştım.dk tamamen psikolojik demiş.beyin inanılmaz bişey.bence nasa uzayı araştıcağına beyni araştırsın daha iyi.beynimizin %3 ünü kullanıyoruz tümünü kullandığımızı düşünsenize.
Ben de boyun fıtığı,astım,sinir sıkışması,reflü var hepsine de dr.psikolojik nedenli hastalık moralini yüksek tut diyor.Bikere 6-7 ay süren bi ishal oldum tahliller,sancılar,ilaçlar.Kolonoskopi çekildi.Dr. hiçbişeyin yok psikolojik nedenli dedi.İşin ilginç tarafı ben bunları yaşarken çok mutlu bi yaşam sürmem,kendimden şüphelenmeye baslamıştım artık yoksa mutsuzmuyum diye?Ama dediğiniz gibi beyin çok ilginç şeyler yapabiliyor bazen.
yalelcım böyle bır durum var adıda yalancı gebelık hamıleleık belırtılerını yasıyosun karnın şişiyor ama bebek yokbunu ben de duydum.
görmedim, tanışmadım ama...... elazğlı bir gelinimiz var. o anlatmıştı.
köylerindebir kadın, bundan seneler evvel.... doğum sancıları başlamış kadının.... boş doğum yapmış... boşmuş kadının karnı, çocuk mocuk yok... ama kadın hamile gibi şişmiş, regl olmamış, sancısı gelmiş.. doğum yapmış.. suyu falan gelmiş, kanamalarla hastahaneye götürmüşler.. bu kadın doğuramıyor diye..
doktorlar da bakmış... bebek mebek yokmuş.
bunu 2-3 sene evvel duymuştum ben.
kadın 10 küsür senelik evliymiş, çok istiyormuş.. beyni hamile hissetmesine sebep olmuş işte.. psikolojik değil de nedir bu şimdi allah aşkına?
spekülasyon değil bu konu.hala tartışılıyor.bende %3 ü kullandığımıza inanmıyorum ama tamamınıda kulandığımızıda sanmıyorum.yani aynı anda değil.kitap okurken farklı,yürürken farklı,vs örnekleri çoğaltabiliriz.ayrıca her darbe yada hastalıkta veya yaşa bağlı olarak nöronlar ölüyor ve kendini yenilemiyor.buda tamamını kullanamadığımızı gösteriyor.benim oğlum zihinsel engelliydi fakat mr görüntüsünde ölen nöronlr gözükmüyorduama hiç iyileşmedi.oğlumu dk götürmüştüm.bir çocuk vardı.mr görüntüsü çok bozuk çıkmiştı dk bir kaç kez tekrar mr istemiş sonuç aynı .bu sonuçlara göre çocuğunuzun yatalak olması gerekir.demiş ama çocuk sağlıklıydı.acaba kullanmadığı bölümlerimi harakete geçmişti beyninin.sunu demek istiyorum.tamamını kulanmasakta nöronların geliştirilebilineceğini düşünüyorum.bu yüzden beynin henüz çözülemediğini.yeterince araştırılmadığınıdüsünüyorum.pskolojik hastalıklara gelince doktor banada aynı seyi söyladi kasık ağrılarım için.stres yaşadığın zaman beyin başka biryerden vücudu korumak için ağrı üretiyormuş ağrıyla meşkul olduğun içinstres azalıyormuş yani bir çesit savunma mekanizması geliştiriyormuş beyin.ne kadar doğru bilmiyorum ama bana göre yumurtlama ağrısı çekiyorum her ay aynı günlerde olup 2 3 gün sonra geçiyor.senin yaşadıklarını bende yaşıyorum her ay.bende sebebini bulamadım.ne dersin beynimiz bize oyun mu oynuyor acaba.sebebini bulamayınca psikolojik demek kolayıma kaçıyor galiba o zaman bu ağrılarla yaşamak daha kolaylaşıyor.oooo duymamıştım böyle bir hikaye , ilginçmiş :) bir nevi copperfield kıvamına gelmiş oallahtan henüz o aşamada değilim..
ayrıca da beynin %3'ünü kullandıgımız iddiları spekülasyon olduğu ortaya çıktı epey önce. yani beynin tamamı kullanılıyor. :)
spekülasyon değil bu konu.hala tartışılıyor.bende %3 ü kullandığımıza inanmıyorum ama tamamınıda kulandığımızıda sanmıyorum.yani aynı anda değil.kitap okurken farklı,yürürken farklı,vs örnekleri çoğaltabiliriz.ayrıca her darbe yada hastalıkta veya yaşa bağlı olarak nöronlar ölüyor ve kendini yenilemiyor.buda tamamını kullanamadığımızı gösteriyor.benim oğlum zihinsel engelliydi fakat mr görüntüsünde ölen nöronlr gözükmüyorduama hiç iyileşmedi.oğlumu dk götürmüştüm.bir çocuk vardı.mr görüntüsü çok bozuk çıkmiştı dk bir kaç kez tekrar mr istemiş sonuç aynı .bu sonuçlara göre çocuğunuzun yatalak olması gerekir.demiş ama çocuk sağlıklıydı.acaba kullanmadığı bölümlerimi harakete geçmişti beyninin.sunu demek istiyorum.tamamını kulanmasakta nöronların geliştirilebilineceğini düşünüyorum.bu yüzden beynin henüz çözülemediğini.yeterince araştırılmadığınıdüsünüyorum.pskolojik hastalıklara gelince doktor banada aynı seyi söyladi kasık ağrılarım için.stres yaşadığın zaman beyin başka biryerden vücudu korumak için ağrı üretiyormuş ağrıyla meşkul olduğun içinstres azalıyormuş yani bir çesit savunma mekanizması geliştiriyormuş beyin.ne kadar doğru bilmiyorum ama bana göre yumurtlama ağrısı çekiyorum her ay aynı günlerde olup 2 3 gün sonra geçiyor.senin yaşadıklarını bende yaşıyorum her ay.bende sebebini bulamadım.ne dersin beynimiz bize oyun mu oynuyor acaba.sebebini bulamayınca psikolojik demek kolayıma kaçıyor galiba o zaman bu ağrılarla yaşamak daha kolaylaşıyor.
merhaba,
her yumurtlama günlerine denk gelen korunmasız ilişkinin akabinde başlayan ve ortalama 15 gün süren rahatsızlıkların sebebi nedir? (hiçbir regl öncesinde bu sıkıntıları yaşamıyorum) örn :
-kasık ağrıları (regl gününe kadar artar şiddeti)
-göğüslerde şişme ve uçlarda hassasiyet
-bel ağrıları
-haslsizlik uyku hali
-duygu değişimi, hassasiyet
-hatta mide bulantıları ve ekşimesi.
-eğer regl olursam, mutlaka birkaç gün gecikmeli (normalde hiç gecikmez)
bu sıkıntıların psikolojik olduğunu iddia etmenin manası yok. hiç aklıma gelmezken sıkıntıların şiddeti arttıkça mecburen hamile belirtileri olma ihtimali akla geliyor.
(zaten hormon tedavisi olmadan çocuk sahibi olma imkanım olmadıgını bildiğim halde her ay bu belirtileri yaşamak insana sıkıntı veriyor. hatta üzüyor(
bu sıkıntılarımla ilgili dr.a da gittim kaç defa. birsürü testler de yaptırdım ama bir sonuç çıkmadı. benim gibi sıkıntı yaşayan ve bu belirtilerin mantıklı bir sebebini öğrenen varsa lütfen paylaşabilirmi? eminim benim gibi çok kişi vardır ve bu belirtilerin tamamının psikolojik olduğunu hiç sanmıyorum. dr.lar açıklaması zor olan yada bilinmeyen konularda "psikolojiktir" cevabına sığınmaları bir gelenek halini almış malasef
cevaplar için şimdiden teşekkürler..
psikoloji işte neyi cok istıorsan beynine yerleşiyor ve sankı olmus veya olacak gibi geliyor insana ve olmadıgını ogrendıgın an yıkılıoyorsun ben 4 aylık evliyim ve korunmuyoruz eşimle her ay olacak umuduyla psikolojim bozuluyor!!!!
slm 6 aylık evliyim ve eşim çocuk istemiyorama ben çok istiyorum.ve eşim prezv.korunuyor.Ben o kadar çok istiyorum ki hiç yapmicağım şeyi bile 2 ay önce prezv deldim sonra pişman olup hepsini çöpe attım.Benim merak ettiğim şey zevk suyu ile hamile kalınır mı eşim prezv ilşkinin sonuna doğru takıyor ve zevk suyu vajinaya temas ediyo benimkide işte fukara tesllisi ama acaba hamile kalabiir miyim.düzenli olrak 28 günde bir olan adetim geçen ay 6 gün geçikti bir ümit test yaptım sonuç negatif tabi.ertesi gün regl oldum tabi.reglim biteli 12 gün oldu.Geciikme esnasında miğde bulantısı hariç bütün belirtilerim vardı 12 gün sonra yani şimdi tekrar o belirtiler var yine miğde bulantısı hariç tabi reglime daha var şu zevk suyu ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi yada ben bi uumut hamile kalmış üstüne regl olmuş olabilir miyim
Bu gece bir rüya gördüm ve paylaşmak istedim.Rüyamda doğum yaptım.Bi oğlum oldu:)Onu emzirirken gördüm kendimi göğüsümün sadece birinden süt geldi ama çok gerçekçi bir rüyaydı.Uyandığımda bebek filan yoktu tabi ve içim burkuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?