• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık HAMİLE KALMA YOLUNDAKİ SÜRECİM

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

0nuriye0

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
16
Merhaba Arkadaşlar,

1,5 yıllık evliyim 1 yıl boyunca cocuk ıstemedık evliliğimizin tadını çıkaralım dedik 1 yılın sonunda çocuk yapma kararı aldık ve 5 ay boyunca hiç korunmadık oncesındede doğal yollarla korunmuştuk 5 ay surecınde cocuk olmayınca doktora gittik bu arada düzensiz adetlerim oluyordu doktor ulturosanla karnıma baktı sorun yok dedi çatala çıkardı alttan muayne etti sorun yok dedi radyolojı bolumune gönderdi alttan kamera ultrsanla baktılar normalde adetimin başladığı günden 9.günümdeydim yumurtamın gelişmiş olması gerekiyordu ama bende hiç gelişme yoktu bu süreçde 4 kere 5 kere gittim yumurtanın durumuna bakmaları için eninde sonunda adet başladığı gunden itibaren 25,gün yumurtlama oldu ona göre eşimle birleştik.yumurtlama 17 mm olunca çatlamış doktorum biraz erken çatlamış dedi normalde bu şekildede çoçuk olur ama olmazsa adetin 3.günü gel hormon testi yapalım dedi yumurtlamanın üstünden tam 13 gün geçti kaç defa test yaptım ama hep negatif çıktı bu arada 12.gün bende adet ağrısına benzettiğim bi ağrı yaşadım dedim kesin adet olucam akşamında çok küçüüüüük bir kırmızılık geldi dedim 13.gün sabahında yani bu sabah kesin adet olurum sabah kalktım ki adet olmamışım bir heves test yaptım (ki 15 20 tl lik testlerden alıyorum her seferinde) ama malesef yine sonuç negatif yani şuan adet de olmadım hamilede değilim ama bu süreçde çok düşündüm çok stres ettim normaldede adetlerım geçikirdi ama genelde bu kadar geçikmemişdi ya stresden adedim geçikdi yada ne biliyim acaba hamilemiyim. düşünmekden kafayı sıyırıcam elimde olmayarak eşimide bu kadar olmasada yansıtıyorum oda geriliyor ne olacak hiç bilmiyorum en azından sizinle dertleşip kafamı dagıtayım diye düşündüm.

Merhaba Arkadaşlar,

1,5 yıllık evliyim 1 yıl boyunca cocuk ıstemedık evliliğimizin tadını çıkaralım dedik 1 yılın sonunda çocuk yapma kararı aldık ve 5 ay boyunca hiç korunmadık oncesındede doğal yollarla korunmuştuk 5 ay surecınde cocuk olmayınca doktora gittik bu arada düzensiz adetlerim oluyordu doktor ulturosanla karnıma baktı sorun yok dedi çatala çıkardı alttan muayne etti sorun yok dedi radyolojı bolumune gönderdi alttan kamera ultrsanla baktılar normalde adetimin başladığı günden 9.günümdeydim yumurtamın gelişmiş olması gerekiyordu ama bende hiç gelişme yoktu bu süreçde 4 kere 5 kere gittim yumurtanın durumuna bakmaları için eninde sonunda adet başladığı gunden itibaren 25,gün yumurtlama oldu ona göre eşimle birleştik.yumurtlama 17 mm olunca çatlamış doktorum biraz erken çatlamış dedi normalde bu şekildede çoçuk olur ama olmazsa adetin 3.günü gel hormon testi yapalım dedi yumurtlamanın üstünden tam 13 gün geçti kaç defa test yaptım ama hep negatif çıktı bu arada 12.gün bende adet ağrısına benzettiğim bi ağrı yaşadım dedim kesin adet olucam akşamında çok küçüüüüük bir kırmızılık geldi dedim 13.gün sabahında yani bu sabah kesin adet olurum sabah kalktım ki adet olmamışım bir heves test yaptım (ki 15 20 tl lik testlerden alıyorum her seferinde) ama malesef yine sonuç negatif yani şuan adet de olmadım hamilede değilim ama bu süreçde çok düşündüm çok stres ettim normaldede adetlerım geçikirdi ama genelde bu kadar geçikmemişdi ya stresden adedim geçikdi yada ne biliyim acaba hamilemiyim. düşünmekden kafayı sıyırıcam elimde olmayarak eşimide bu kadar olmasada yansıtıyorum oda geriliyor ne olacak hiç bilmiyorum en azından sizinle dertleşip kafamı dagıtayım diye düşündüm.
benim evliligimde 2 sene olcam 2 ay sonra bizde aynen sizin gbi bekledik 7. Ayimizdayiz denememizin haziranin basinda dusuk yaptm. :) ama pes etmiyorm o tuttuysa buda tutacak diyorm denemeye dewam canim stres olma bende oyle cok kafama takiyorm bakiyorm kac gun kalmis ymurtlamadan kac gun gecti bilmem ne aslinda kendimizi bi biraksak olcak ona inaniyorm bende. Bu ay karar werdim gunleri takip etmicem bir gun iki gun derken olan cocukta stresten dusuyo :D

benim evliligimde 2 sene olcam 2 ay sonra bizde aynen sizin gbi bekledik 7. Ayimizdayiz denememizin haziranin basinda dusuk yaptm. :) ama pes etmiyorm o tuttuysa buda tutacak diyorm denemeye dewam canim stres olma bende oyle cok kafama takiyorm bakiyorm kac gun kalmis ymurtlamadan kac gun gecti bilmem ne aslinda kendimizi bi biraksak olcak ona inaniyorm bende. Bu ay karar werdim gunleri takip etmicem bir gun iki gun derken olan cocukta stresten dusuyo :KK70:

Rabbim hayırlısını versin senin en azından birtane tutmuş bebişin olmuş dediğin gibi o tuttuysa yine tutar ama inan elimde değil stres yapmamak istiyorum düşünmemek ama yok rüyalarıma bile işledi düşün :) bende bu sabahdan sonra kendime söz verdim daha test yapmıycam eni sonu hamileysemde kendini hissettircek bana değilsem :( bir dahaki ay deniycez napıyım :( şuan beklemedeyim..

Rabbim hayırlısını versin senin en azından birtane tutmuş bebişin olmuş dediğin gibi o tuttuysa yine tutar ama inan elimde değil stres yapmamak istiyorum düşünmemek ama yok rüyalarıma bile işledi düşün :) bende bu sabahdan sonra kendime söz verdim daha test yapmıycam eni sonu hamileysemde kendini hissettircek bana değilsem :KK43: bir dahaki ay deniycez napıyım :KK43: şuan beklemedeyim..
aynen canım. uzulme vucut gercekten sikintidan stresten etkileniyor. Seninde olur daha cok erken, cocuk icin kac sene bekleyenler var. Allaha guvenip, sıgincaz. Önemli olan saglikli ve hayirli bir evlat olmasi.

Yumurtlamanın ultrasondan takip edildiğini bilmiyodum. Çatladıysa o gece mi deniyosunuz? Bir kez hamile kaldım netten tahmini gün hesapladım. İlk aydan oldu ama sekiz buçuk haftada düştü. :( Allah er ya da gec hayirlisini versin herkese.

Yumurtlamanın ultrasondan takip edildiğini bilmiyodum. Çatladıysa o gece mi deniyosunuz? Bir kez hamile kaldım netten tahmini gün hesapladım. İlk aydan oldu ama sekiz buçuk haftada düştü. :KK43: Allah er ya da gec hayirlisini versin herkese.
evet canim ben oyle takip ettiriyorm. Benimki 25mm kadar buyumstu 20iken soyledi bana o gun denedik 2 gun snra 25 oldu catladi ogunde dedi denedik tutmustu ama dustu :( gecmis olsun canim sanada Rabbim saglikli hayirli evlatlar versin hepimize.

evet canim ben oyle takip ettiriyorm. Benimki 25mm kadar buyumstu 20iken soyledi bana o gun denedik 2 gun snra 25 oldu catladi ogunde dedi denedik tutmustu ama dustu :KK43: gecmis olsun canim sanada Rabbim saglikli hayirli evlatlar versin hepimize.
Amin canim sana da gecmis olsun. Bir iki adet atlayip deneyecegiz ins

aynen canım. uzulme vucut gercekten sikintidan stresten etkileniyor. Seninde olur daha cok erken, cocuk icin kac sene bekleyenler var. Allaha guvenip, sıgincaz. Önemli olan saglikli ve hayirli bir evlat olmasi.
Yumurtlamanın ultrasondan takip edildiğini bilmiyodum. Çatladıysa o gece mi deniyosunuz? Bir kez hamile kaldım netten tahmini gün hesapladım. İlk aydan oldu ama sekiz buçuk haftada düştü. :KK43: Allah er ya da gec hayirlisini versin herkese.

Bende bilmiyordum doktor yönlendirdi bende polikistlik over sendromu var bu yuzden yumurtam çok geç gelişdi ve çatladı oda 17mm de çatladı. doktor yumurtam 15mm deyken uyardı bugün değil ama yarın eşinizle birleşin dedi onun yönlendirmesiyle hareket ettik ama daha nasip değilmiş onu anladım şimdi adetimi bekliyorum hormon testi yaptıracağım. Allah yardımcın olsun bacım çok zor olmaması olupda düşmesi Rabbim hepimize hayırlısını nasip etsin inşAllah.

evet canim ben oyle takip ettiriyorm. Benimki 25mm kadar buyumstu 20iken soyledi bana o gun denedik 2 gun snra 25 oldu catladi ogunde dedi denedik tutmustu ama dustu :KK43: gecmis olsun canim sanada Rabbim saglikli hayirli evlatlar versin hepimize.

demek bak benim yumurtam erken çatladığı için tutmadı yani 17mm nerde 25mm nerede Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsinde ne diyim :(

Bende bilmiyordum doktor yönlendirdi bende polikistlik over sendromu var bu yuzden yumurtam çok geç gelişdi ve çatladı oda 17mm de çatladı. doktor yumurtam 15mm deyken uyardı bugün değil ama yarın eşinizle birleşin dedi onun yönlendirmesiyle hareket ettik ama daha nasip değilmiş onu anladım şimdi adetimi bekliyorum hormon testi yaptıracağım. Allah yardımcın olsun bacım çok zor olmaması olupda düşmesi Rabbim hepimize hayırlısını nasip etsin inşAllah.
Gecmis olsun canim benimde bekarken kistlerim vardi sanirim yok oldular. Evet cok zor onunla yasamaya alisiyosun sonra sokup aliyolar. Allah baska dert vermesin. Isteyen herkese nasip etsin.

5 ay cok olmamis aslinda bizimde korunmayi biraktiktan sonra 7 ay falan gectide oldu adetler duzensizse hormonlara bakilir zaten bence kafaya takip stres yapmak cok etkiliyor akisina birak bir sene gecince doktorlar tedaviye basliyor genelde zaten

5 ay cok olmamis aslinda bizimde korunmayi biraktiktan sonra 7 ay falan gectide oldu adetler duzensizse hormonlara bakilir zaten bence kafaya takip stres yapmak cok etkiliyor akisina birak bir sene gecince doktorlar tedaviye basliyor genelde zaten

5 ay çok değil haklısın ama sanırım beni korkutan polikistlik over sendromu teşhisi koymaları yani endişe ve stresim bundan sebep :(

Gecmis olsun canim benimde bekarken kistlerim vardi sanirim yok oldular. Evet cok zor onunla yasamaya alisiyosun sonra sokup aliyolar. Allah baska dert vermesin. Isteyen herkese nasip etsin.

bana şuan doktorum yumurtalık kistlerimle alakalı bişey söylemedi yani çocuk olması yönünde bir tedavi uygulayacaklar bilmiyorum kistleri alıcakmı ne olacak hiç düşünüpde sormamışım şimdi dank ediyor :)

5 ay çok değil haklısın ama sanırım beni korkutan polikistlik over sendromu teşhisi koymaları yani endişe ve stresim bundan sebep :KK43:
bende pko konusunda kontroller yaptırıyordum hatta belirtiler vardı hormonlarda ama takma kafaya hic bunuda ileri safhalarda belki daha zorlasır ama yinede hamile kalan cok kisi var bide bu strese gelmeyen bir rahatsızlık

demek bak benim yumurtam erken çatladığı için tutmadı yani 17mm nerde 25mm nerede Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsinde ne diyim :KK43:
19mm de falan catladigini duymstm. 17 erken olabilir bilgim yok. 25mmden fazlasida olmuyormus :D ne yapsan olmuyor. Allaha guwenip birakcaz kendimizi

bende pko konusunda kontroller yaptırıyordum hatta belirtiler vardı hormonlarda ama takma kafaya hic bunuda ileri safhalarda belki daha zorlasır ama yinede hamile kalan cok kisi var bide bu strese gelmeyen bir rahatsızlık

Evet kesinlikle hamile kalan var ben açıkcası hiç böyle bir sıkıntı olacağını düşünmemişdim kendimde ama herşey insanlar için bunu duyunca birden gerçekden kötü oldum şimdi şimdi alıştırdım kendimi :) hele burda sizinle burda böyle konuşunca daha da rahatlıyorum.

19mm de falan catladigini duymstm. 17 erken olabilir bilgim yok. 25mmden fazlasida olmuyormus :KK70: ne yapsan olmuyor. Allaha guwenip birakcaz kendimizi

:):) evet bakınca aslında hamile kalıp çocuk doğurmakda zor iş :) Allah yardımcımız olsun tam kıvamında sağlıklı yumurtalar bebişler olsun :)

:):) evet bakınca aslında hamile kalıp çocuk doğurmakda zor iş :) Allah yardımcımız olsun tam kıvamında sağlıklı yumurtalar bebişler olsun :)
aynen valla ben hamilelikten de korkuyorm :D cok istiyorm ama korkuyorm da cok mide bulantisi yasar miyim agri sızı cok olur mu diye. Onlar cekilmeden de cocuk olmuyo anlicagimiz kadin olmak cok zor :)

aynen valla ben hamilelikten de korkuyorm :KK70: cok istiyorm ama korkuyorm da cok mide bulantisi yasar miyim agri sızı cok olur mu diye. Onlar cekilmeden de cocuk olmuyo anlicagimiz kadin olmak cok zor :)

Şimdiye kadar çocukdan hep kaçtım korkudan sorumluluğundan ama pko diyince doktorum hiç çocugum olmaz dusuncesıyle dusunmeden hemen cocuk sahıbı olmak ıstedim bi ara adetim geçikince hamile olma riskim yüksek olduğu gün bi an korku girdi içimeki acaba yine erkenmi davrandım diye bian korktum sonra durdum ve kendime saçmalama bi kendine gel ne istediğini bil diye derken buldum git geller yaşıyorum sürekli :):)

Şimdiye kadar çocukdan hep kaçtım korkudan sorumluluğundan ama pko diyince doktorum hiç çocugum olmaz dusuncesıyle dusunmeden hemen cocuk sahıbı olmak ıstedim bi ara adetim geçikince hamile olma riskim yüksek olduğu gün bi an korku girdi içimeki acaba yine erkenmi davrandım diye bian korktum sonra durdum ve kendime saçmalama bi kendine gel ne istediğini bil diye derken buldum git geller yaşıyorum sürekli :):)
demek ki herkes ayni ya :) Allahim her isteyene nasip etsin, cocugumz olunca cok daha iyi anlicaz annelik duygusunu, rabbim sabrinida versin :)

Back