Merhaba arkadaşlar,
Nacizade hamile kalma serüvenimi anlatmak istedim. Tam 11 ay denedik kimine göre uzun bir süre değil ama yaşayanlar bilir 1 hafta bile önemli geliyor. İlk aylar ayda 3 4 kez test yapıyordum. Regly takip uygulamasından yumurtlama günleri takip ettim çok yanlış olduğunu 3 4 ay sonra anladım. Bu sitede ovülasyon testi duydum onunla takip etmeye başladım. uygulamadan çok farklı zamanlar da yumurtlama olduğunu gördüm. Her ay görev gibi o günlerde ilişkiye girdik. Bende olmamasının en büyük nedeni buydu. Tatil planları yaptığımız kurban bayramı zamanları tatillere gittim yorgunluktan bayılana kadar yüzdüğüm, sıcak kaynak sularına girdiğim , 2 doz aşımı olduğum, lazer epilasyona gittiğim , yokuş yukarı 1.5 km şelale tırmanışı yaptığım, döndüğüm de kardeşim de 3 hafta bizde kaldığı ay 1 kere fırsat bulup içimizden geldiği için birlikte olmuştuk. O ay adet günüm de ovülasyon testi yapıp çift çizgiyi gördüm. Şok oldum. Eşime söyleyemedim falan. Sonra gebelik testi kan testi derken hamileymişim. Tüm bunları yaparken meğer hamileymişim. Son adet tarihine göre 6+2 de gittim ilk doktoruma ve ogüne kadar 3 kez test verdim beta takibi için. 6+2 de kese gördü kalp duymadı 5+1 gibisin dedi. Üzülmüştüm tam 3 dk sürdü ilk randevum. 2 hafta sonra gel dedi. Başka doktor arayışına girdim durur muyum. 6+2 den tam 1 hafta sonra Bugün acıbadem de bir doktora gittim kendisi mükemmel ilgilendi 15 dk bana ayırdı her konuda bilgilendirdi geride değil tam günündesin dedi 7+2 sin dedi. Kalp atışı duyduk. Kısadan hisse eğer ciddi bir sağlık problemi yoksa gerçekten akışına bırakmakta fayda var. Eşimin de bu süreçte yorulduğunu farkettim takvim tutar gibi ilişki tarihi tutuyorduk ne zevki kalıyor ne isteği böyle olunca. bazen yorgun argın işten geliyorduk canımız çıkmış sırf yumurtlama günü diye saçma sapan bi değerlendirirdik. eminim benim gibi çok vardır. Daha gebeliğimin de başındayım zaten. Allah kalbi gönlü aklı ruhu anne olmak isteyen herkese tez zamanda anne olmayı nasip etsin. Bu süreçte en büyük düşman psikoloji. Hastalığın genel de tedavisi var ama psikolojinin yok.