Hamile kalma olasiligi, ne yapmaliyim?

bulunurhintkumasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2014
534
246
53
İstanbul
Arkadaşlar beş aylık bebeğim var sadece anne sütü veriyorum ve sık aralıklarla. Henüz regl olmadım doğumdan sonra. Bugün emin değilim ama esimle bi kaza olmuş olabilir. İhtimal var yani. Ertesi gün hapı aldık ama eczacı bi hafta süreyle emzirmemem gerektiğini söylemiş. Simdi sorum bu şartlarda hamile kalma olasılığım var mı, bi hafta formül süt verip hapı içeyim mi, yoksa adet olmamam ve surekli emzirmem bu olasılığı yok mu eder? Yaşım 28 bu arada. İlk çocuğum ve ikinciye asla hazır değilim.

Valla süt koruması diye bir şey yok. Ben oğlum 7 aylıkken kızıma hamile kaldım. Bence ertesi gün hapı al ve emzirme bebeğini. Devamlı sağ ama sütün kesilmesin.

Valla süt koruması diye bir şey yok. Ben oğlum 7 aylıkken kızıma hamile kaldım. Bence ertesi gün hapı al ve emzirme bebeğini. Devamlı sağ ama sütün kesilmesin.

İnternette biraz bakindim şimdi. Süt koruması olması için sürekli emzirmek ve adet olmamak gerekiyormus. Bende bu durumlar mevcut şu anda. Siz de hep emzirip adet olmamış miydiniz?

Emzirmek dogum kontrol yontemi degildir. Gayet de hamile kalmis olabilirsiniz. Hapi icin tabii ki, ve bundan sonra emzirmenize guvenmeyip duzgun korunun.

İnternette biraz bakindim şimdi. Süt koruması olması için sürekli emzirmek ve adet olmamak gerekiyormus. Bende bu durumlar mevcut şu anda. Siz de hep emzirip adet olmamış miydiniz?

Ben adet olmuştum sen olmamışsın pardon. Valla bu durumda bir doktora danışma imkanın var mı? En sağlıklı bilgiyi o verir.

o eski zaman inanışı bilimsel bir gerçekliği olsa bu kadar insan emzirirken hamile kalmazdı.

Cahiliz biz sizin gibi korunmayı beceremiyoruz.
Estağfurullah....
yeterince istemiyor değilsiniz diyelim.
Çünkü gerçekten istemeyen kadın her türlü tedbiri alır hamile kalmaz..
Çünkü şahsım adına konuşayım 2 senedir istemiyorum ve 2 senedir kaza ile hamile kalmadim.... :)
Iyi aksamlar..

[sevde_, post: 38662060, member: 273059"]Emzirmek dogum kontrol yontemi degildir. Gayet de hamile kalmis olabilirsiniz. Hapi icin tabii ki, ve bundan sonra emzirmenize guvenmeyip duzgun korunun.[/QUOTE]

Yontem olarak bunu kullanmiyorum tabi ki ama yontemimizde bi sakatlık çıktı ondan kaza dedim zaten.

KK'da istemeden hamile kalan herkes sozum ona korundugu halde kalir. :) Dogum konrol yontemlerinde %0.1 hamilelik riski varsa da, o da gelir kk bayanlarini bulur.
Ay evet ya :)
Bir kişi de ben isteyerek hamile kaldım desin :)))
Inanmam, kesin istemiyordün hadi doğruyu söyle derim o derece yanu :)

Ay evet ya :)
Bir kişi de ben isteyerek hamile kaldım desin :)))
Inanmam, kesin istemiyordün hadi doğruyu söyle derim o derece yanu :)

Birinciye isteyerek hamile kaldım, o bir kişi benim şu anda sanırım :)
Ama ikinci için bebeğim bu kadar küçükken hazır değilim gerçekten. Ve dediğim gibi kaza ihtimali var. Yoksa niye bu kadar stres olayım arkadaşlar yapmayın böyle yaa..

ovulasyon olup olmadigini bilemeeyiz , ovulasyonun hala abslaamdiysa hamile kalamazsin ama basladiysa olabilir
ben kizima 10 aylikken ogluma hamile kaldim emziriyordum ama korunmuyordum istiyordum yani ikinciyi
daha once adetde olmamistim ilk ovulasyonda hamile kalmis oldum yani .. ama kizim az emiyordu ebn çalisiyordum sabahdan aksama emiyprdu anca yani sutum baya azalmsiti

ovulasyon testi yapsaniz dogru sonuç veririmiki ?

Teşekkür ediyoruz dürüstlük ten dolayı :)))) o bir kişiyi bulduk :)
O zaman ertesi gün hapı canım başka çare yokiiiii

o eski zaman inanışı bilimsel bir gerçekliği olsa bu kadar insan emzirirken hamile kalmazdı.

Bilimsel olarak 6 aydan önce bebeğe ek gıda verilmeden emzirilmesi ve adet olmaması hamilelik ihtimalini yok denecek kadar aza indiriyormuş (%98) Benim de durumum şimdi böyle. Ama yine de ihtimal ihtimaldir işte

[QUOTaRaL_, post: 38662361, member: 143877"]ovulasyon olup olmadigini bilemeeyiz , ovulasyonun hala abslaamdiysa hamile kalamazsin ama basladiysa olabilir
ben kizima 10 aylikken ogluma hamile kaldim emziriyordum ama korunmuyordum istiyordum yani ikinciyi
daha once adetde olmamistim ilk ovulasyonda hamile kalmis oldum yani .. ama kizim az emiyordu ebn çalisiyordum sabahdan aksama emiyprdu anca yani sutum baya azalmsiti

ovulasyon testi yapsaniz dogru sonuç veririmiki ?[/QUOTE]
Test icin biraz beklemek gerekmiyor mu ki, hemen çıkar mi sonuç acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…