- 2 Haziran 2015
- 291
- 162
- Konu Sahibi Uykucu Sirin
Yok gayet anlatabiliyosunuz bende anlıyorum zaten. Hatta suan hemşire arkadaşımla folik asit konusunu konuşuyorduk yarın doktora gidip kontrollere başlıyorum. Eşimi sürekli diretmemdeki neden biz evlendikten sonra başka bir ile taşındık ve biz bu ile yabancıyız haliyle. Bu sebepten dolayı tek başıma doktora vs. gitmiyorum bayagi uzak hemde yanlız olmak istemiyorum. Yoksa anladım tabiki ilk etapta bunların benimle ilgili olduğunu sadece dediğim gibi bu ayrıntıyı yazmadıgımdan dolayi anlatamadıgınızı dusundunüz sanırım. :) Yazdıklarınız çok yararlı bilgiler sag olun teşekkür ederim gerçekten.Bakın misal bir bilgi folik asitle ilgili:
Folik asit, bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için kilit öneme sahip olduğundan hamile kalmadan önce alınmaya başlanması gerekir. Yapılan araştırmalar sonucunda, gebelik planlanmaya başlandığı zaman, diğer bir deyişle en az gebelikten 3 ay öncesinden başlayarak, gebeliğin 3. ayının sonuna kadar günlük 400 mikrogram folik asit kullanılması önerilmektedir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta da; folik asitin vücutta depolanmadığıdır. O yüzden her gün alınması gereklidir.
Yani sizin şu anda bunu kullanıyor olmanız gerekiyor.