Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızlar,
psikolojik nedenlere bağlı hamile kalamayan var mı?
ilk gebeliğimde hemen hamile kalmıştım ancak bebeğimi kaybettim.
geçen ocak ayından beri uğraşıyoruz hala hamile kalamadım yaklaşık 10 aydır....
ister istemez insanın canı sıkılıyor ne yapmalıyım?
aynen arkadaşlar bizde geçen ocak ayından beri uğraşıyoruz olmuyor korunurken hemen olacakmış gibi geliyordu şimdi hiç olmayacakmış gibi dra gittim herşey normal rahim filmi çektirmedim ama, onun için 1 sene geçsin dedi dr yani 4-5 ay sonra ama testlerde stres hormonum yüksek çıktı önce sen rahat olmalısın dedi yani en önemli etken stresmiş bizim olayda çok uzattım ama benim gibi olan var mı diye merak ediyorum bunaldım
kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim.sizi anlıyabiliyorum 10 aydır bende sres içindeyim çevremde herkes hamile ve çocuklarından bahsedince içim bir tuhaf oluyor.
sanırım stresi çok yapıyoruz elimizde değil işte....
trapper55 stres hormonu dediğin nedir ismini yazar mısın?
eğer bu ocağa kadar olmazsa bende doktora gitmeyi düşünüyorum
umarım bizde bir gün anne oluruz.
trapper55 ben de samsunluyum.
kızlar bizde ocaktan beri uğraşıyoruz ama hüsran. benim de tek rahim filmi kaldı ama dr ameliyat geçirip geçirmediğimi sordu hayır dedim.kasıklarında iltihaplanma oldu mu dedi hayır dedim büyük olasılıkla tüpler açıktır dedi.bize de psikolojik diyor stres yapmayacaksın diyor ama içten geliyo herhalde.
Bende daha önce 2 aylıkken düşürdüğüm bebekten sonra 1.5 yıl geçmesine rağmen uğraştığımız,doktora gittiğimiz halde gebe kalamıyorum...çok mutsuzum.hiçbirşey beni rahatlatmıyor artık.duyduğum şeyi deniyorum.ama sonuç gene hüsran....((
stres de önemli bir faktör ama olmuyorsa detaylı bir tetkik, tahlil, inceleme yapılması gerekir, bunun için vakit geçirmeden eşlerin ikisinin de bir doktor kontrolünden geçmesi gerekir. mutlaka bir nedeni vardır arkadaşlar
bizde 6 ay boyunca denedik ama olmadı, sonra herşey allahtan, hayırlısı dedim ve bingo o ay hamile kaldım yani kendimi rahat bıraktım aslında öncesinde her ay sanki hep hamile kalmak için ilişkiye giriyordum sonra sabırsız bi şeyilde regl olacakmıyım diye bekliyordum ama kendinizi raha bırakın arkadaşlar bi sorununuz yoksa kendinizi şartlndırmayın... allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın.
kesinlikle kendi haline bırakın çok istemeyin hatta aklınıza bile getirmeyin,çünkü bende bi ara çok istiyodum o ay hiç korunmadık ama olmadı sonra demir eksikliği için tedaviye başlıcaktım ayrıca idrar yollarımda iltihap vardı doktor ilaç yazdı o ay hep korundum 1 gün sadece korunmadım ogün hamile kalmışım halbuki bi kaç ay ertelemiştim yani tamamen psikolojik isteyince olmuyo işte...
kizlar oncelikle rabbim hepinize tez vakitte saglikli evlatlar nasib etsin insallah...
benim ablam evlendikten sonra 1.5 yil hapla korundu sonra hamile kalmak isteyince birakti hapi ama tam 1.5 sene de sebepsiz yani psikolojik olarak hamile kalamadi.. sebepsiz diyorum cunku hemen doktora gitti doktor herseyin normal oldugunu soyledi...
her ay test yapiyordu ama hamile kalamadi
1.5 sene falan sonra kardesim hadi abla test yap dedi yapmicam biraktim artik dedi.kardesim gitti zorla test aldi yaptirdi.
ablamin hamile kaldigini ogrendik..yani demek istedigim kafadan atmaya calisin arkadaslar..cunku stres yumurtaliklarda kuculma yapiyormus ve hamile kalmak daha da zorlasiyor...
allah hepimizin yardimcisi olsun insallah