Merhaba. Ben de hafif kilolu hamile kaldım. İlk 14 hafta bulantı ve şişkinlik sebebiyle 6 kilo verdim. Sonrasında bulantım geçti ama şişkinlikten bir şey yiyemedim, bir kilo daha verdim. İki öğün beslendim, sabah çokça peynir zeytin yiyorum, yumurta yemek hala çok zor. Akşama doğru acıkırsam küçük bir meyve yiyebiliyorum. Akşam yemeğinde bir kepçe çorba bir kepçe yemek bir kepçe kadar yoğurt yemek için adeta zorluyorum kendimi. Çok şükür çikolata canavarı biri olamama rağmen hamilelik boyunca hiç şekerli bir şey yeme ihtiyacım olmadı, hatta şekerli yediğimde midem alt üst oluyor, kusuyorum. Böyle böyle gayri ihtiyari 7 kilo verdim, son iki haftadır da aynı kilodayım.
Bundan sonra en azından aynı kiloda kalmak için çabalayacağım. Diyet yapmayı hiç düşünmedim ama kesinlikle şeker hastasıymış gibi perhiz yapmaya kararlıyım bebeğim için. Kilolu hamile kaldığım için zaten kendimi çok suçlu hissediyorum, bir de boğazımın derdine düşüp yavrumun minicik bedenini yormak, hakkına girmek istemiyorum. Şu an en çok korktuğum şey gebelik şekeri. Bebeğimin sağlığı için şekerli ve hazır hiçbir şey yememeye gayret ediyorum. Akşam yemeğinden sonra meyve yemekten bile kaçınıyorum. Haftada üç dört gün temiz havada yürüyorum, şişkinlikten yeterli miktarda olmasa da içebildiğim kadar su içiyorum.
17. haftamda 3 gün sabah akşam açlık, tokluk 1. saat ve tokluk 2. saat şekerimi ölçüp not ettim. 20. hafta ve 23. hafta da ölçüm yapıp doktora hazırlıklı gideceğim ve şeker yüklemesi yaptırmayacağım, bebeğime asla kıyamam. Şeker perhizine rağmen şekerim yüksek çıkarsa o zaman insülin almayı kabul edeceğim. Kilo vermek umrumda değil, almayayım yeter, bebeğim normalden fazla kilo almasın yeter.
Umarım tüm kaygılarım yersiz çıkar, bugünleri anıp gülerim kendime.