hamile iken namaz kılmanın bebeğe sakıncası var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar namaz kılarken secdeye eğiliyoruz ve iki büklüm olunca acaba bebeğe bi zararı olur mu bunun?araştırdım bulamadım..sadece hamilelerin birşeylerden destek alarak namaz kılabileceği yazıyor..bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim.yerimseniben:1hug:

dinimizce hiçbir sakıncası yok yani kendini iyi hissettiğin sürece kılabilirsin.
Yani hamile iken nasıl birçok şeyi yapabiliyorsan bunu da yapabilirsin....

merhaba canim ben kendimi iyi hissedince normal kiliyorum yoksa sandelye yardimiyla kiliyorum namazlari.sanirim kendini nasil iyi hissedersen öyle yapman daha saglikli olur

canım dinizmi kolaylık dini o yuzden biraz cık gevşek olabilirsin yuze rabbimiz bunu elbetteki mazur görecektir ve oturarak kılabilirsin bebege zararı degil faydası olur hatta hatta varya emin ol sana da dogum da faydası olackatır

arkadaşlar namaz kılarken secdeye eğiliyoruz ve iki büklüm olunca acaba bebeğe bi zararı olur mu bunun?araştırdım bulamadım..sadece hamilelerin birşeylerden destek alarak namaz kılabileceği yazıyor..bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim.yerimseniben:1hug:

benim bir arkadasimin teyzesi doguma girmeden onceki ana kadar kilmis hatta dogumu inanilmaz kolay olmus!!!

canım ben namazımı oturarak kılıyorum yanı normal kıldıgım zaman kasıklarımda sancı oluyo

saolunarkadaşlar bebeğezararıyoksabaşlayabilirim o zaman rahatsız olduğumda oturarak kkılabilirim diğerzamanlarsandalye yardımıyla..yasemincim sen secdeyeeğilirken tam olarak mı eğiliyosun..bazı kaynaklarda oturarak namaz kılarken rükudan biraz fazla eğilineceği ve başın yere değmemesi gerektiği yazıyo..oofff kafam karıştı...şunuda söyleyinde arkadaşlar namazabaşlıyam yawyerimseniben

Asla yok. Hatta hem ruhsal hem de fiziksel olarak rahatlamamız için çok önemli. Namaz hareketleri alelade hareketler değil bence. Doğru uygulandığında pek çok hikmeti olduğunu düşünüyorum.

ilk aylarda belki rahatsız olmazsın secdeye yatarken ama hamileliğin ilerledikçe hem seni rahatsız eder hemde bebek rahatsız olur
oturarak kılman en mantıklısı
sonuçta eğilemeyecek durumda olan yaşlılar var onlar hep oturarak kılıyo

kendini nasıl rahat hissedersen öyle kıl eğer ayak kılarken secdeye vardığında kaqrnın ezildiğini düşünüyorsa oturarak kılabilirsin

namaz kılarken tek sorunum secdeye egildigimde midemin yanması hala ayakta kılıyorum bu dogumdada yardımcı olcaktır

canım ya ben 9 ay kıldım namazımı hiç rahatsız olmadım merak etme bebelk sıkışmıyor.sen rahatsız oluyosan sandalyedede kılabilirsin

namaz kılarken tek sorunum secdeye egildigimde midemin yanması hala ayakta kılıyorum bu dogumdada yardımcı olcaktır

ya canım benim bendede o sorun var.o yüsden yemekten hemen sonra kılma namazını.yada vakit geçiyosa önce namazını kıl sonra yemek ye.midemiz yukarı çıkıyor ya gebelikte ondan ağsımıza gelecek gibi oluyor yemekler eğildiğimizde
yerimseniben

saolunarkadaşlar bebeğezararıyoksabaşlayabilirim o zaman rahatsız olduğumda oturarak kkılabilirim diğerzamanlarsandalye yardımıyla..yasemincim sen secdeyeeğilirken tam olarak mı eğiliyosun..bazı kaynaklarda oturarak namaz kılarken rükudan biraz fazla eğilineceği ve başın yere değmemesi gerektiği yazıyo..oofff kafam karıştı...şunuda söyleyinde arkadaşlar namazabaşlıyam yawyerimseniben

canım dinimiz kolaylık dinidir...hangi pozisyonda rahat edebiliyorsan o pozisyonda kılabilirsin.ben dizlerimin üstünde oturuyordum ve secdeye doğru hafifçe eğilerek kılıyordum.tam anlamıyla eğilemiyordum...ama dediğim gibi aslolan burda niyettir bence....keyfinden değil mecburiyetten bu şekilde kılıyorsun...
sakın namazını bırakma bu yüzden...
Allah hepinizin tek nefeste doğurmasını nasip etsin:))

bende oturarak kılıyorum
hafifçe secdeye eğiliyorum
napim zaten zorlanıyorum artık ama epeydir böyle kılıyorum
dizlerimin üstüne oturuyorum yanda oturamıyorum bazen sadece farzları kılıyorum
önmeli olan bir şekilde görevi yerine getirmek kendimizi zorlamanın bi anlamı yok
dinimiz nitekim kolaylık dini
birde kuranı kerim okumasını bilenler her gün yusuf süresini okursanız bebişler akıllı olurmuş bu devirde akıllı bebek kalmadı ama olsun ben haftada bir kez okumaya çalışıyorum tavsiye ederim

namaz kılarken yaptıgımız hareketler bir nevi gebelik egzersizi oluyormus
o sebepten dolayı bizlere cok faydalı
zaman zaman benim icimde isteksizlik oluyor ya ne yapmam lazım gerci hic bırakmadım simdiye kadar ama sanırım hamilelik psikolojisinden kaynaklanıyor . soyle bir askla kılamadım hamile kaldıgımdan beri . onerileriniz var mı

namaz kılarken yaptıgımız hareketler bir nevi gebelik egzersizi oluyormus
o sebepten dolayı bizlere cok faydalı
zaman zaman benim icimde isteksizlik oluyor ya ne yapmam lazım gerci hic bırakmadım simdiye kadar ama sanırım hamilelik psikolojisinden kaynaklanıyor . soyle bir askla kılamadım hamile kaldıgımdan beri . onerileriniz var mı

ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım herkes yatarken ben transferin ertesi günü namazıma devam ettim normal şekilde dahada kuvvet aldım dahada yardımcı oldu rabbim bana son 1 haftadır hafif kanamalarım ve lekelenmelerim var abdest alıyorum yine geliyo o yüzden ara vermek zorunda kaldım allahım affetsin inşallah normale döner dönmez devam edicem canım hamilelik döneminde kafamızda binlerce sorun olduğu için rahat olamıyoruz ama inanın faydası oluyor zararı asla.........:Saruboceq:

Neden zararı olsun arkadaşım 7 bucuk aylık hamileyim oturduğum yerden kılıyorum..çok zorlanıyorsan sadece farzını kıl

Back
X