Hamile bayanlar kanser tedavisi gören hastayı ziyaret edebilirmi?

rabia1984

SaBıR ve ZaMaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.363
8
358
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar, konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum ama kafam birkaç gündür koç karışık.5 aylık hamileyim ve çalıştığım iş yerinde genç bir çocuk kanser tedavisi görüyor hastanede, onu çok ziyaret etmek istiyorum ama kanser tedavisi olanı ziyarette insanlar mikrop kapar diye bir duyum aldım ve inanın aklımdan hiç çıkmıyor bu duyum.Kendimde biraz takıntılıyım ziyarete gitsem bile sürekli kendimi yiyeceğim.Böyle birşey varmı arkadaşlar kanser bulaşırmı veya bebeğe geçermi? Çok saçma gelecek belki bu soru ama aklıma mukayyet olamıyorum bir de ziyarete gitmek istiyorum.

kanser hastalığının hiç bir türü temas yoluyla bulaşıcı değilmiş.
Eğer samimi bir dostluğunuz varsa gidebilirsiniz.
Ama çok takıntılıyım demişsiniz , bunu stres yaparım çok takarım şimdi diyorsanızda gitmeyip bi telefon açabilirsiniz.
çünkü stresi bebeklerde hissediyor malum..
Gitseniz daha iyi tabi..​

daha neler :) kanser niye bulaşıcı olsun..siz hiç ailesinden kanser olupta diğerlerinede bulaştıp öldüğünü duydunuz mu..kızamık mı bu bulaşsın..

Sanırım siz olayı yanlış anlamışsınız. İnsanların değil, hasta olan kişinin mikrop kapma tehlikesi söz konusu. Kemoterapi oluyorsa, bağışıklık sistemleri zayıflıyor ve mikroplara karşı çok daha savunmasız oluyorlar diye biliyorum. Tabi doktor değilim, biraz kulaktan dolma bilgi... Ama şu konudan eminim ki hastadan, diğer insanlara bir şey bulaşması söz konusu değil.

Geçmiş olsun ayrıca, çok üzücü bir durum. Söz konusu gencecik bir insan olunca daha da üzücü. Dilerim iyileşir biran önce...

Son düzenleme:
Sanırım siz olayı yanlış anlamışsınız. İnsanların değil, hasta olan kişinin mikrop kapma tehlikesi söz konusu. Kemoterapi oluyorsa, bağışıklık sistemleri zayıflıyor ve mikroplara karşı çok daha savunmasız oluyorlar diye biliyorum. Tabi doktor değilim, biraz kulaktan dolma bilgi... Ama şu konudan eminim ki hastadan, diğer insanlara bir şey bulaşması söz konusu değil.

Geçmiş olsun ayrıca, çok üzücü bir durum. Söz konusu gencecik bir insan olunca daha da üzücü. Dilerim iyileşir biran önce...

Evet canım galiba bende yanlış anladım o yüzden kafam çok karıştı.İnşallah biran önce iyeleşir.

kanser hastası ya da kemoterapi gören birine gitmende hiçbir sakınca yok. ancak radyoterapi görüyorsa o zaman bence gitme. sonuçta kişi radyasyon alıyor vücuduna az da olsa.

kanser bulaşıcı değildir
Asıl siz ona enfeksiyon bulaştırabilirsiniz çünkü kemoterapi gören kanser hastalarının direnci düşüyor.

Son düzenleme:
diğer arkadaşın dediği gibi. kemoterapi görüyorsa hastanede, onun için riskli, senin ve bebeğin için değil. bulaşıcı bir hastalıkta değil ayrıca. benim babam kanser tedavisi görürken onunla gripken felan görüşmek istemiyorduk. sırf o etkilenmesin diye. eğer için rahat edecekse eczaneden maske al öyle git derim. hem senin için rahat eder, hemde ona birşey bulaştırmamış olursun.

doktorum cevap vereyim
siz hastalık filan kapmazsınız
asıl o zavallı hasta sizden hastalık kapabilir
kemoterapideki ağır ilaçlar nedeniyle bütün bağışıklık sistemi çöküyo
o yüzden benim okulumda hematoloji- onkoloji servislerine ziyaret kesinlikle yasaktı
orda da öyle olabilir

doktorum cevap vereyim
siz hastalık filan kapmazsınız
asıl o zavallı hasta sizden hastalık kapabilir
kemoterapideki ağır ilaçlar nedeniyle bütün bağışıklık sistemi çöküyo
o yüzden benim okulumda hematoloji- onkoloji servislerine ziyaret kesinlikle yasaktı
orda da öyle olabilir

Sağol bitanem peki birşey soracağım eğer radyoterapiye başladıysa yanına girmek olurmu?

Sağol bitanem peki birşey soracağım eğer radyoterapiye başladıysa yanına girmek olurmu?

Canim kim acisindan soruyorsun? Sen mi, hasta mi? Babami ve dayimi 20 gün arayla bu illet hastalik yüzünden kaybettik. Dayim bekar oldugu icin annem bakti ikisine de. Bir odada biri, bir odada digeri. Kizim dis cikarirken ateslendi diye götürmedim düsün onlar icin ne kadar tehlikeli. Insanlar saniyor ki o maskeyi hastalik bulastirmamak icin takiyorlar. Tam tersi en kücük grip mikrobu bile onlar icin cok tehlikeli. Samimiyet derecenizi bilmiyorum ama moral gercekten de bu hastalikta cok önemli. Eger durumu uygunsa ziyaret edebilirsin.

Kizma ama "simdi bunu kafama takarim" falan gibi bir düsünce bana üzücü geliyor. Cekmeyen bilemez. Kanserin cok az cesidi tedaviye cevap veriyor. 3 sene dayima baktik üzüldük 39 kiloya düstü. Babam kendi kardesi gibi hastaneden hastaneye tasidi. Ona neler söyledi morali bozulmasin üzülmesin diye. Bir gün babam siddetli öksürük icin hastaneye gitti, soguk alginligi heralde diye. 8 ay icinde kaybettik babami. 20 gün sonra da dayimi.

Amacim seni yermek degil. Ama böyle düsünen insanlari yanlarina bile yaklastirmadik. Internet denen bir sey var. Ayrica gebelik kontrolleri yaptiriyorsundur heralde. Doktoruna bile sorabilirsin.

Bebegini saglikla kucagina almani dilerim.

Merhaba Arkadaşlar, konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum ama kafam birkaç gündür koç karışık.5 aylık hamileyim ve çalıştığım iş yerinde genç bir çocuk kanser tedavisi görüyor hastanede, onu çok ziyaret etmek istiyorum ama kanser tedavisi olanı ziyarette insanlar mikrop kapar diye bir duyum aldım ve inanın aklımdan hiç çıkmıyor bu duyum.Kendimde biraz takıntılıyım ziyarete gitsem bile sürekli kendimi yiyeceğim.Böyle birşey varmı arkadaşlar kanser bulaşırmı veya bebeğe geçermi? Çok saçma gelecek belki bu soru ama aklıma mukayyet olamıyorum bir de ziyarete gitmek istiyorum.

kanser bulaşıcı değildir eğer öyle olsaydı o hastayı tedavi eden doktorların hepsi kanser olurdu.... yada ben de şuan kanser olurdum çünkü 1.5 yıl önce babamı kanserden kaybettim 10 aylık tedavi süresince yanından hiç ayrılmadım....

anne adayısınız ama kanserin bulaşıcı olmadığından haberiniz bile yok:19:

babam kanserden vefat ettiği için bu soruya kızdım üzüldüm açıkcası

böyle bir soru sormaya çekinmiyor musun üzülecek kırılacak insanlar olur diye ya bu kadar cahillik olmaz veba mı bu bulaşsın o zaman tüm kanser hastalarının yakınları ve doktorlar kanser olurdu akıl var mantık ama sizde ondan yok görüyorumki

Kanserin bulasici olmadigini zaten yeterince insan soylemis, tekrarlamaya gerek yok. Sormussun soyliyim, radyasyon hastadan bulasmaz. Tabii hastayla radyasyon terapisi sirasinda ayni odada degilsen. Radyasyon terapisi sonrasi hastanin uzerinde radyasyon kalmaz zaten. Bazi kanser hastalarina icerden radyasyon verilir, yani mesela vucuduna ameliyatla radyasyon cihazi takilir. Bu cok farkli bir durum, o zaman hastanin radyasyonundan ziyaretcilerin de etkilenmesi soz konusu.
Sen kanser hastasini ziyaret edersen ozellikle seni giydirirler, maske filan takarlar ki senden hastaya birsey gecmesin. Esas riskteki insan hastadir burada.

eşi kanser olan hamile bayanlar da var..
bence de bu soru çoğu kimseyi kırabilir..bu kadar pimpiriğe de gerek yok, en nihayetinde istediğin kadar korun olacagı varsa olur korktugun sey Allah esirgesin..

böyle bir soru sormaya çekinmiyor musun üzülecek kırılacak insanlar olur diye ya bu kadar cahillik olmaz veba mı bu bulaşsın o zaman tüm kanser hastalarının yakınları ve doktorlar kanser olurdu akıl var mantık ama sizde ondan yok görüyorumki

aynen canım ben çok kırıldım kendi adıma.benim babam mide kanserinden vefat etti 8 ay çok hasta olarak yattı.babamın yanında ellerini tutarak uyudum.daha 10 yaşındaydım.yemek yiyemezdi aynı tabaktan yerdim kendini kötü hissetmesin diye.veba mı bu hastalıkta böyle bulaşıcı görülebiliyor.duygularıma tercüman oldun teşekkür ediyorum sana:58:

bende annemi kanserden kaybettim
neler çektiklerini an be an biliyorum
bence gitmeyin ziyarete
sizden mikrop ona bulaşır..
biz ziyaretçi almıyorduk annem için..

aynen canım ben çok kırıldım kendi adıma.benim babam mide kanserinden vefat etti 8 ay çok hasta olarak yattı.babamın yanında ellerini tutarak uyudum.daha 10 yaşındaydım.yemek yiyemezdi aynı tabaktan yerdim kendini kötü hissetmesin diye.veba mı bu hastalıkta böyle bulaşıcı görülebiliyor.duygularıma tercüman oldun teşekkür ediyorum sana:58:

kanser çok kötü bir hastalık canım ama böyle insanların yorumları daha da kötü bende amcamı mide kanserinden kaybettim hem de 1 ay içinde böyle cahilce şeyler okuyunca kan beynine sıçrıyor insanın tamam hamilesin bebeğin için korkuyorsun ama bu şekilde düşüncesizce mantıksız sorular sorulmaz

Back
X