• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile arkadaslar doktora gidebilenler bakabilir mi

latika_27

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
866
176
333
Arkadaslar merhabalar ben yurtdisinda yasadigim icin ve yeni geldigim icin henuz sigortam yok resmi islemler tamamlandiktan sonra doktora gidebilecegim ve bebegim neredeyse 2 aylik olmus olacak. burda arkadasim var o da hamile ve o da bu surecleren gectigi icin biliyorum. Bu beni cok uzuyor cunku bu iki ayda ilac kullanmak gerekir mi nelere dikkat etmek lazim hic bilmiyorum. Sadece folik asit almaya calis dedi komsum onu bilitorum. Sizlerden tecrubeliler bana yardimci olabilir mi mesela genc kizligimdan beri demir eksikligim var ve bu bebegin zekasi icin cok onemliymis. Bu kritik donemlerde demir onemli midir baska ne gibi seylere dikkat exilir bir suru soru var kafamda yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Eşinin sigortası üzerindendemi gidemiyorsun?:26:
Vitamin hapları alman lazım,eczaneye gıdıp söyleyebilirsin hamileyım ve hangı vitamin hapını kullanmalıyım diye verirler zaten.

Sakın grip ilacı ve ağrı kesici alma.bitki çayı içme bazıları çok zararlı olabiliyo.herzamanki beslenmene devam et ve folik asit kullan.umarım en kısa zamanda gidebilirsin kontrole.ilk bi gitsen sonrasında bi iki ikibuçuk ay gitmesen de olur ama ilk kontrol önemli ilk iki ayda.

Arkadaslar merhabalar ben yurtdisinda yasadigim icin ve yeni geldigim icin henuz sigortam yok resmi islemler tamamlandiktan sonra doktora gidebilecegim ve bebegim neredeyse 2 aylik olmus olacak. burda arkadasim var o da hamile ve o da bu surecleren gectigi icin biliyorum. Bu beni cok uzuyor cunku bu iki ayda ilac kullanmak gerekir mi nelere dikkat etmek lazim hic bilmiyorum. Sadece folik asit almaya calis dedi komsum onu bilitorum. Sizlerden tecrubeliler bana yardimci olabilir mi mesela genc kizligimdan beri demir eksikligim var ve bu bebegin zekasi icin cok onemliymis. Bu kritik donemlerde demir onemli midir baska ne gibi seylere dikkat exilir bir suru soru var kafamda yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

benim bildigim.devlet hastanesine giderseniz az bir ucretle muayene olabilirsiniz. bir sorun derim.

folideca var. folik ast ama b vitaminli. onu her gun 1 tane almanizi tavsiye ederim. baska ilac kullanmadim ben ilk 3 ay. ama dusuk riskim icin baska ilacalar aldim.

siz de her sabah 2 ceviz yiyin mutlaka. bebegin zeka gelisimi icin cok onemlim
badem+findik tuketin. asiri olmasin.
balik onemli.
salam,sosis,sucuk,cola vs, sakatat kesinlikle yasak.
cig ete de dokunmak yasak. eldiven kullanin.

canım ben folik asit, omega 3 desteği ve kan iğneleri kullandım, beslenmen iyi ise gerek yok ilaçlara.

canım sigortan olmasada özellerde en pahalı muayne ortalama 50 tl,yada devlet hastanesıne gıt ücretli olarak.Evet folıkasıt içmen gerekiyo ama bızım burdan söylememizle olucak iş değil.Bebek önemli bişey ihmal etme.

Back