- 21 Ocak 2018
- 8.481
- 20.941
- 348
- 32
- Konu Sahibi Dahliadivin
Herkese selamlar :) hamburgeri evde cok yaparim ve bu kofte tarifini herkese tavsiye ediyorum gercek hamburgercilerde yedigimiz tada cok yakin. Normal ev koftesi tarifi degil bu tarifle yaparsaniz gercek hamburger tadini daha iyi alirsiniz :) ben labneyi ranch sos tarzinda bir sos yaparak kullandim koftenin icinde kullanmak yerine. Bu sekilde sos icinde tadini cok daha iyi alicaksiniz :)
hamburger köftesi
500 gr dana kiyma
Bir yemek kaşığı sirke
Bir yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı galeta unu
Bir sogan
Bir dis sarimsak
Bir tatli kaşığı tuz
Bir cay kaşığı karabiber
Bir yumurta
hamburger sosu
Bir yemek kaşığı mayonez
İki yemek kaşığı pinar labne
Bir diş sarimsak
Bir tutam maydonoz
hamburger icinde diledigimiz malzemeler
kofte icin sogan ve sarimsagi rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kiyma ile butun malzemeleri guzelce yoguruyoruz. Yagli kagit arasina koyarak merdaneyle kofteyi actim ve istedigim boya uygun kase ile kofteleri kestim. Sonra arasina yagli kagit koyup fazlasini buzluga kaldirdim. Kullanacaklarimi dolapta biraz dinlendirdim.
Hamburger sosu icin sarimsagi rendeliyoruz maydonozu ince kiyiyoruz hepsini guzelce karistiriyoruz.
Kofteleri cok fazla cekilmesini istemedigim icin tost makinesinde kapagini kapatarak pisirdim
Hem cizgileri oldu hemde cok kuculmediler. Sosu ekmege surerek kullaniyoruz gerisi istedigimiz malzemelerle hamburgeri yapmak :)
Simdi sunum zamani :) biz cok begendik umarim sizde begenirsiniz :)

500 gr dana kiyma
Bir yemek kaşığı sirke
Bir yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı galeta unu
Bir sogan
Bir dis sarimsak
Bir tatli kaşığı tuz
Bir cay kaşığı karabiber
Bir yumurta
hamburger sosu
Bir yemek kaşığı mayonez
İki yemek kaşığı pinar labne
Bir diş sarimsak
Bir tutam maydonoz
hamburger icinde diledigimiz malzemeler
kofte icin sogan ve sarimsagi rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Kiyma ile butun malzemeleri guzelce yoguruyoruz. Yagli kagit arasina koyarak merdaneyle kofteyi actim ve istedigim boya uygun kase ile kofteleri kestim. Sonra arasina yagli kagit koyup fazlasini buzluga kaldirdim. Kullanacaklarimi dolapta biraz dinlendirdim.
Hamburger sosu icin sarimsagi rendeliyoruz maydonozu ince kiyiyoruz hepsini guzelce karistiriyoruz.
Kofteleri cok fazla cekilmesini istemedigim icin tost makinesinde kapagini kapatarak pisirdim
Hem cizgileri oldu hemde cok kuculmediler. Sosu ekmege surerek kullaniyoruz gerisi istedigimiz malzemelerle hamburgeri yapmak :)
Simdi sunum zamani :) biz cok begendik umarim sizde begenirsiniz :)
Son düzenleyen: Moderatör: