• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamarat ve titiz hanımlar yetişin :-(

Barbies2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
14
18
3
32
Arkadaşlar mrb ..
İki senedir evliyim bir tane çocuğum var
Asıl mevzu şu ki çok dağınık ve pasaklıyim :-( evime gelen oldu mu aman yatak odası tarafını görmesinler aman mutfağa girmesinler diye kapıları kapatıyorum komşumun evine girince de banyosuna kadar her yerde gezdiriyor beni şurda şu var burda bu var tabi evi benim evimden güzel ve bakımlı ama o ayrı konu bende sürekli derli toplu olmak istiyorum canım hiç bir şey yapmak istemiyor ama bu halimden de memnun değilim.. Belki burda motive olurum diye buraya geldim ne yapmalıyım bana yardım edin nasıl hayatımı düzene koyabilirim artık dağınık pis evden bıktım :-(

Ay çok zor yaa. İnsanın içinden gelecek zorlamayla bir yere kadar oluyor valla.
Benim evde hep dağınık.
Konuyu ben de takip edeyim de az motive olayım. bugün evi süpürüp silmem gerekiyor cunku
Karşı komşunun evine ne zaman gitsem her taraf açık duruyor bana biri geldi mi önce kapıları kapatıyorum :-( çok bunaldım bu konudan

Bütün fazla esyalari kaldir. Yani alti havlun mu var, yarisini kaldir. Pislenince hemen yika koy yerine.
Kiyafetlerin icin de gercerli, yazlik kislik ayir. On taneyse besini ayir yani dolapta herseyin yeri belli olsun. Disarda kalacak esya olmasi yani. Herseyin dolaplarinda yeri olsun. Fala ne varsa kaldir.
Bu sayede en azindan daha az esyayla bas etmek durumunda kalirsin.
Cocugun var. Cogu süs esyani kaldir derim, ben öyle yaptim.
Tozu alinmasi zor esyalari da kaldir derim. Cocuk büyüyene kadar en azindan.
Biriktirme hicbirseyi. Kullanmadiklarin hep depoda kalsin.
Cocuklu evler bal dök yala olmaz, cünkü her an yere birsey dökülüyor oluyor. Kendimden biliyorum. Fakat güzel bir düzenlemeyle evin icinde bir saat dolasinca herseyi dolabina koyuyorum ve de ortalik cok düzenli gözüküyor.Temizligi de kolay oluyor.

Daginiklik bir nebzede pislik hic cekilmez.
Bence bugun yatak odaniza yarin salona baska gun mutfaga girin temizlik icin.
Hergun bir odayi yaparsaniz hem yormaz hem daha detayli olur temizlik

Calisiyorsaniz eviniz asla karsi komsununki gibi olmayacak malesef. Calismiyorsaniz belki biraz daha isiniz kolay.

Benim evimi b.k götürüyor açıkçası 5 gündür bulaşıkları yerleştireceğim makineye.

Ama yine de cevap vereyim.
Her gün bir yeri yap otokontrolünü sağlayabiliyorsan

Tertemiz oluyor

Bütün fazla esyalari kaldir. Yani alti havlun mu var, yarisini kaldir. Pislenince hemen yika koy yerine.
Kiyafetlerin icin de gercerli, yazlik kislik ayir. On taneyse besini ayir yani dolapta herseyin yeri belli olsun. Disarda kalacak esya olmasi yani. Herseyin dolaplarinda yeri olsun. Fala ne varsa kaldir.
Bu sayede en azindan daha az esyayla bas etmek durumunda kalirsin.
Cocugun var. Cogu süs esyani kaldir derim, ben öyle yaptim.
Tozu alinmasi zor esyalari da kaldir derim. Cocuk büyüyene kadar en azindan.
Biriktirme hicbirseyi. Kullanmadiklarin hep depoda kalsin.
Cocuklu evler bal dök yala olmaz, cünkü her an yere birsey dökülüyor oluyor. Kendimden biliyorum. Fakat güzel bir düzenlemeyle evin icinde bir saat dolasinca herseyi dolabina koyuyorum ve de ortalik cok düzenli gözüküyor.Temizligi de kolay oluyor.

Karşı komşunun evine ne zaman gitsem her taraf açık duruyor bana biri geldi mi öncekapıları kapatıyorum :-(
Mutfak zaten başa bela topluyorum hemen yine dağılıyor bebeğim daha emeklemiyor ama yanından çıkarsam ağlıyor hoş komşunun da bizden iki ay küçük bebeği var ama o öyle ben böyle bazen anneme kızıyorum böyle yetiştirmiş diye ama kızmak çare değil kendim düzelmek istiyorum artık çünkü huzurum olmuyor kendi kendime böyle olunca

Benim evimi b.k götürüyor açıkçası 5 gündür bulaşıkları yerleştireceğim makineye.

Ama yine de cevap vereyim.
Her gün bir yeri yap otokontrolünü sağlayabiliyorsan

Tertemiz oluyor
Bazen umrumda olmuyor ama bazen de işte örneğin komşuya ne zaman gitsem derli toplu bir gün mü dağınık olmaz? Benim evim de aynı çingene çadırı gibi :-(

Calisiyorsaniz eviniz asla karsi komsununki gibi olmayacak malesef. Calismiyorsaniz belki biraz daha isiniz kolay.
Çalışmıyorum.. Bir bebeğim var beni yanından ayırmayan.. Ama komşunun da bir bebeği var.. Ne zaman ziline bassam gel gel diyor nerde ne yapıyorsa oraya gidiyoruz tertemiz.. Bende zil çalınca önce kapıları kapatıyorum görmesinler diye :-(

Çalışmıyorum.. Bir bebeğim var beni yanından ayırmayan.. Ama komşunun da bir bebeği var.. Ne zaman ziline bassam gel gel diyor nerde ne yapıyorsa oraya gidiyoruz tertemiz.. Bende zil çalınca önce kapıları kapatıyorum görmesinler diye :-(
cocuk uyudugunda toparlayabilirsiniz ortaligi, cok da kafaniza takmayin oldugu kadar..

Karşı komşunun evine ne zaman gitsem her taraf açık duruyor bana biri geldi mi öncekapıları kapatıyorum :-(
Mutfak zaten başa bela topluyorum hemen yine dağılıyor bebeğim daha emeklemiyor ama yanından çıkarsam ağlıyor hoş komşunun da bizden iki ay küçük bebeği var ama o öyle ben böyle bazen anneme kızıyorum böyle yetiştirmiş diye ama kızmak çare değil kendim düzelmek istiyorum artık çünkü huzurum olmuyor kendi kendime böyle olunca

E tamam iste yol gösterecek birkac sey yaztim. Sizlanma da fazlaliklari ayir. Yoksa daha cok sikayet edersin.
Benim evimin her yeri oyuncak. Yani haliyle daginik oluyor. Ama büyüyene kadar idare edilir.
Simdi hamileyim inan tek yaptigim fazlaliklari ayirma. Bebekle ortalik cok dagilmasin diye herseyi en aza indirmaya calisiyorum aylardir.
Kullanmadigin ne varsa indir bodrumuna ya da depona herneyse. Ortalik azcik nefes alir. Cok esyan var galiba.
Bek ben su sekilde motive oluyorum. Obsessive complusive cleaners diye bir ingiliz programi var. Ac youtube dan izle biraz. Temiz insanlar evlerini nasil düzenli tutuyor cok fikir alirsin.

Evim hep temizdir ama çocuktan sonra her yer heryerde derler ya işte öyle.günde 40 defa da toplasam yine dağılıyor yine dağılıyor.benim çözümüm sallamamak. günün sonunda toplamak.Evimin çok temiz olması da benim marifetim değil.temizliğe haftada bir gelen kadın ve bakıcı yapar az buçuk:))
Düşündüm de, konu hakkında yardımcı olabilecek hamaratlığım yokmuş aslında.:işsiz:

İnsanlara seyirlik müze gibi ev gezdirilmesinden nefret ederim önce bunu bi yazayım :)

Mutfağı dağınık gösteren tezgahtır. Ordaki tüm fazlalıkları kaldır . Bulaşık bırakma .

Banyo ( hoş yan daireden gelen komşu banyona niye girer bilememde) önemli.

Her gün 10 dk nı alır almaz . Banyo paspaslarını silkeleyip .... wc lavabo ovmak .

Odalardaki fazlalıkları da kaldır . Fazla obje...süs eşyası...zavazingo :)

İçinde bi halı , koltuk , tv ünite ... bi sehpa olan bi oda ne kadar dağılabilir ki di mi ?

Odayı dağıtmayacak nesnelerle dolu göster... duvar tabloları vs ..

Koku önemli. Her gün havalandırılan ... oda parfümü kullanılan bir ev ilk girişte temiz olmasa da temizmiş hissi verir

Başka başka ... Tüm bunlar temizlik değil elbet , temizmiş gibi gösterme hileleri.

Kimse için yapmak zorunda değilsin . Sen rahatsızsın diye yazdım .

Bunları yaptığında bal dök yala olmasa da tüm kapıları kapatıp eyvaaaah kapı çalıyor demezsin en azından .

Ee tabi biriktirirsen alır başını gider..
Yapman gereken tek şey ; ALDIĞIN ŞEYİ YERİNE KOYMAK..
Benim metodum budur ..
Herşey heryerdeyse skinti. .
Yataktan kalkınca yatağı toplayip yatak ortusunu serdin mi miss. .
Koltuğun uzerinde birsey kalmasın. .
Ben çalışan biriyim. . Mesela akşam geldigimde bulasiklar bir sonraki güne asla kalmaz ve ivir zivir olmasin evinde

İnsanlara seyirlik müze gibi ev gezdirilmesinden nefret ederim önce bunu bi yazayım :)

Mutfağı dağınık gösteren tezgahtır. Ordaki tüm fazlalıkları kaldır . Bulaşık bırakma .

Banyo ( hoş yan daireden gelen komşu banyona niye girer bilememde) önemli.

Her gün 10 dk nı alır almaz . Banyo paspaslarını silkeleyip .... wc lavabo ovmak .

Odalardaki fazlalıkları da kaldır . Fazla obje...süs eşyası...zavazingo :)

İçinde bi halı , koltuk , tv ünite ... bi sehpa olan bi oda ne kadar dağılabilir ki di mi ?

Odayı dağıtmayacak nesnelerle dolu göster... duvar tabloları vs ..

Koku önemli. Her gün havalandırılan ... oda parfümü kullanılan bir ev ilk girişte temiz olmasa da temizmiş hissi verir

Başka başka ... Tüm bunlar temizlik değil elbet , temizmiş gibi gösterme hileleri.

Kimse için yapmak zorunda değilsin . Sen rahatsızsın diye yazdım .

Bunları yaptığında baş dök yala olmasa da tüm kapıları kapatıp eyvaaaah kapı çalıyor demezsin en azından .

Niyeti biraz ukalalık yapmak eşyalarını göstermek için yapıyor bunu yaptığı insanlığa sığmıyor onu takmıyorum artık ne yapıyım onun varsa benim yok dediğim gibi bunu dert etmiyorum artık sadece bende toplu durmak istiyorum ve çocuk uyuyunca iş yapayım diyorum uyuşukluk hissine kapılıyorum şimdi de buraya oturdum hep böyle oluyor

Ben de çalışıyorum ve hamileyim inanın bir bardağı bile yerinden kaldırmak istemiyorum önceden böyle değildim ama şimdi hep uykum var konuyu takipteyim umarım ben de biraz gaza gelir temizlik yaparım

Ee tabi biriktirirsen alır başını gider..
Yapman gereken tek şey ; ALDIĞIN ŞEYİ YERİNE KOYMAK..
Benim metodum budur ..
Herşey heryerdeyse skinti. .
Yataktan kalkınca yatağı toplayip yatak ortusunu serdin mi miss. .
Koltuğun uzerinde birsey kalmasın. .
Ben çalışan biriyim. . Mesela akşam geldigimde bulasiklar bir sonraki güne asla kalmaz ve ivir zivir olmasin evinde
Ivır zıvır değil de örneğin taktığım tokayi vestiyere çıkarıyorum orda kalıyor günlerce.. Çamaşırları topluyorum salonda kalıyor katlayıp taa yerleştir olayı hemen olmuyor mutfak zaten topluyorum tekrar aynı oluyor sanırım tüm derdim aldığım aldığım yere koymamam :-(

İşin kötü yanı iyice dagılmadan rahatsız olmuyorum ben. Mesela kimisi sehpada bardak dursa rahat edemez, oturamaz. Ben öyle değilim ya.
Misal şuanki halim
image.webp

Oda oda yap temizliğini hepsine birden girme önce lazım olmayan şeyleri at.dağınıklığın en büyük sebebi istifçilik yani lazım olmayanları atmaya kıyamam ak.

Önce kahveni iç bi mutluluk depola ☺ sonra lavoba wcye çamaşır suyu dök onlar işler bi yandan.sonra en az dağınık olan odaya gir ve başla müzik aç sakız çiğne☺ o odayı temiz görünce daha da hevesleneceksin☺ benim stilim böyle☺

Back
X