Hamarat hanımlar bir yardım etse bana :)

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.558
36.211
1.123
39
Oldukça kalabalık bir misafir grubu beklerken buzluğa fazlaca börek sarıp koydum. Misafir iptal oldu. Börekten biraz pişirdim ama oldukça kuru olmuş, hiç hoşlanmadım.
Yufkaya bildiğimiz süt, yağ vs sos hazırlayıp sürmüştüm oysa.
Hala 2-3 tepsilik börek var buzlukta. O kuruluğu, yavanlığı kurtarabilecek bir yöntem var mı bildiğiniz?
Buzluğu boşaltacağım böreklerden kurtulmam lazım :)

süt yerine maden suyu deneyin... ben maden suyu yoğurt yumurta karışımı yapıyorum gayet güzel oluyor

bir leğene soda ve biraz su koyun. börekleri batırıp iki elinizin arasında sıkın (hafif sulu kalabilir) galeta ununa bulayın çıtır çıtır olur
Teşekkür ederim. Bunu sanırım börekleri çözdürdükten sonra yapacağım , değil mi?

süt yerine maden suyu deneyin... ben maden suyu yoğurt yumurta karışımı yapıyorum gayet güzel oluyor
Ben her iki tarifi de yapıyorum aslında bu tarz bir sonuçla hiç karşılaşmamıştım. Çok yavan olmuş. Çok olmasa neyse de hala poşet poşet börek var dolapta :)

Maden suyu ve yoğurt,daha sonra batırmak için galeta unu. Ama biraz sulu bırakınca daha güzel oluyor

Ben de 2-3 yumurta süt Ya da krema çırpıp bolca üzerine döküp bekletiyorum Pişerken çekiyor bu da bir alternatif olabilir :)

Sağolun hanımlar.
Börek çok, yöntemlerin hepsini tek tek deneyebilirim :)))

Besamel sosla yemek haline getirebilirsiniz. Hatta uzerine kiymali salcali tereyagli sos da dokebilirsiniz eger boreginiz kiymali degilse. Harika oluyor

Börekleri pişirmeden önce yumurta yoğurt sıvıyağ ve çok az kabartma tozuyla sos hazırlayın bütün böreklerin üzerine sürün ama bol olsun üzerine de yumurta sarısı sürüp pişirin harika olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…