Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
selam kızlar
benim aile bornoz setim var pierre cardin almıştım 220 liraya ama ayrıca hamam setine gerek var mı sizce almalımıyım eğer alırsam yüz havlularını günlük,banyo havlularını da misafir için ayıracağım niyetim öyle hatta ben bile kullanabilirim
yardımcı olursanız sevinirim takipteyim kızlar.. öpüyorum bolcana..
Canım bizim adette erkek tarafı hamam seti alır, ben bornoz takımımı aldım ama eğer müstakbel kayınvalidecim alırım derse hamam setini ona aldırırım, hayır demem yani
ben de bu ara bornoz alma telşaındayım, henüz karar veremedim..
ben iki takım almak istiyorum..bunun dışında misafir için bir hamam seti..ve bolca yüz havlusu..gerek misafir gerek günlük kullanım için..
canım ben bi ara a101 e gelmişti banyo havlusu ve yüz havlusu alıp takım yapmıştım o kadar para vermek istemedim açıkçası misafir için zaten bol bol da el yüz havlusu ayrıyeten mevcut
Banyo havluları benim için de önemli bir unsur. Zaten kız çeyizinde senin de bahsettiğin gibi bir sürü dantelli el/yüz havluları oluyor. Bana göre bunlar pek kullanışlı değil, dekoratif olarak serilebilir. Fakat günlük kullanımda çok kullanılamıyor. Dantel, iğne oyası veya işlemeli yerleri genelde fazla ıslanacağından, devamlı değiştirmek zorunda kalınabilir. Sonrasında ise tekrar tekrar yıkanmaktan oyalar aşınabilir. Eğer uzun süreli kullanmak ve bu havluları ziyan etmek istemiyorsanız, havlupan üzerine veya ekstra bir havluluğunuz var ise orada sadece dekorasyon olarak sergileyebilirsiniz. Gerçi kullanıp kullanmamak kişinin kendi tercihine kalmış.
Ben çok fazla el/yüz havlusu almadım, çünkü ne olursa olsun bütün havlularımı tepe tepe kullanacağım, benimle yaşlanacak değiller ya mantığı ile yaklaştım hep. Gel gelelim, evdeki hesap bazen çarşıya uymuyor. Meğersem dantelli havlulara el yüz silmekten eşim hoşlanmıyormuş. Sebebi ise havlularda bulunan oyalar yüzünü, gözünü çiziyormuş... Hoş, el havlusu almamam beni çok etkilemedi. Çünkü iş yerinden, eşimin teyzelerinden dantelsiz fakat çok şık bir çok el havlusu hediye edenim oldu. O yüzden şimdilik o anlamda bir sıkıntım yok. Bu havlulardan kaç tane alacağınız size kalmış birşey, fakat çeyizimde dantelsiz havlu bulunsun diyorsanız 3-5 tane yeterli olacaktır başlangıç olarak. Sonradan muhakkak hediye getirenler olur. Hediye gelmese bile, daha sonra da bu ihtiyacınızı kendi zevkinize göre karşılayabilirsiniz...
Havlu takımına gelince, havlu takımından kastım baş havlusu + vücut havlusu. Bende havludan bol birşey yok desem yeridir. Fakat gereksiz o kadar çok havlunun bulunması. Minimum (bana göre) evde bulunması gereken havlular (yukarıda bahsettiklerim haricinde) 2 takım misafir için ve kendi bornoz takımın. Zaten kendi bornoz takımın olacak, ona daha sonra gireceğim. Ben 2 takım aldım misafir için ve arada kullanılması icab ediyor. Daha yeni evliyim, fakat ihtiyaç durumları oluşmaya başladı bile. O yüzden siz her ihtimale karşın misafir için havlular da bulundurun derim. Güzel bir set alırsanız ihtiyacınızı görecektir. 2 baş havlusu, 2 vücut havlusu, 2'şer de bu takımlara uygun ayak havlusu aldınız mı tamamdır. 1 takımı kadın için, 1 takımı erkek için düşünebilirsiniz...
Bornoz takımlarına gelince, benden tavsiye bilindik markalardan almanız, çünkü havluların uzun ömürlü olması çok önemli. Bazı havluların yapısı çabuk eriyip gider, yıkamada çabuk yıpranır veya iplikleri kenar - köşelerden yıkama sonlarında sarkabilir. Kadife tarzı olan havlular su çekme açısından daha rahatsız edici olabilir. Görsel ve dokusal olarak güzeller, fakat kullanış olarak o kadar güzel olduklarını düşünmüyorum ben. Bambu havlular çok iyi, aynı zamanda son yıllarda çok moda, daha hijyenik ve sağlıklı olduğu da bir gerçek, onlardan tercih edebilirsiniz. Fakat her bambu havlu değil, bilindik markaları tercih edin (Sarev, Hobby, Soley, Taç, Özdilek vb.) Havlularda da kalite değişkenlik göstermekte, kalitesi hakkında bilgileri internetten araştırarak veya alacağınız mağazaya sorarak öğrenebilirsiniz. Fiyatlar da değişkenlik gösteriyor bu alanda. Benden tavsiye iyi araştırın ve internet fiyatlarını da takip edin. Bazen internet fiyatları mağaza fiyatlarından çok daha ucuz olabiliyor. Ayrıca bornoz takımlarında terlikli olanları tercih edin. Bu terlikler de havlu olduğu için, ayaklarınızdaki suyu çekecektir. Banyodan çıktıktan sonra ıslak ayaklarınızla halılarınızda leke bırakmak istemezsiniz...
4 adet banyonuzda ayak havlusu bulunsun. 2 adet kendi kullanımız için, 2 adet misafir kullanımı için (yukarda da bahsettiğim gibi). Muhakkak evinize namaz kılan bir misafiriniz gelecektir. Ayak havluları hem şık, hem de misafiri rahat ettirir. O yüzden muhakkak misafir için ayak havlunuz bulunsun ve temiz el/yüz havlunuz. Havlularda benim yaşadığım en önemli şeylerden bir tanesi de, havluları yıkamaya aldığım zaman kendi ihtiyacımı görecek havlularımın da kalması. Çünkü şöyle düşünün ki evde 2 kişi olunca her gün çamaşır sepeti dolmuyor, dolayısıyla bir yudum çamaşır için de koca çamaşır makinasını çalıştırmak mantıklı olmuyor... Bunu da göz önünde bulundurarak havlu ihtiyaçlarınızı kafanızda şekillendirebilirsiniz...
Minik sepetli havlulara gelince, onlarda benim çok hoşuma gidiyor. Misafirde gördüğüm zaman dediğin gibi insanın eli gitmiyor kullanmaya, sepetteki düzenleri bozulacak diye. Bence çok şık ve işlevsel bir aksesuar. Eğer kendi banyonun rengini biliyorsan, banyo rengine uygun bir sepet alabilirsin (genelde içlerinde 4-6 ad. havlu bulunuyor) bir tane alman yeterli olacaktır bence. Fazlasına gerek yok. Onları da banyonda uygun bir yere yerleştirirsin, misafirlerin için hem şık bir dekor, hem de kullanacakları temiz havlular olur... Ben daha almadım, fakat alamayı düşünüyorum. Ona da sıra gelecek inşallah...
faydalı tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kızlar.. almaya karar verdim çeyizim dantelli iğne oyalı havlu dolu ve ben bunları kullanmıcam malesef nası kullanılır ki ancak süs olur bazı hanımlar kapılara asıyor hiç sevmem bi anlamı var mı acaba? bohçalara da konabilir gerçi neyse günlük kullanım için desenli rengarenk aşık olunası havlular var onlardan alacağım taçın şu modelinin rengi çok hoşuma gitti sizce nasıl bornoz takımım kremli kahveli bu arada tekrar teşekkürler..
faydalı tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kızlar.. almaya karar verdim çeyizim dantelli iğne oyalı havlu dolu ve ben bunları kullanmıcam malesef nası kullanılır ki ancak süs olur bazı hanımlar kapılara asıyor hiç sevmem bi anlamı var mı acaba? bohçalara da konabilir gerçi neyse günlük kullanım için desenli rengarenk aşık olunası havlular var onlardan alacağım taçın şu modelinin rengi çok hoşuma gitti sizce nasıl bornoz takımım kremli kahveli bu arada tekrar teşekkürler..
Bence çok hoşlar, birini erkek misafir diğerini de kadın misafir için kullanabilirsin.
Temiz bir havlu takımı bir köşede muhakkak bulunmalı kanısındayım.
Ayrıca, bornoz takımının içinde ekstradan bir havlu takımı olması gerek benim bildiğim? :44:
Yani benim öyleydi, 2 bornoz, 2 baş havlusu, 2 vücut havlusu şeklinde.
O yüzden kendin için gerekmez sanıyorum ve güzel bir markadan almışsın.
Dantelli havlulara gelince, ben dekoratif olarak kullanıyorum onları.
Bir misafir geldiğinde şık duruyorlar, ekstra bir havlu asma yerim var banyoda.
Oraya koyuyorum dekor olarak, görenlerde çok beğeniyor zaten.
Dantelli veya oyalı havluların yeri başka zaten, çok şık duruyorlar...
Bence çok hoşlar, birini erkek misafir diğerini de kadın misafir için kullanabilirsin.
Temiz bir havlu takımı bir köşede muhakkak bulunmalı kanısındayım.
Ayrıca, bornoz takımının içinde ekstradan bir havlu takımı olması gerek benim bildiğim? :44:
Yani benim öyleydi, 2 bornoz, 2 baş havlusu, 2 vücut havlusu şeklinde.
O yüzden kendin için gerekmez sanıyorum ve güzel bir markadan almışsın.
Dantelli havlulara gelince, ben dekoratif olarak kullanıyorum onları.
Bir misafir geldiğinde şık duruyorlar, ekstra bir havlu asma yerim var banyoda.
Oraya koyuyorum dekor olarak, görenlerde çok beğeniyor zaten.
Dantelli veya oyalı havluların yeri başka zaten, çok şık duruyorlar...
şıklar ama kullanışlı değiller bornoz takımımda dediğin gibi bornoz vücut yüz havlusu ve terlikler var ve ağır klasik işlemeli taşlı bir model hamam takımı spor sade ama güzel olsun istyorum bakacaz artık..