Hamam böceğinden nasıl kurtulurum

Sajenmiok1903

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2021
125
93
29
Kizlar bilgisi olan varsa rica ediyorum yardımcı olsun delircem evim alt bahceli kat biraz eski hamam böceği sardı iki gün arayla üst üste ilaclattik 1 hafta eve girmedik 1 yaşına gircek küçük bebegim var sonrasında koltuk hali evde ne varsa yikatirdim dip köşe güzelce temizledim her gün deli gibi temizlik yapıyorum ama hala tek tük goruyorum napcam bilmiyorum ilaçlamada ise yaramadi sanırım evi değiştirecek imkan yok maalesef şuan da bildiğiniz bı ilaç vs bizde de vardı bu yöntemle kurtulduk diyen var mı çıldırcam bebegim her tarafa haliyle dokunuyor iğrenç bı böcek napmaliyim nolur akıl verin

Apartmandaysanız sadece sizin ilaçlamanız bitirmez ki. Tüm apartmanın bahçenin falan ilaçlanması gerekiyor.
4 katlı bina ustlerde ev sahipleri oturuyor onlar yapmadı ilk girdiğimiz zaman da çıkıyordu söyledik ilaclatcam demişti ama lafta kaldı Onlara da sorayim bı evlerinde falan var mı olmasa onlarda yapsın teşekkür ediyorum

4 katlı bina ustlerde ev sahipleri oturuyor onlar yapmadı ilk girdiğimiz zaman da çıkıyordu söyledik ilaclatcam demişti ama lafta kaldı Onlara da sorayim bı evlerinde falan var mı olmasa onlarda yapsın teşekkür ediyorum
Kesinlikle vardır onlarda da, ilaçlanması şart tüm dairelerin. Şöyle de olabilir ilaçlamayı yeni yaptıysanız böceklerin ilacı yuvalarına tasımaları gerek hepsinin ölmesi için. Zamanla bitebilirler. Ama yine de dediğim gibi diğer daireler ilaçlanmadıgı sürece oradakiler size sizdekiler oraya gitmeye devam edecek.

bahçe ilaçlanmadı mı? asıl ilaçlamaya bahceden başlanması daha doğru olurdu diye dusunuyorum kaynağının bulunması lazım önüne geçebilmeniz için.

Bu arada daire yada varsa aynı zamanda bahçe balkon kapı önlerinizi düzenli olarak ilaçlarsanız yada silme suyunuza ilaç koyup o sekilde silerseniz eve girmeye calısırken daha ters dönüyorlar

Kizlar bilgisi olan varsa rica ediyorum yardımcı olsun delircem evim alt bahceli kat biraz eski hamam böceği sardı iki gün arayla üst üste ilaclattik 1 hafta eve girmedik 1 yaşına gircek küçük bebegim var sonrasında koltuk hali evde ne varsa yikatirdim dip köşe güzelce temizledim her gün deli gibi temizlik yapıyorum ama hala tek tük goruyorum napcam bilmiyorum ilaçlamada ise yaramadi sanırım evi değiştirecek imkan yok maalesef şuan da bildiğiniz bı ilaç vs bizde de vardı bu yöntemle kurtulduk diyen var mı çıldırcam bebegim her tarafa haliyle dokunuyor iğrenç bı böcek napmaliyim nolur akıl verin
Öncelikle ilaçlarsanız bile bir süre görürsünüz hamam böceği yumurtaları asla ölmüyor. En ufak delik pul herşeyi kaparım ben öyle yapmıştım evin her yerini kontrol edin lavabo deliklerini hep kapalı tutun ordan çıkıyorlar. Ve bir tane ilaç var biz onun çok faydasını gördük duvar kenarlarını makinaların arkasına sıkın ekliyorum ben yaşadım ve bunlar syesinde kurtuldum . Aynı zamanda asla mutfak tezgahında çöp bulaşık ekmek kırıntısı dahi yerlerde bırakmayın en önemli dikkat etmeniz gereken şeyler bunlar. BAYER K OTHRINE SC 50 HAŞERE İLACI

Trendyoldan almıştık tüp şeklinde ilaç. Her yere sıktık ne gelen var ne giden çok başarılı bir ilaçtı. Adını bilmiyorum ama hamam böceği yemi diye geçiyor olabilir.

bahçe ilaçlanmadı mı? asıl ilaçlamaya bahceden başlanması daha doğru olurdu diye dusunuyorum kaynağının bulunması lazım önüne geçebilmeniz için.

Bu arada daire yada varsa aynı zamanda bahçe balkon kapı önlerinizi düzenli olarak ilaçlarsanız yada silme suyunuza ilaç koyup o sekilde silerseniz eve girmeye calısırken daha ters dönüyorlar
Evde 1 yasinda bebek varmis, o kadar ilaca zehirlenir sonunda

Benim evi basmıştı ilaçlama şirketine ilaçlattım, marketlerden spreyler vs ne ne yaptıysam kurtulamadım. Ta ki kapıcı jel önerene kadar. İnternetten de araştırdım evet işe yarıyormuş. İnır mısınız sıktığım gibi etkisini gördüm. Şimdi ara sıra önlem olsun diye sıkıyorum. Eczanede satılıyor. Kırmızılı bişey. Bayer marka da var ama o daha pahalı. Bu arada ben eczanedeyken bir veteriner hekim kırmızı olanı önermişti daha etkili diye fiyatı da yarı yarıyaydı. İsmini hatırlamıyorum şu an evde değilim.

İki gün arayla üst üste değilde 14 gün arayla iki defa ilaçlatılmalı diye biliyorum.
İlk ilaçlamada canlı olanlar yok oluyor ama 2 hafta sonra kalan yumurtalar çıkarmış, onun için bu şekilde uygulama yapıyor ilaçlama firmaları.
Apartmanın içinde ve başka dairelerde varsa bir süre sonra yine geliyorlar.
Tüm apartman sakinleri olarak ilaçlatmanız gerekiyor.
Baktınız ikna edemediniz ev kapı girişleri ve cam kenarlarını falan bir kaç ay korumalı olanlardan ilaçlama yapmanızı öneririm.

Öncelikle ilaçlarsanız bile bir süre görürsünüz hamam böceği yumurtaları asla ölmüyor. En ufak delik pul herşeyi kaparım ben öyle yapmıştım evin her yerini kontrol edin lavabo deliklerini hep kapalı tutun ordan çıkıyorlar. Ve bir tane ilaç var biz onun çok faydasını gördük duvar kenarlarını makinaların arkasına sıkın ekliyorum ben yaşadım ve bunlar syesinde kurtuldum . Aynı zamanda asla mutfak tezgahında çöp bulaşık ekmek kırıntısı dahi yerlerde bırakmayın en önemli dikkat etmeniz gereken şeyler bunlar. BAYER K OTHRINE SC 50 HAŞERE İLACI
Ben de bu ilaci tavsiye edecektim.enistem ziraat muhendisi o vermisti.sprey sisede sulandirip kenar kose her yere sikiyorum butun boceklerde cok etkili.kokusu zararli degilmis ama ben yine de dikkat ediyorum.

Evde her yeri önce camasir suyuyla silip temizleyip ortalikta bir ekmek kirintisi bile birakmamaniz lazim.
Yaklasik 2 3 ay sonra bende ayni dertten muzdarip olacagim eminim.
Benimde kucuk cocugum var ve ne yapacagimi bende bilmiyorum.
Ustelik kendilerine alerjim var gordugum an istifra etmeye basliyorum 🥴

Şu sarı olanlardan mı? Kahvemsi olanlar da var bir de siyah büyük olanlar var. Profesyonel ilaçlama lazım, yalnız tüm apartman yaptıracaksınız.

Ancak taşınarak kurtulursunuz.
Ama koltuklari falan iyice bi ilaclatin ki yeni eve yumurtalarını tasimasinlar.
Biz 3.5 sene mucadele ettik tek cozumu buydu.

Edt:
Tasinamam demissiniz ama sagliginiz icin bir yolunu bulun mutlaka derim
Cunku kuvvetli bocek ilaclari yag dokuda depolanir ve bu durum cocuklar icin cok tehlikelidir.
Siz daha kuvvetli ilaçlar uyguladikca bebehinizin vucunda bu ilaclar birikip uzun vadede etki gosterebilir.
Biz yetiskinler gbi degildir cocuklar yerde surunurler duvarlara dokunurlar ve o ellerini agizlarina cok sık goturler. Normal bir insandan daha cok maruz kalirlar ve kütleleri daha küçük oldugu icin bize etki gostermeyen dozlar onlarda siddetli reaksiyonlara sebep olabilir. Bocegin kendisinin o kadar zarari olmaz emin olun. Allah kolaylik versin

bizim apartman bahçesine gelmişti bunlar bahçeyi ve bodrumu bir firmaya ilaçlattık. bu ilaç 6 ay etkisini sürdürür dediler öyle de oldu, heryerde ölülerini bulduk. şimdi kış olduğundan mı bilmem hiç görmüyoruz.

Her akşam yatmadan önce bütün banyo giderlerini kapatın.
Buzdolabı poşeti geçirip bağlarsanız her akşam ugraşmazsınız.
Lavabolara da tıkaç alın mutfak da dahil.
Alaturka tuvalet varsa kapak olsun mutlaka ayrıca yatmadan önce oraya da içi dolu su şaşalı koyabilirsiniz çünkü kapaktan bile çıkıyorlar.
Onun dışında komple binayı ilaçlatmak şart.
Evde lavanta yağı tütsüsü yapın kokusuna haşere gelmez.
Lavanta yağını dış kapının alt kenarlarına da sürebilirsiniz.
Ayrıca dış kapının altında da boşluk olmadığından emin olun.
Maalesef zemin katlar böcek yönünden daha şanssız.

X