Halki galeyana getirip, linc ettirdim..Pismanim..

Belki net ortamindan bilemiyorum bazi konular yazilinca cok farkli algilaniyor.Olayi yanlis anladiniz; o arkadas benim en yakin arkadasimdi, sira arkadasimdi ve kurt oldugunu gizliyordu.Serseri olan kurt cocuklara bizde cocuk aklimizla, " pis kurt" diyebiliyorduk.Olayla ilgisi olmayan o arkadas, ozellikle kurt olmasina vurgu yaptigimizda: neden oyle soyluyorsun, hos bisey degil diyebiliyordu ama kendisinin kurt oldugunu soyleyemiyordu.Bir arkadas ortaminda direkt soruldugu icin kacamamis bu sorudan utanarak," kurtum" diyebilmisti.Kurt olmak bir donem utanilacak bir hal olmustu.Anlasilir oldu umarim.
Asil sorun, ortaokul-lise ogrencilerinin gundeminde bu konularin olmasiydi.Ustun irk Turk diye gosterirsen, bu algilar toplumda gerginliklere neden olur.

Dusmanlik estiriliyordu, medya birinci sorumlu tabiki haberlerin verilis sekli ozellikle cok hatali.
Haberlerde hergun PKK=Kurt algisi o zamanlarda olusturulmustu.Bulundugum bolgede dogudan cok goc vardi, yerli halk pek hoslanmiyordu bu durumdan.Haberlerde surekli bu algi uzerine yogunlasiyordu, halk tedirgin oluyordu haliyle.Toplum icinde olusturulan bu algi okullara kadar gidiyordu. TSK ya mal edilmis bir soz var, mutlaka duymussunuzdur; "En iyi Kurt, olu Kurt'tur" diyen ulkucu cocuklar vardi okulumuzda.Ulkucu hocalar bu ulkucu cocuklarla haftalik toplanirlardi.Ulkuculer ozellikle bu algiyi olusturma da cok kullanildi.Bu ortam saglikli bir ortam degildi, dusuncelerimiz elbette ayni kalmadi surekli degiskenlik gosterdi.Kimse kimseden ustun degil...

Basbakan herzaman Turkluguyle gurur duydu, aksini nasil ima edersiniz.Butun alt kimlikleri kucakladigi icin bunu cok vurgulamiyordur, bu onun birlestirici ozelliginden.Bolup parcalamak kolay, onemli olan bilmem kactane olan irki birlestiren bir basbakan.Kurtleri kucakladi torer olaylari bitti.Bu basarisini da gormezden geldiler.
Onun kadar milli baskabanimiz olmadi tc icin calisiyor ve uretiyor.Diger basbakanlar yukaridan(ingiltere, amerika, israil yanlilari) emir alirlardi, onalr ne derse yapardi.Simdi sukur tamamen milli bir basbakanimiz var.

Konumuz bu degil, konuyu dagitiyoruz bu olayi ornek diye verdim bende olay uzadi gitti.Konumuz Ertugrul Ozkok tu.

Son düzenleme:

Ben polemik olsun diye yazmiyorum yanliz:)
Kendinizi öyle bir durumda hissediyorsaniz yazmamakta fayda var.
Fikir alisverisi olarak yaziyorum zira ben.

Bende zaten "öyle söyledi" iddeasinin delilini bize göstermenizi istemistim:) Zira öyle bir söz yok konusmalarda.
Sadece insanlarin zanni var. "kesin böyle demek istedi" diyen insanlarin zannindan ibaret sizin dile getirdiginiz.
Benim bahsettigim ise, direk olarak söylenen ve karsi gelenler hakkinda islem yapilan bir olay.

%50 konusuna gelecek olursak. Gezi parkinda %50 lik bir kesim oldugunu söylemeniz cok ütopik olur.
zira o kadar kisiyi almaz zaten orasi:)
Saka bir yana Sayin Bahceli ve partiside destek vermedi gezi olaylarina, bu durumda bahsedilen sey diger %50 olamaz.
Peki bahsedilen nedir?
Gezi eylemleri sirasinda " tayyip istifa, saliracagiz ve hükümeti düdürecegiz, tayyip sonun geldi" gibi söylemlere karsilik.
" siz kimi deviriyorsunuz, bu ülkenin %50 sinin oyunu alarak basa gelmis bir iktidarim, daha cok cabalarsiniz" imasi vardi:)
Kaldiki amaci eylem yapmak degil hükümet devirmek olan hayalperestler icin gayet yerinde bir söylemdi:)
Ama keske amaci sadece eylem yapmak olan vatandaslar ayri tutulum, istekleri göz önünde tutulsaydi.

Son düzenleme:
tabii tabii, vallahi apoyu özledim diyecek sözde kürdistan haritası paçavraları altında şarkı söyleyecek.sonra da ben pkk ile ilişkide değilim. ''Yav he he''

O zamanlar zaten ortam şuanki gibi terörist kucaklayan olmadığı için ben pkk lıyım diye bağıramazdı, tabi ki kardeşiz ayağına yatacaktı.

Beni yanlis anladiniz. Izmir'in gavur oldugu zandir demek istedim, basbakanin ne dedigi degil. Erdogan'in soyledikleri tam olarak soyle:

"İzmir’in üzerindeki o zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler vardır ya, bu ifadelerin olmadığı görülecektir. Çünkü İzmir’in aslı bu değildir. O yakıştırmalar değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır üzerinden. Ben buna inanıyorum, yarın da inanacağız."

Ates olmayan yerden duman cikmaz.

Biz ona ne o secimlerde, ne de sonrakilerde % 50 destek vermedik, ona gore hala musluman oldugumuzu ispat edip uzerimizdeki "gavur" yakistirmalarindan kurtulamadik.

"Gavur Izmir" demek istedigini nerden mi anliyorum? Cunki daha once uyesi oldugu Fazilet partisinin de ayni yonde soylemleri olmustu.

Fazilet Partisi'nin Genel Başkanı Recai Kutan: 5 Kasım 2000, "İzmir'e 'Gâvur İzmir' diyorlar ama artık biz geliyoruz, bundan sonra 'Fazilet'li İzmir diyecekler".

Soylemlerin arasindaki benzerlik tesaduf mu? Ayni geminin kaptanlari bunlar, yapmayin... Millet aptal degil..

Ikisinde de anafikir su:
Ya bana oyunu verir musluman olursun, ya da sana yakistirilan "Gavur Izmir" olarak kalmaya devam edersin.

Hrriyet

Son düzenleme:

ben bunu kalkaaaaaaaaar ayakta alkışlarım...çok güzel çok çok çok güzel..içimden geçenler tam da bunlardı fakat ANLAŞILIR OLMASI için hangi kelimeleri kullanmam gerektiğini düşünüyordum..50 yaşındaymışsınız annemden küçüksünüz ama ellerinizden öpüyorum..

Hic inandirici degil, nabza göre serbet vermektir yaptigi...
O günlerde böyle prim yapiliyordu, bugünlerde böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…