Halki galeyana getirip, linc ettirdim..Pismanim..

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu yılki büyük ödüllerden birini Ahmet Kaya’ya vermiş olmasına bütün kalbimle çok sevindim. Bütün kalbimle ve samimiyetimle söylüyorum ki doğru ve çok güzel bir jest yapmıştır…
…

Durmadan diyorum ya, bugün olsa o manşeti öyle atmazdım. Ama ne yazık ki hiçbirimiz geçmişte yaptıklarımızı arşivlerden silme imkanına sahip değiliz. Ayrıca silme hakkına da sahip değiliz. Devletler bu alicenaplıklarıyla büyürler…
Bana gelince…

Daha önce de söyledim. Bugün o haberi yine manşet yapardım. Ama başlığı öyle atmazdım. O günlerde müziğini çok sevdiğim “Saza niye gelmedin”ini yüzlerce defa dinlediğim Ahmet Kaya’yı bu kadar hırpalayacak, üzecek bir laf yerine daha zeki, daha muzip bir laf bulurdum. O bile sadece gülerdi belki

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25007178.asp

Ertugrul Özkök, vakti zamaninda Ahmet Kaya icin attigi akil almaz mansetler ve halki galayane getirme provakasyonu icin üzgünmüs...
"Devlet alicanaplikla büyür" sözünüde, yeri gelince kullanirim:) Malum devlet size gelince alicenap, baskalarina gelince gerekeni yapan olmaliya!
Mesela istiklal mahkemelerini, salci bacilari konusurken!

Son düzenleme:

bunu ekliyorum başkaca da yazıp strese girmek istemiyorum.

Inanamiyorum, O koydugunuz resimdeki mansetleri atan kisidir Ertugrul Özkök!
O bile yaptigi yanlis ve galeyana getirme isinden pisman siz hala onun bile "pismanim" dedigi seyleri savunuyorsunuz.
Sözün sahibi pisman ama hala o sözler kullaniliyor!
Onlara yapilanlar, Türk olarak bana yapilsa ben neler yapardim bilmiyorum!
Insanlar etkiye karsi tepki verirler.
Kürt vatandaslari PKK nin kucagina iten etkileri bilmek gerek önce!
Bende Ahmet Kaya nin su ropörtajini ekliyorum baska birsey demiyorum.

"Benim hesabım Türk halkıyla, Türkiye Cumhuriyetiyle değil, benim sorunum kendim gibi ağlayan Kürt ulusuyladır. Şöhreti buldum, iyi para kazandım, vergide 42. oldum. Böyle bir vatan hainliğini çok seviyorum. Kimliğimle Kürt realitesini kabul ettirmek, Kürt Ahmet olarak yaşamımı sürdürmek istiyorum. Bu savaş, bu göz yaşının bitmesi lazım.’’

‘‘Türk aydınları Rumlarla barış yaptı, bin 500 yıldır birlikte olduğu Kürtlerle barış yapamadı. Bana sünnetsiz pezevenk diye bağırdılar, bunun senin için ne mahzuru var? Anama küfretseler bir şey demem, ama Kürt yoktur diyemez. Burada Türkiye Cumhuriyeti'nin muhbirleri var, gazeteciler var. Hiç bir şeyden korkmuyoruz. Biz ülkeyi bölmüyoruz. İnsanlar çok rahat 'ben lazım, Çerkezim, Rumum' diyor. Ama biz Kürdüz diyemiyoruz. Eğer bizi bunun için yargılayacaklarsa, yargılasınlar. Sırtını teslimiyete dönmeden, onurunu ayaklar altına almadan bir savaşa hazır mısınız arkadaşlar. Biz bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Kimliğimizi biz de bir kere şöyle alıp öpelim. Bu yüreğin hesap soracağı saatler yakındır. Bunu kin ve intikam anlamında demiyorum. Yaşama hakkı istedik vermediler, ölme hakkı istiyoruz onu da vermiyorlar. Salozun Mavalı adlı bir tiyatro parçasında bir söz vardır: Ölmek için yaşadık, yaşamak için ölelim birazda...’’

Bir kere daha söylüyorum. Ben bölünmeyi savunmuyorum, barışı savunuyorum. Korkuyu olaya dönüştürün adlı bir kitap yazıyorum. Yakında çıkacak. Korkuyu olaya dönüştürelim arkadaşlar'.

Polise ‘Sana ne ulan’ dedim

Yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması konusunda mahkemeye başvurduğunu ve mahkemenin yasağı kaldırdığını söyleyen Ahmet Kaya, şöyle konuştu:

‘‘Havaalanına geldim. Pasaportumu verdim. Oradaki memur, 'Allah Allah, sen nasıl çıkarsın' diye sordu. Pasaportu alıp gitti. Üstlerine sordu. Çıkabilir denmesine rağmen halen pasaportu eline almış vermiyor. Pasaportsuz geçebilir miyim dedim. Memur bana 'Ne zaman Türkiye'ye döneceksin' diye sordu. Ben de sana ne ulan' dedim.

Almanya'da verdiği bir konser sırasında ve Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında TCK. 169 ve 312. maddeleri gereği 10.5 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Ahmet Kaya halen İstanbul 6 No'lu DGM'de yargılanıyor.

İfade için DGM savcılığı'na geldiğinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Kaya, cezaevine konduktan birkaç saat sonra bir üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

İlk celseye gelerek ifade veren Kaya, hakkındaki iddiaları reddederek bölücü örgüt PKK ile bağlantısı olmadığını iddia etmişti. Kaya, ifadesinde Kürtçe bilmediği halde Kürtçe bir kaset doldurmak istediğini söylerek Kürt ve Türk halkının kardeş olduğunu belirtmişti. Konser programı nedeniyle yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını isteyen Ahmet Kaya'nın talebini mahkeme heyeti adresinin belli olması nedeniyle kabul etmişti.

Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Neşet Ertaş vb. niceleri dururken Ahmet Kaya'ya ödül vermek! Çoook manidar doğrusu :) Bölücülükten, terör örgütü yandaşlığından sicil almış ve sabıka yemiş bir Pkklıya ödül verilmesini de ben hazmedemiyorum, yazıklar olsun. Bu davranış Türk Milletine yapılmış saygısızlıktır hoş umurlarında mı?

Ahmet kaya’yı savunanlar bugünlerde işkence gören grup yorum hakkında ne düşünüyor çok merak ediyorum?

Ahmet kaya kürt milliyetçisiydi, grup yorum halkların kardeşliğini savunan sanatçı grubu. Bugün kimlerin kullanılmak istendiği, kimlerin yok edilmek istendiği açıkça görülüyor.

“Sanata ve siyasete bakışımızda, Gülten, Ahmet ve benim aramda düşünsel farklılıklar vardı.(…)Sözgelimi Tuncelili olmak başkaydı, ‘Tuncelilik’ şovenizmi başkaydı. Kürt doğmak başkaydı ‘Kürtçü’ davranmak başkaydı. Alevi kökenli olmak başkaydı ‘Alevici’ olmak başkaydı. Sol düşünmek başkaydı ‘solculuk’ yapmak başkaydı. Allah’a inanmak başkaydı ‘Şeriatçı’ olmak başkaydı. Ben hiçbir zaman ‘cı’ olmayı hissetmedim ve olmadım da.” (Başım Belada, Anka Y.) Yusuf Hayaloğlu

Agababalari oyle yaz Ertugrulcugum demis, oda isini yapmistir bugun halen yaptigi gibi.

Weiss,
Izmir'in gobeginde buyudum. Dunya kadar kurt arkadasim oldu. Hatta kurt akrabalarim da var. Daha hayati omrumde "Kurtum" demekten utanan hic kimseyi tanimadim. Ayni "Cerkes'im", "Bosnak'im" vb. demeye utanani gormedigim gibi..
Ahmet Kaya aslen Kurt oldugunu itiraf etmekten utandiysa bu onun sorunu.
Yaziyi kimin yazmis oldugu ve sonradan pisman olmus oldugunun bir onemi yok. Ahmet Kaya Apo sempatizani idi, Turkiye'nin dogusunda da Kurdistan'in kurulmasini destekleyen biri idi. Onemli olan bu.

Adam kendi agzi ile " bizim dedimiz bu ülkeyi bölmek degil, yasam hakkidir, özgürce kürdüm diyebilmektir, asla bu ülkeyi böldürmeyiz" diyor , siz hala kürdistan kurmak istedi diyorsunuz!
Ayrica yazidada belirttim, etki tepki denen birsey vardir.
Cerkezlere " cerkez diye birsey yok, cerez var, cömez var" yada Lazlara " laz diye birsey yok, kiz var kaz var" deyin, yada bosnaklara " bosnak diye birsey yok, kasnak var taslak var" deyin bakalim ne oluyor.
Yada biri bana cikip " Türk diye birsey yok, Tark var Turk var" desin bakalim, bak ben ne yapiyorum.

Biraz vicdanli olmak gerek, bu insanlari bu noktaya getiren sebepleri ve PKK pisliklerinin bu insanlari ne diyrek kullandiklarini iyi anlamak lazim.
Oturdugun yerden birilerini hain ilan etmekle olmuyor bu isler!

Allah allah.. Herkes herkes icin birsey diyebilir, kimsenin soyledigi kimseyi baglamaz. Insanin terbiyesi ile alakali seyler dediklerin.. Memlekette Kurtum demekten utanan hic kimseyi gordun mu? Onu soruyorum. Ben gormedim de.. Ulkemde bugunlere dek hic irk ayrimi olmamisti. Bu irk ayrimi bugunun iktidarinin urunu.. Sokaklar, okullar, hatta meclis bile Kurt asilli insanlarla dolu, kurtluk sadece BDP'nin tekelinde filan da degil.. Oyle olsa idi bugune dek dogudan hic milletvekili cikmazdi. Kurtler sadece doguda yasamiyorlar, bugun Izmir'den, Istanbul'dan, Ankara'dan milletvekili secilmis ve aslen Kurt olan milletvekillerimiz var, kim Kurtlugunden utanmis? Turk milleti zaten kozmopolit bir millet, her irktan uyesi var, nedir bu Kurt kimligini one cikarmalar, agiza pelesenk etmeler? Iste bunlar hep bugunki iktidarin oyunlari.. Boluyorlar bizi, farkinda degil misiniz?

Siz gormeyebilirsiniz, ben birebir yasadim hemde ortaokul lise yillarinda.Yillarca sira arkadasim olan kizcagiz beni dustugum hatadan alikoydu( ben onun kurt kokenli oldugunu bilmeden kurtler aleyhinde hicde hos konusmuyordum).Butun kurtlerin PKK yanlisi olarak yetistigini dusundurulen bir toplumda yasiyordum.Bizde Kurtlere kiz bile vermezler, o denli milliyetcilik guden bir cevremiz vardi.Bende bu yetismislikle kurtleri asagiliyordum, o sira sik sik pkk li yakalaniyor, siddetin hat safhada oldugu bir donemdi.PKK+KURT diye denklemi iyi yerlestirmislerdi beynimize.
Birgun sinif arkadasimiz olan bir cocuk herkese ne koken oldugunu soruyordu.Hepimiz sirayla soyledik ve sira arkadasim da "ben kurtum" diyerek birden basini one egdi.Ben tabi sok yasadim ve cok mahcup oldum.Yillarca bu arkadasimin kurt oldugu aklima bile gelmeden, onun irkindan dolayi asagilasmis gozukuyordum.Ben kurtlere hakaret ettigimde.Niye oyle soyluyorsun, canim herkes bir degil derdi.Ama soylemezdi kurt oldugunu cunku cekinirdi tepkilerden.Kizcagiz ornek bir insandi herseyiyle, ondan cok sey ogrendim, bizim kadar vatanseverdi ama sistem kurt kardeslerimizi hep bize dusman gosterdi.Icerde kurt turk kavgasi yaptirdilar 30 yil boyunca, simdide sunni alevi kavgasi cikarmak istiyorlar.
Dikkatli olup, ayni tuzaga dusmemek lagzim.

Pkk olusumu aslinda ermeni bir yapilanma, kurtleri savunduklari filan yok.

PKK Terörünün İçyüzünde Ermeni İhaneti Var

1. Ülkemizde bir buçuk milyon Kripto(gizli) Ermeni vatandaşımız olduğu iddia ediliyor. Bunun kaçta kaçı militanlık yapıyor? Bu militanlar hangi kurumlarda ve sektörlerde yuvalanmış, kadrolaşmıştır? Şimdiye kadar neler yapmışlardır? Amaçları nedir? Kripto Ermeni militan ve aktivistlerinin PKK hareketiyle ilgileri var mıdır? Gayeleri nedir?

2. Yine bir buçuk milyon Kripto(gizli) Yahudi olduğu iddia ediliyor. Bunların da kaçta kaçı militandır? Neler yaptılar, neler yapıyorlar? Hangi temel kurumlara sızmışlar ve kadrolaşmışlardır? Son yüz yıllık tarihimizdeki ağırlıkları ne kadardır?

3. PKK gerçekten bir Kürt hareketi midir, yoksa Ermeni emperyalizminin ve Siyonizmin kurduğu bir hareket midir?

4. Üç bin (Beş bin diyen de var) Kürt köyünü haritadan silen, halkını süren ve perişan eden zihniyet Kürt halkının bir kısmını dağa çıkartmak için mi yapmıştır bu işi?

5. PKK terörünün ölü bilançosu 35-40 bindir. Bunların kaçta kaçını PKK öldürmüştür? Onun öldürmediklerini kimler öldürmüştür?

6. PKK terörünün gölgesinde şimdiye kadar kaç yüz milyar dolarlık uyuşturucu ticareti, kaçakçılığı, trafiği yapılmıştır? Bu işi kimler yapmıştır? Yapmaktadır?

7. PKK'ya, ordumuz için üretilen MKE mermilerini kimler vermiş veya satmıştır?

8. PKK terörü Kürtlere hürriyet ve adalet sağlamak için mi yapılıyor, yoksa Türkiyeyi parçalayıp Doğu ve Güneydoğu bölgemize ileride Ermeni nüfusu getirmek, bir de Eretz İsrail'i gerçekleştirmek için mi?

9. İsrail 1948'den bu yana Kürtlerle niçin çok yakından ilgilenmektedir? Bu konudaki gayesi nedir?

Yukarıda dokuz soru sordum. Bunların doğru cevapları bilinmedikçe PKK terörü asla anlaşılamaz. Bir kör döğüşüdür gider.

Son düzenleme:
PKK dediginiz teror orgutu de eski Asala Ermeni teror orgutunun devamidir zaten. Onlar ne zaman ki dogudan silindi, yerlerine bunlar gecti. Kurt asilli vatandaslarimizi kullaniyorlar. amac Kurdistan bile degil, vadedilmis topraklar...

Ne demistim, herkes herkes icin istedigini soyleyebilir, kisinin terbiyesi ile ilgilidir diye. Bu konuda sizin zihniyetiniz ile ilgili olmus, Kurtler hakkinda size belletilenler.. Sonra kendiniz de yanildiginizi gorup mahcup olmussunuz. ama arkadasiniz sizin butun soylediklerinize ragmen soruldugunda cikip "Ben Kurtum" diyebilmis.. Dedigim de tamamen bu.

Siz ortaokulda iken hangi senelerdi bilemiyorum, ancak benim yasim 50. Ben Turkiye'nin dununde de bugununde de yasadim. Ben ortaokulda iken Kurtum demekten utanan bir arkadasim olmadi. Onlara karsi hic birimizin bir onyargisi da yoktu zaten. Icimize bu tohumlar zamanla atildi, PKK terorleri ile, bu iktidar zamaninda ise tamamen uygulamaya gecildi. Ulke goze sokula sokula bolunuyor bugun. Madem siz de farkindasiniz, neden hala irk ayrimini destekleyen, Turklugu ve Turkum demeyi irkcilik sayan yazilar paylasmakla mesgulsunuz? Biz onlarca degisik irkin bir araya getirdigi Turk Milletiyiz. Turk adi altinda birlestirilmisiz, ve bundan mutluyuz. Birileri ben Turk degilim, Kurtum, Cerkesim, Azeriyim, Bosnakim, Lazim, suyum buyum diye baslarsa arkasindan da Turkiye yerine Kurdistan, Bosnakistan, Lazistan, Cerkezistan kuralim, herkesin dili de resmi dil olsun diyen birileri gelir, bu ulke paramparca olur, bu mudur istediginiz?
Kimsenin asli inkar edilmiyor, ama bu vatan ustunde birlesmis, bu kirmizi-beyaz bayrak altinda yasayan, ordusuna evladini asker olarak gonderen, TC kanunlari ve Anayasasina, milletine gonulden bagli herkes Turk'tur, yuce Turk Milletinin birer ferdidir.

Ahmet Kayanın ödülü hak etmediğini söylemek istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama
sanatçı kimliğinin yanında bir siyasi kimliği olan birine verilmesini
Hiç samimi bulmadım
daha doğrusu bu ödülü kim haketti diye düşünülmemiş de nasıl reklama çeviririz diye düşünülmüş planlı programlı bir davranış olduğu aşıkar

Hele beraberindeki açıklama ........ yorumsuz.

Bunca yil saklamis soyleyememisti ve cok cok utanarak soyledi(o ani yasayan biri olarak, unutmadim hic).Utanilacak bir durum yoktu ama o zamanlarda estirilen teror olaylari iyice haklar arasinda kopukluk meydana getirmisti.PKK cikan her haber onlara kadar geliyordu, haksizlik bu noktadaydi.

Anlatmak istedigim bu zaten, o kizcagiza bu zulmu yasatan faktorler.Arkadasim "Ben kurtum" demek zorunda kalmisti, karsilikli soru soruluyordu kacmasi imkansiz bir durumdu.Ama basi onde dedi gozlerini goremedim, o an yetti zaten.Bu kadar irkcilik asilamak iyi bisey degil.Irk milliyetciligi insanlara adalet ozgurluk dagitmaz, ayristirir ve otekilestirir.Osmanli devletinin basarisi butun alt kimlikleri kucaklamasandandi asla otekilestirmedi.Ne zamanki irklar uzerinden catismalar basladi, o zaman dagilmaya basladi imparatorluk. Bunlar tehlikeli sular, kimlik onemli degil herkes kim ki ulkeyi seviyorsa ve vatanin buyumesi icin cabaliyorsa, o zaten bu ulke vatandasidir.Vatanini seven butuk kurtler kardesimdir.

Son düzenleme:

Sen ve arkadaslarinin Kurtler hakkinda o kiza soyledikleriniz onca lafin bu zulumle bir ilgisi olabilir mi acaba?

Bak Henah, benim babam Amerikali, annem Diyarbakir'li ve kokune kadar Kurt. Izmir'de dogup buyudum. Annem koyu bir Ataturk'cu idi, yasi dolayisi ile tarihten biraz daha haberdar bir kisi olarak.. O asli sorulmadikca hep Turk idi ve bunla gurur duyardi. Simdi size sorsam kimbilir ben kimim, neyim? Ama ben, her zaman Turk oldugum icin, ve boyle bir ondere sahip oldugum icin gurur duydum. Her zaman da gogsumu gere gere soylerim:

NE MUTLU TURKUM DIYENE...

Darisi TC basbakani da dahil olmak uzere soyleyemeyenlerin basina..

Herkes herkese istedigini söyleyebilirmi?:)
Yanliz benim söyledigim seyi siradan bir vatandas söylememistir.
Saraylim, bazi konulari tam anlami ile bilmeden savundugunuzu söyleyecegim:26:Kusura bakmayin.

Son düzenleme:
Herkes herkese istedigini söyleyebilirmi?:)
Yanliz benim söyledigim seyi siradan bir vatandas söylememistir.
Saraylim, bazi konulari tam anlami ile bilmeden savundugunuzu söyleyecegim:26:Kusura bakmayin.

Oyle mi? Biz siradan olmayan insan/insanlarin bizlere soyledigi cok seyi yutmak zorunda kaldik. Bir Izmirliyim demekle baslayayim, Gezi Parki protestosunu destekleyen % 50 den biriyim demekle devam edeyim, o laflarin hepsini de cok iyi bilirsiniz, bunlar sizin canla basla savundugunuz kisi/kisilerin sozleri... Onlari icinize sindirebildiginiz gibi bunlari da sindirmeyi deneyin oyleyse... Biz oyle yaptik.

Yine yanlis olmus saraylim:)
Zira izmir icin ortaya konan sey zanlardan ibaret:) Degil diyorsaniz, gösterin bizde görelim!
Gezi olaylarina hic girmeyin, zira sizin kendinizi hangi gruba koydugunuzla alakali bir durum.
PKK dan, türk devletini katil ilan edenlere, DHKP-C den yasa disi bircok örgüte, yakip yikandan, sadece eylem yapmak isteyene bircok grup vardi orada.
Yani kaba taslak konusursak, iki grup vardi; sadece eylem yapanlar, amaci baska olanlar.
Eger amaciniz baskaydiysa zaten konusmaya gerek bile yok.
Zira amaci baska olanlar icin bu sözler az bile diyenlerdenim.
Yani "kart, kurt" meselesi ile sizin söyledikleriniz iki zit kutup!

Kör ölür badem gözlü olur zaten bu ülkede. Geçmişte ahmet Kaya yi yuhlayan taşlayan bir kısım insanın ondan tek farkı yıllar öncesinden bugünü görememiş olmasından başka bir şey değil. Ne dedi adam ben çıkıp ana dilde kürtçe albüm yapacağım. yıllardır yapılmıyor mu zaten. Bence yapılsın da. Şimdi kürt açılımı adı altında siyasi anlaşmalarla sağlanan şeylerin hayaliydi dile getirdikleri. O hayal kurdu suçlu oldu, birileri şimdi vaad ediyor ve yapıyor adı açılım oluyor. Ne fark var???

Polemige girmeyeyim diyorum ama, olmuyor iste.
Izmir icin "gavur" oldugu zanlardan ibarettir elbette.. Ancak bu lafi kimin sarfettiginin bir onemi yok mudur? Yakisan bu mu?
"benim % 50 yi evde zor tutuyorum" diyen birinin bu laflari kime soyledigini anlamak icin birsey aciklamaniza gerek yok Weiss hanim.. Geriye diger % 50 kaliyor... Sadece bahsettiginiz gruplar o kadar etmez, yaniliyor muyum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…