• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halkbank'tan şaşırtan kur rakamı: Dolar 3,72

FrKafka

Okuyun.Mürekkebin akmadığı yerden kan akıyor!
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
4.217
8.682
108
halkbank_tan_sasirtan_kur_rakami_dolar_372_h210114_7d25a.jpg

Halkbank internet sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 3,72'yi, avro ise 4,32'yi gösterdi.

Kur dalgalanmalarına Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı.

Sitede dolar 3,72'yi, avro ise 4,32'yi gösterdi. 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken avro 7,62'yi gördü. Halkbank'ın sitesine şu an erişim sağlanamazken, müşteri hizmetlerine de kısa süre ulaşılamadı.

Halkbank'tan ilk açıklama
Şaşırtan kur rakamlarına ilişkin Halkbank yetkilisinin Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Anlık bir hatadan dolayı böyle görünüyor. Kur fiyatları güncelleniyor" dedi.

https://www.google.com/amp/s/www.ulusal.com.tr/haber/amp/210114

IMG_20180901_022052.jpg

Bu sonraki açıklama.

Bu sorun cuma günü swap islemleri serbest bırakılmış vaziyette iken Amerika kurları islemdeyken oluyorsa ne düşünmeliyiz?

Kısıtlı işlem yapanlari banka açıklayacak mi?

Yurtdışına çıkan paralar ne olacak?

Aklımda deli sorular :)

Sanırım devletin bankası kısıtlı sayıda işlemlerle boşaltıldı.
Bir bankanın güvenlik sorunu olamaz. Olsa dahi bu kadar kuru değiştirip işlem yapıp çökertmeyi bekleyene kadar sürmez..

Halkbank Genel Md çıkmış canlı yayında 48 saat sonra lütfedip konuşuyor ve olayı önemsizlestiren, küçümseyen bir yorumla tahmini 5 milyon dolarlık bir satış yapılmış diyor ( beyzade için küçük bir rakam ) ve olayı sıradan bir hata olarak yorumluyor, ayrıca sebebini de aciklayamiyor aradan geçen iki güne rağmen ..
Bu arada işlemlerin iptali ( yani paraların geri alınması ) muhabbeti masal, kimseden iade para almamışlar zaten de alamazlar hukuki bir dayanakları yok, sadece alım yapanların kendi iradeleri ile iade yapılabilir. Çünkü ve asıl bomba olayın sebebi yok siber saldırı, yok Fetos parmağı vb değil imiş ( üç gündür yandaş medya sallıyor oraya ) sebebini henüz bilmiyor beyzadem, araştırıyoruz geyiği yapıyor ve ben şimdi diyorum ki;
Eğer rakam doğru ise ki ona da inanmıyorum, özdenetim yok, şeffaflık yok çünkü bozacı Halkbank siraci BDDK . O 1773 müşteri kim?
Açıklayın ve kim ne kadar almış, kim iade ediyor yayınlayın.
Ama asıl bu rezilligin kaynağını öğrenin, öğrenemiyor iseniz de hakkınızda suç duyurusunda bulunun çünkü suçlu genel müdürü olduğunuz bankadır!

Back