Halk eğitim kurslarına gitmek istiyorum ekonomik özgürlüğümü kazanmak istiyorum

Dil olmadan olmuyor doğru. Gözüm korktu bi an hızlı hızlı anlatıp mı geçiyorlar veya gittiğime hiç değmezse diye korktum.

Hayır tabikii de git ve gittiğine değecek. Sadece alt yapın olarak git. Her şeyi öğrenmek zorunda değilsin. Temel şeyleri öğren. Zaten kursta da öğrensen her şeyi işte öğreneceksin. Önemli olan senin özgeçmişine yazacağın ben bu kursa gittim demen ve öğrenmeyi istediğini göstermen. Kimse her şeyi ayrıntılı bilmiyor.

Hayır tabikii de git ve gittiğine değecek. Sadece alt yapın olarak git. Her şeyi öğrenmek zorunda değilsin. Temel şeyleri öğren. Zaten kursta da öğrensen her şeyi işte öğreneceksin. Önemli olan senin özgeçmişine yazacağın ben bu kursa gittim demen ve öğrenmeyi istediğini göstermen. Kimse her şeyi ayrıntılı bilmiyor.
Muhasebe videoları buldum youtube da. Ama çok yabancı kaldım biraz karışık duruyor. Bilgisayar programlarını gördüm, ms falan diyolar. Onları izlicem baştan sona. Bakalım kavrar mıyım biraz endişeliyim.

Muhasebe videoları buldum youtube da. Ama çok yabancı kaldım biraz karışık duruyor. Bilgisayar programlarını gördüm, ms falan diyolar. Onları izlicem baştan sona. Bakalım kavrar mıyım biraz endişeliyim.

Excel başlangıç muhasebe başlangıç falan yaz öğrenebildiğini öğren kalanı zamanla

Lisedeyken bilgisayarli muhasebe ve bilgisayar isleymenligi kurslarina gittim daha sonra universite okudum mezun oldum. Iş buldum çalıştım vs. Çalıştığım işlerin hiç biri muhasebe ile alakalı olmadı mezun olduğum bölümle alakali işlerde çalıştım. Sertifakayi aldıktan tam 14 sene sonra muhasebe işi ne girdim sıfır tecrübe koskaca şirket.... işveren cv me bakarken sertifikarin üstünde çok durdu. Bende üstünden çok uzun bir zaman gectigini orada ogretilenlere dair en ufak bir şey hatırlamadığımi söyledim. Ve beni yine de ise aldı. Ve asıl bomba şimdi geliyor. Ben sıfır tecrübeyle o şirketin finans müdürü oldum. Ama çok çalıştım ilkokul ogrencisi gibi herşeyi sordum arastirdim çok ama çok cabaladim. Yeri geldi yemeğe çıkmadım yeri geldi aksama kadar bir defa lavaboya gitmedim.
Yani öğrenilmiş bilginin hiç kimseye zararı olmaz. Sen al sertifakini dursun bir kenarda. Bir gün sana ekmek şu olarak geri döner.
Ama daha önemlisi muhasebe için söylüyorum bunu birinin yanında daha çabuk ogrenirsin. 1 yıl kursa gidecegine 2 ay birinin yanında çalış. Tanıdık biri filan varsa ofisine git gerekirse 2 ay ücret siz çalış. Işi asıl uygulamali öğreniyorsum. Ama iş başvurularında sertifaya kesinlikle bakıyor lar.
Kolay gelsin simdiden

20 yaşındayım üniversiteye gitmedim. Pandemi yüzünden kurslar yokmuş şuan. Aklımda bi fikir var. Halk eğitimin verdiği muhasebe kursları, yönetici asistanlık branşı var. Sertifika belge falan veriyorlar. Ben muhasebe hakkında hiçbişiy bilmiyorum, şimdi kursa gitmek istesem hangi muhasebe programından başlamam lazım sizce? Genel muhasebe var, muhasebe finansman bölümü var, ileri derece excel program falan öğretiyorlar. Muhasebenin istihdamı fazla şu sıralar bende evde boş oturmak yerine gidiyim ordaki kursa gidiyim diyorum. Sonra işe girerim, birikim yaparım 2 sene falan. Bulunduğum şehirden başka bi şehire gitmek istiyorum. Kendi evime çıkmak istiyorum. Dışarıdan eğitimime devam etmek istiyorum. Bide muhasebe programına başlarken ön muhasebe den mi başlamam gerekiyor? Bana faydası olur mu öğrenebilir miyim sizce? Evde boş boş oturmaktan sıkıldım.
Öncelikle istekleriniz icin tebrik ederim. Kendini gelistirmek cok guzel. Zun sure ozelsektor ve 5 senedir kamudayim iyi kötü tecrübem oldu. Benim tavsiyem oncelikle universite sınavına girmeniz.cogu ümide barajı geçtiğiniz taktirde istediğiniz bölümlerim 2 seneliğine girebilirsiniz. Eğer olmazsa açıköğretim seçin. Bu süreçte kurslar zor açılacağından dolayı iş aramaya başlayın görüştüğünüz yerlere bu eserlerinizi hedeflerinizi söyleyin direk muhasebeden başlatamazlar ama sizin için ilk aşama ise girmek önemli. Bu süreçte kurslar açılınca da oralara da başvurun. Nereden ne kısmet geleceği belli olmaz kader gayrete aşıkmış siz uğraşın bnde çok uğraştım şuan hayal bile edemedigim yereyim kendimce

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Dış ticaret uzmanlığı nasıl olur, öyle iş ilanları da çok gördüm. Hemen sertifikami alıp işe girip çalışmak istiyorum. Muhasebe geniş olduğu için uğraştırır gibi geliyor
Dış ticaret ingilizce ister varsa zaten dilin yeterliyse kapılar daha kolay açılıyor

Lisans işletme mezunuyum. 4 sene boyunca muhasebenin herşeyini gördüm. Ona rağmen tecrübe istediler. Halk eğitimden başka konular da sertifika aldım ama bir işe yaramadı. Kendinizi geliştirmek adına eğitim alabilirsiniz. Ama çok da iş olacak garantisini girmeyin.

Bir de dış ticaret için işe alımlar da sadece İngilizce değil yanına ek bir dil daha istiyorlar

Sadece program bilmek yeterli değil muhasebe için maalesef mantığını bilmek gerekiyor. Benim tavsiyem muhasebe bürosuna git orada işi öğren bir süre. Ucret beklentin olmasin yalniz col fazla. Maalesef vermiyorlar Sertifika önemli cv de yazmalı online olarak ya da özel kurslarda alabilirsin belki.

Sadece program bilmek yeterli değil muhasebe için maalesef mantığını bilmek gerekiyor. Benim tavsiyem muhasebe bürosuna git orada işi öğren bir süre. Ucret beklentin olmasin yalniz col fazla. Maalesef vermiyorlar Sertifika önemli cv de yazmalı online olarak ya da özel kurslarda alabilirsin belki.
Girdim bi süre ama hiç kimse bişiy öğretmedi. Bi yanlış yapsam bi canımı almadığı kalıyordu adamın. Bütün hevesim kaçmıştı açıkcası. Çıkmayı çok istiyordum onlar gönderdi virüs yüzünden.
Lisans işletme mezunuyum. 4 sene boyunca muhasebenin herşeyini gördüm. Ona rağmen tecrübe istediler. Halk eğitimden başka konular da sertifika aldım ama bir işe yaramadı. Kendinizi geliştirmek adına eğitim alabilirsiniz. Ama çok da iş olacak garantisini girmeyin.

Bir de dış ticaret için işe alımlar da sadece İngilizce değil yanına ek bir dil daha istiyorlar
Bilmiyorum bi çıkar yol bulmaya çalışıyorum.
Öncelikle istekleriniz icin tebrik ederim. Kendini gelistirmek cok guzel. Zun sure ozelsektor ve 5 senedir kamudayim iyi kötü tecrübem oldu. Benim tavsiyem oncelikle universite sınavına girmeniz.cogu ümide barajı geçtiğiniz taktirde istediğiniz bölümlerim 2 seneliğine girebilirsiniz. Eğer olmazsa açıköğretim seçin. Bu süreçte kurslar zor açılacağından dolayı iş aramaya başlayın görüştüğünüz yerlere bu eserlerinizi hedeflerinizi söyleyin direk muhasebeden başlatamazlar ama sizin için ilk aşama ise girmek önemli. Bu süreçte kurslar açılınca da oralara da başvurun. Nereden ne kısmet geleceği belli olmaz kader gayrete aşıkmış siz uğraşın bnde çok uğraştım şuan hayal bile edemedigim yereyim kendimce
Yetiştirmek üzere arayan nerdeyse hiç yok, sürekli bakıyorum ilanlara. Hep deneyimli istiyor. O almıyor bu almıyor e ben nerde kazancam deneyim? Bi yere girdim ama burnumdan geldi. Ufak hata yapsam anlamadığım yer olsa bas bas bağırıyor tersliyor. E öyle iş mi öğretilir? Sırf para için gidiyordum zaten sonra yolladılar virüs çıkınca. Bahanesi oldu çıkmanın.

Yaa gerçekten mi bende aşçı olmak istiyorum Adana halk eğitim merkezine gitmek istiyorum aşçı olur muyum sizce?neler yapmam lazım

Halk egitimden bir sey ogrenemiyorsunuz arkadaslar normal ev yemekleri iste tarife bakarak herkes yapabilir, isin teknigini ogrenmek lazim. Ben gittim faydali oluyor evet ama profosyonel anlamda bir sey ogrenmiyorsunuz. Belki benim gittigim oyleydi bilmiyorum, ascilik yapabilecek kadar ogrenemiyorsunuz cunku o kadar kisiyle ayni anda olmuyor. Ben de cok umutlarla gittim ama hayal kirikligi oldu. Hani bittikten sonra ne is bulmak ne bi sey. Kimse yardimci olmuyor.

Gerçekten mi nasıl ise başladınız anlatır mısınız bende Aşçılık kursuna gitmek istiyorum

X