halk Eğitim de öğretmen olabilme şartları?

karpuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
342
49
32
Merhaba kızlar halk egitim de öğretmen olabilmek icin sartlar nasil bilgisi olan yada orda çalışan var mi aranizda bilgi verirseniz cok sevinirim internette biraz arastirma yaptim ama tam emin olamıyorum iki yillik mimari dekoratif sanatlar mezunuyum yani el sanatlariyla ilgili bilgilerim yaptığım seylerde var ama bilmiyorum lutfen biraz bilgi verin kızlar simdiden hepinize çok teşekkür ederim

Tam net olmamakla birlikte bildiğim bazı şyler var. Birincisi halkeğitimde ilgili alanda kurs görmeniz gerekiyor diye biliyorum. benim bir arkadaşım lisede kuaförlük okumuş. Sizin gibi halkeğitimde öğretmenlik istiyordu. Halkeğitime önce kurs için başvurdu. Bir zaman kurs görecekmiş. ve bildiğim diğer konuda sigorta girişi olması. Çünkü yanlış bilmiyorsam yengem sigorta girişi yok diye olamamıştı. Ki o yıllarca kursa devam etmiş biriydi. Arkadaşımın sigorta sorunu yoktu. olurdu ama şuan hamile ve zor bir hamilelik geçiriyor. yani şimdilik o hayali ertelendi.
Siz halkeğitime gidin danışın. Kesin bilgiyi ordan alırsınız.

kurs derken acaba seminer mi internette seminer goruyorsunuz seminer sonuda sinav yaziyordu benim sigorta grisim var zaten suandada sigortam var peki maaslar hakkinda faln bilginiz var mi acaba?

dolunayla dolunayla nın dediği gibi tam olarak bilgi sahibi olmamakla birlikte :)..
eğitimci olmak istediğiniz bölüm için en az iki yıl boyunca kurs görmeniz lazım.seminer gibi değil, bayaa öğrenci olup iki yıl eğitim alıyorsunuz.bölümüne göre en az iki yıllık mezun olmanız gerekiyor.
Kimi bölümler için 4 yıllık şart, kimisi içinde meslek lisesini bitirmiş olmanız yeterli.

Merhaba kızlar halk egitim de öğretmen olabilmek icin sartlar nasil bilgisi olan yada orda çalışan var mi aranizda bilgi verirseniz cok sevinirim internette biraz arastirma yaptim ama tam emin olamıyorum iki yillik mimari dekoratif sanatlar mezunuyum yani el sanatlariyla ilgili bilgilerim yaptığım seylerde var ama bilmiyorum lutfen biraz bilgi verin kızlar simdiden hepinize çok teşekkür ederim

merhabalar, önce halk eğitimlerde eğitim verebilmeniz için en az 6 ay en çok 2 yıl olmakla birlikte kurs görüp bir eğitmen sertifikası almanız gerekli, ondan sonra özel kurumlarda veya halk eğitimlerde eğitim verebilirsiniz. ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız en yakınınızdaki halk eğitimi arayarak öğrenebilirsiniz. (bende ilçe milli eğitimde memurum da, olay iş ile ilgili birşeyleri cevaplamaya gelince hemen resmileşiyorum :KK70: alışkanlık :) kusura bakmayın )

Estağfurullah cok teşekkür ederm en az alti ay bildiginiz ogrenci gibi kursa gitmem gerek yani kurs bolumu peki acacagim bolumle ilgilimi olmak zorunda acaba?

kesin olarak bişey diyemem ama bildiğim şu şekilde öncelikle ustalık belgeniz olması gerekiyor daha sonra bu belgeyle usta öğreticilik için kurs alıyorsunuz. kurs aldıktan sonra sınava giriyorsunuz sınavda başarılı olursanız usta öğretici belgesi alabiliyorsunuz. Ancak bu belgeyle öğretici olabilirsiniz diye biliyorum.
4 yıl modelistlik okudum 3 yıl önce usta öğretici belgemi almak için başvurduğumda yanlış hatırlamıyorsam toplamda 8 kursiyer olmadan kurs açamayacaklarını belirttiler sonrasında bir daha gidipte sormadım...

ustalik belgesini nasil alıyorum acaba birde usta öğretici olmak icin kurs aliyorsunuz demisiniz o kurs ne kadar

Ne yaparsaniz yapin torpilden baska sistem islemiyor orda. Torpiliniz varsa olursunuz, yoksa olamazsiniz maalesef..

Size en yakın bir halk eğitimle görüşseniz daha sağlıklı bilgiler alacağınıza eminim.

suanda da çalıştığım icin gidip görüşemiyorum telefonda da dogru düzgün bilgi alabilir miyim emin değilim açıkçası

suanda da çalıştığım icin gidip görüşemiyorum telefonda da dogru düzgün bilgi alabilir miyim emin değilim açıkçası
Merhaba halk eğitimde kadrolu öğretmen olunca şartlarımız nasıl oluyor yaz tatilimiz oluyor mu mesela hafta sonu ya da aksam çalışmak mecbur mu ?

X