Halım mahvoldu :(

HasnictirR

ღ нεrşεчίn &#1085
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
1.700
38
158
İstanbul
Arkadaslar halıma oje dokuldu :14::14:
Hemde kırmızıııı:14::14:
Sırkelı su,aseton,leke cıkarıcı herseyı denedım olmuyorr gecmıyorrr delırecegımmm ne olur yardım edın :14::14:

Son düzenleme:
Halınız yün müydü?
Bende mor oje dökmüştüm ama akrilik halı olduğu için kurumadan ıslak mendiller ve asetonla çıkarttım hemen

Beyaz ve desensiz bir kağıt havluya, temiz bir beze veya pamuğa, aseton içeren oje çıkarıcısı dökün. Bu işlemin, aseton içermeyen oje çıkarıcı ile yapılması daha güvenli, ama etkisi daha azdır.
Aseton içeren oje çıkarıcı ile ıslatılmış olan havluyu, halıdaki oje lekesinin üzerinde ovmadan bastırarak tamponlayın.
Havlu veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe ara sıra değiştirin ve işlemi tekrarlayın.
Bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın.
Bu karışımı, yeni bir kağıt havlu veya benzeri bir malzemeye emdirdikten sonra kağıt havluyu halı veya koltuktaki oje lekesi üzerinde basınçla tamponlayın ve oje lekesinin emilmesini sağlayın.
Daha sonra olabildiğince az, temiz ve ılık su kullanarak halının oje lekesi için müdahele ettiğiniz bölümünü durulayın.
Son olarak halı üzerinde kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz havluyla bastırarak alın.
Halı kuruduktan sonra halının tamamını süpürerek eski formuna gelmesini sağlayabilirsiniz.

Beyaz ve desensiz bir kağıt havluya, temiz bir beze veya pamuğa, aseton içeren oje çıkarıcısı dökün. Bu işlemin, aseton içermeyen oje çıkarıcı ile yapılması daha güvenli, ama etkisi daha azdır.
Aseton içeren oje çıkarıcı ile ıslatılmış olan havluyu, halıdaki oje lekesinin üzerinde ovmadan bastırarak tamponlayın.
Havlu veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe ara sıra değiştirin ve işlemi tekrarlayın.
Bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın.
Bu karışımı, yeni bir kağıt havlu veya benzeri bir malzemeye emdirdikten sonra kağıt havluyu halı veya koltuktaki oje lekesi üzerinde basınçla tamponlayın ve oje lekesinin emilmesini sağlayın.
Daha sonra olabildiğince az, temiz ve ılık su kullanarak halının oje lekesi için müdahele ettiğiniz bölümünü durulayın.
Son olarak halı üzerinde kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz havluyla bastırarak alın.
Halı kuruduktan sonra halının tamamını süpürerek eski formuna gelmesini sağlayabilirsiniz.

Denedımm ınternetten okudum bunlarıı :14::14:

Yardımcı olmaya calısanlara tesekkur edıyorumm:54:
Halımdakı oje lekesını cıkarmayı basarrdımmmm:21:
Havlu beze asetonu bolca doktum halıya da aynı sekılde ve domestos,cosla ıle bırlıkte once uzerıne bastırdım tampon seklınde sonrasında yumusak dokunuslarla sıldım...Ardından dıs fırcasına aseton ve domestos doktum (Kullanmadıgımız dıs fırcası vardı evde) ve fırca yardımı ıle uyguladım , sonucc mukemmelll :16::16:
Hanı bırgun halısına oje dokulur de yardım ısteyen bırılerı olur dıye acıkladımm :54:

Arkadaslar halıma oje dokuldu :14::14:
Hemde kırmızıııı:14::14:
Sırkelı su,aseton,leke cıkarıcı herseyı denedım olmuyorr gecmıyorrr delırecegımmm ne olur yardım edın :14::14:

ariel leke çıkarıcıyıda denedin mi bende saç boyası dökmüştüm halıma onunla sildim çıkardı............

canım geçmiş olsun cıkabaıldınmı bilmiyorum ama ben çıkmaz dıye biliyorum
sen her yöntemı denedin mi astonda sime yün halıda özellıkle daha çok dagılır
sirkeyle silmeyi dene yoksa tek çaren halı yıkmaaya vermek canım

neyseki halletmişsin canım, bende bir fikir vereyim..
benimde siyah dökülmüştü, hemde öyle böyle değil..
kurumasını bekledim,1 gün falan durdu.. sonra bıcakla kazıdım,kazıdım çok şükür bişii kalmadı şimdi.. yıpranmadıda öyle halı:16:

Back
X