Halihazırda düşük olan hayat enerjisi nasıl yükseltilir?

Benimde bi ara öyle olmuştu. Sonra baktım bunalıma gireceğim evlendim. Şimdi bütün gün evdeyim. Habire yemek pasta yapıyorum. Evde yiyen de olunca çok hoşuma gidiyor. Şu dönemde yaptığım en akıllıca şey evlenmek oldu. Yoksa evde tek başıma kafayı yerdim. İnşallah bu duygularım devam eder. Bir anlık heves değildir.

Bipolarmışsınız bu yüzden tembelsin vs diye bakmamalısınız kendinize.

Bu sosyal izolasyonda insanlar çılgınlar gibi online kurslara katılıp, evde sürekli bir etkinlik içine girip durma derdinde.
Bende yapmıyor muyum yapıyorum ama olan rutinimi zamanım var diye genişlettim sadece. Asıl bence bu süreç bize bir mesaj. Durup dinlenmemiz için, sürekli tüketim halinde olmamamız için bir mesaj. Bu kendini geliştirme, kendine bir şeyler katma değil. Hiçbir şeyde ortamız yok ne yazık ki.

Konudan kopmadan bağlayayım. Bipolarsınız diye bunları hissetmeniz çok normal ama sırf bu yüzden de salın gitsin diyemem. İnsan içe dönük de olsa, yalnızlığı da sevse bence bir sosyal ortamı olmalı. Bunu kendi seveceği çerçevede belirlemeli. Sosyalleşme konusunda kendinizi aşarsanız diğer şeyler için de enerji bulabilirsiniz.

Bipolar bir tanıdığım vardı zamanla arkadaş olduk. Bizim arkadaş olmamızla (tek arkadaşıydım) durumunun iyiye gittiğini gördüm. Sonra ben ondan uzaklaştım durumu kötüye gitti. Tekrar arkadaşlığımıza devam ettim, bu süreçte de başka arkadaşlar edinmesi için destek oldum, hastalığından çalışamıyordu gönüllü işler buldu iş arkadaşları oldu. İnsan içine girip sosyalleştiği zaman hayata daha pozitif bakıp verimli alışkanlıklar edinmeye başladı ve daha stabil iş bulabildi.

benim bazal metabolizma hizim cok dusuktur,
ve eger salsam aynen sizin gibi olurum.

o yuzden bazal metabolizmami hizlandiracak sekilde hayatimi duzenlemeye calisiyorum, yediklerimi falan.
hele ki sabah kahvaltisi edeyim direk beni uyutur, en azindan sabh kahve ile gecistirip ogle yemegine geciyorum su aralar direk. Ogleden sonrama da aktivite koyuyorum ki canlandirsin bunyemi azicik.

Aslinda hit cardio yapsam her gun yarim saat inanilmaz farkini goruyorum, ama bu aralar pek hevesim yok malum sebepler... ama yine de elime dambillari alip uydurmasyon bir kac hareket yapiyorum bahcede, o beni aciyor. Siz de balkona falan cikabilir hic olmadi cami acip yarim saat spor yapabilirseniz faydasini gorursunuz.

bir de hergun spor yapmam gerekiyor benim, yoksa gene bazal metobizma yerlerde, bunyesel saniyorum ki.

X