Halihazırda düşük olan hayat enerjisi nasıl yükseltilir?

fairymoon

Memento mori 🌛🧚🏻‍♀️🌞
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
343
195
29
Merhaba. 24 yaşında, üniversite mezunu biriyim, şu anda çalışmıyorum, iş bakıyorum.

Normalde benim hayat enerjim çok, çok düşük durumda. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi derler ya, bu tabir bana o kadar uyuyor ki... Sabah kalkıp, bütün gün TV izleyip, arada bir uyuyup, sonra öğlen ve akşam yemeklerini yiyip yatıyorum normalde. Bir günüm böyle geçiyor. Bazen sıkılıyorum ancak bir şey yapmaya kalktığımda da oturuyorum öyle, uzun sürmüyor aktivitem. (Sürekli esniyorum, uykum geliyor.)

Çoğunlukla kafamda planlamalar var ama kesinlikle onları uygulamaya koyamıyorum... Tembelliğimden yana sıkıntı yaşıyorum. En çok şikayet ettiğim konu, ama bir gün tembel olmamayı denesem, 2. Gün gene tembel oluyorum, yani istikrarsızlık da var bende...

Birkac hafta öncesine kadar sabah kalkıyordum, kahvaltıdan sonra yürüyüşe çıkıyordum normalde. Ancak şu korona illeti hortladığından beri onu da yapamıyorum, eve tıkılmış durumdayım. Yürüyüş biraz rahatlatıyordu beni, şimdi o da yok. En azından kalori yaktığım için kendimi daha enerjik hissediyordum. Şimdi ise ölü tavuk gibi hissediyorum.

Normalde yürüyüş ve market alışverişi dışında dışarı çıkan biri değilim. Arkadaşlarım, konuştuğum kişiler sayılı. Onlarla da mesajla konuşuyorum genelde. Telefon etmekle ilgili bir sıkıntım var da.

Sosyal hayatım yok. Arkadaşlarla dışarı çıkma gibi konular sıfır bende. Annem bunu kafa dengi birilerini bulamamama bağlıyor, dışarıdan bir göz olarak; bense benden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Erkek arkadaşım da yok. (Merak edenler olursa diye.) Bugüne kadar hiç olmadı. Bu da bir eksiklik mi benim için, onu da bilmiyorum.

11-12'li yaşlarımda hiç böyle değildim, hatırlıyorum da... Kafamda hedefler belirler ve onlara ulaşmak için çok çalışırdım. Derslerim zaten mükemmeldi... Ama şu 14 yaşında bipolar bozukluk hastalığım ortaya çıktığından beri hiçbir zaman eskisi gibi olamadım... Ne kilo vermek, ne üniversitede yüksek GANO yapmak, ne İngilizce, ne stajları iyi değerlendirme... Hicbiri olmadı... (Hatta doğru düzgün kitap bile okuyamıyorum.)

İşte, böyle bir küçük domuzcuk oldum 🐷🐷😅

Aynı durumda olan, karşılaşan, veya bu durumu aşmış birileri varsa önerilerinizi bekliyorum, kendi hayat hikayelerinizden de örnekler verebilirsiniz 🙂 şimdiden herkese teşekkürler... 😊🌹❤️

İnsanlar boş zamanlarını değerlendiriyorlar, çeşit çeşit aktiviteler yapıyorlar, hiç bir şey yapamasalar ders çalışıp, film izleyip, kitap okuyorlar... Benimse hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor.

Buna istinaden sordum.

Benim durumum şimdiye mahsus değil ki. Senelerdir böyleyim ben... ☹☹
Beterin beteri var demek ki. Takmak çözüm degil.

İnsanlar boş zamanlarını değerlendiriyorlar, çeşit çeşit aktiviteler yapıyorlar, hiç bir şey yapamasalar ders çalışıp, film izleyip, kitap okuyorlar... Benimse hiçbir şey yapmak içimden gelmiyor.

Buna istinaden sordum.

Fiziksel ya da kimyasal bir sorunun da olabilir ama araştırmak icin dogru zaman degil.

Once bir dahiliyeciye gorunmek sonra bir psikolog.

Dün baya ev işi yaptım. Ama dün gece ki haberlerden beri üstümde bir ağırlık var hiçbir şey yapmak istemiyorum. canım sıkkın. herkesin ki gibi. Bu süreçte durumunuz normal bence. insanız neticede. etkileniyoruz. biraz zaman tanıyın kendinize.

Hastalığınız için ilac, terapi alıyor musunuz?

Evet, 4 tane ilaç kullanıyorum halihazırda. Risperdal, Abizol, Prozac ve Dideral.

Doktora uzun zamandır gitmiyorum, psikoterapi görmüyorum...

Dün baya ev işi yaptım. Ama dün gece ki haberlerden beri üstümde bir ağırlık var hiçbir şey yapmak istemiyorum. canım sıkkın. herkesin ki gibi. Bu süreçte durumunuz normal bence. insanız neticede. etkileniyoruz. biraz zaman tanıyın kendinize.

Haklısınız aslında ama benimki uzun zamandan beri böyle olduğu için sormuştum sorumu... Şanssızlığım, sorumun zamanlamasının yanlış olması. Korona döneminde sormam abes oldu galiba biraz.

Evet, 4 tane ilaç kullanıyorum halihazırda. Risperdal, Abizol, Prozac ve Dideral.

Doktora uzun zamandır gitmiyorum, psikoterapi görmüyorum...
Doktor değilim ilacların içeriklerini bilemem zaten sadece belki onlar da etkilidir diye sordum. Ben sizin tam tersinizim. Enerjim biraz fazladır, kolay yorulmam vs. Karantinada olmak beni bile biraz hareketsiz hale getirdi. Evin içinde bos bos durmayın öncelikle. Her işinizi kendiniz yapın. Kahvaltı, yemek hazırlama, temizlik de buna dahil. (ailenizle yasadıgınızı düşündüm) kendinizi motive etmeye calısın. Sonucta bu durumdan memnun değilsiniz ki konu actınız. Hedef koyun haftada 2 kitap mesela. Merak ettiğiniz filmler yok mu hiç ya da belgeseller. Yemek videoları izleyin yeni tatlar deneyin.

halsizlik biyolojik de olabilir. fakat ne yazık ki hastaneye gitmek için hiç uygun bir dönem değil. hele ki bu ortamda, eminim doktorlar da durumun acil değil der gönderir. acı ama gerçek. riski ayrı bir boyut.

kafanıza göre vitamin bile olsa almak zaten doğru değil.

hiç mi bir hobiniz yok ? hani kitap okumaktan vs bahsetmiyorum sadece. ne biliyim bazı insanlar beslenmeye meraklıdır, hobi olarak başlar, okur öğrenir falan. böyle bir ilginiz varsa, internetten araştırarak evde basit ama sağlıklı şeyler hazırlayıp zaman geçirebilirsiniz.

veya bu dönem özellikle daha çok gündemde olan free online kurslar var. oxford, harvard, udemy.. buralarda kafanıza göre konular bulup kendinizi geliştirebilirsiniz.

halsizlik biyolojik de olabilir. fakat ne yazık ki hastaneye gitmek için hiç uygun bir dönem değil. hele ki bu ortamda, eminim doktorlar da durumun acil değil der gönderir. acı ama gerçek. riski ayrı bir boyut.

Kesinlikle, o konuda sizinle hemfikirim...

hiç mi bir hobiniz yok ? hani kitap okumaktan vs bahsetmiyorum sadece.

Maalesef yok 😞😞

veya bu dönem özellikle daha çok gündemde olan free online kurslar var. oxford, harvard, udemy.. buralarda kafanıza göre konular bulup kendinizi geliştirebilirsiniz.

Öneriniz için teşekkür ederim 😊

Doktor değilim ilacların içeriklerini bilemem zaten sadece belki onlar da etkilidir diye sordum. Ben sizin tam tersinizim. Enerjim biraz fazladır, kolay yorulmam vs. Karantinada olmak beni bile biraz hareketsiz hale getirdi. Evin içinde bos bos durmayın öncelikle. Her işinizi kendiniz yapın. Kahvaltı, yemek hazırlama, temizlik de buna dahil. (ailenizle yasadıgınızı düşündüm) kendinizi motive etmeye calısın. Sonucta bu durumdan memnun değilsiniz ki konu actınız. Hedef koyun haftada 2 kitap mesela. Merak ettiğiniz filmler yok mu hiç ya da belgeseller. Yemek videoları izleyin yeni tatlar deneyin.

Evet ailemle yaşıyorum. Doğru bildiniz 🙂

Ya aslında boş boş durmak istemiyorum ama bir türlü konsantre olamıyorum ki yaptığım işe, bu da beni boş oturmaya yöneltiyor, "nasıl olsa konsantre olamayacağım iyisi mi otur oturduğun yere" diyor içimdeki ses. :kızgın::kızgın::kızgın:

Kesinlikle memnun değilim canım, o Allah'ın emri 😀 hele de bir şeylerle uğraşan, aktivite yapan arkadaşlarımı her gördüğümde 😞😞

Ah ah simdi bekar olsam bı dk yatmazdim ,çalışırdım iş bulma doneminde kursa giderdim düşünsene bı kocan yok bacağına yapışan çocuklar yok yemek yapma ev yönetme zorunlulu yok dusunebiliyormusun ya ??

Tembellik tembelliği getiriyor. Bir noktada bunu kırmanız lazım. Örneğin bir işe girmeyi hedef koyun ve o yonde çalışın kendinize bir rutin oluşturmaya çalışın. Örneğin çalışma saati, bakım saati, temizlik saati, egzersiz saati gibi.

Evet ailemle yaşıyorum. Doğru bildiniz 🙂

Ya aslında boş boş durmak istemiyorum ama bir türlü konsantre olamıyorum ki yaptığım işe, bu da beni boş oturmaya yöneltiyor, "nasıl olsa konsantre olamayacağım iyisi mi otur oturduğun yere" diyor içimdeki ses. :kızgın::kızgın::kızgın:

Kesinlikle memnun değilim canım, o Allah'ın emri 😀 hele de bir şeylerle uğraşan, aktivite yapan arkadaşlarımı her gördüğümde 😞😞
Yani aileden de kaynaklı bir durum bu. Ben annemle yasasam hayatta beni bos bos tutmaz. Ben istemem zaten de gerci. Böyle alısmıssınız belli ki ama asmaya calısın cidden. Konsantre sorunu hakkında birsey diyemiyorum ama zamanla olusucak seyler bunlar. Denemek zorundasınız. Depresyonda gbi yaşıyorsunuz bana göre (öle değildir sadece öle görünür demek istiyorum)

Tiroidlerinle ilgili bir sorun olabilir mi? Bence şu olaylar durulsun bir kan değerlerine baktır. Belki de hormonal bir durumdur. Ne bileyim vücudunun demiri magnezyumu eksiktir. takviye destekle kendine gelirsin...
Bu ilk ve öncelikli yorumum.
İkinci olarak, ben yaşam enerjisi cok yuksek,bakkala bile hoplaya zıplaya giden biriyim. Eski iş yerime her sabah ağız dolusu 'gunaydiiiiiğiiiiin' diye girerdim, sabah sabah bu ne enerji derlerdi. Uyuşturucu madde kullanan bir arkadaşım 'senin kafana erişsem yeter' falan derdi. Böyle coşkulu bir karakterim var.
Amaaaaaaaa ben bile hareketsiz kaldığım zamanlar, enerji emen insanlarla bir aradayken sloth (zoopolis filmindeki inanılmaz yavaş hayvanlar) moduna girebiliyorum.
O yüzden öncelikli olarak enerji emikleyen, ömrü sorunla geçmiş,dert anlatmayı seven, salak, gelecek hedefi olmayan, vur kafasına al lokmasını tarzı insanların hepsini hayatından çıkar.
Evet bilmiyorum, böyle olunca arkadassiz kalabilirsin ama enerji emikleyen mutsuz insanlarla bir arada olmaktansa yalnız olmak iyidir.
Sonra... Where is The hareket,there is the bereket demişler. İnsan durdukça hantallasir, enerjisi kalmaz.
O yüzden kalk ve hareket et. Mesela on dakika bisiklet sürdükten sonra vücut endorfin yani mutluluk hormonu salgiliyormus. Ki eski işime bisiketle giderdim ve çok mutlu-enerjik olurdum. Çoğu spor da aynı şekilde.
O yüzden hareket etmeye özen göster.
App indir mesela, karşılıklı sor yap onunla. Beyne bir kan gitsin. Hem yorulunca daha erken uyursun.
Bir diğer öneri olarak blog yazabilrisin. Kadınlar kulübünde bir topigin olabilir...kendi kendine chalange yap mesela. 10 günde 10 çeşit yeni yemek deneyeceğim de, tüm on gün onla oyalan. Meşgale olsun. En azından basit de olsa bir hedefin olsun.
Ya da on gün, her gün 100 squat yapacağım de.
10 gun her gün çıkıp yarım saat koşup geleceğim de...böyle böyle basit hedefler koyabilrisin çünkü insan hedefini gerceklestirince mutlu olur. Kendine güveni gelri

Merhaba. 24 yaşında, üniversite mezunu biriyim, şu anda çalışmıyorum, iş bakıyorum.

Normalde benim hayat enerjim çok, çok düşük durumda. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi derler ya, bu tabir bana o kadar uyuyor ki... Sabah kalkıp, bütün gün TV izleyip, arada bir uyuyup, sonra öğlen ve akşam yemeklerini yiyip yatıyorum normalde. Bir günüm böyle geçiyor. Bazen sıkılıyorum ancak bir şey yapmaya kalktığımda da oturuyorum öyle, uzun sürmüyor aktivitem. (Sürekli esniyorum, uykum geliyor.)

Çoğunlukla kafamda planlamalar var ama kesinlikle onları uygulamaya koyamıyorum... Tembelliğimden yana sıkıntı yaşıyorum. En çok şikayet ettiğim konu, ama bir gün tembel olmamayı denesem, 2. Gün gene tembel oluyorum, yani istikrarsızlık da var bende...

Birkac hafta öncesine kadar sabah kalkıyordum, kahvaltıdan sonra yürüyüşe çıkıyordum normalde. Ancak şu korona illeti hortladığından beri onu da yapamıyorum, eve tıkılmış durumdayım. Yürüyüş biraz rahatlatıyordu beni, şimdi o da yok. En azından kalori yaktığım için kendimi daha enerjik hissediyordum. Şimdi ise ölü tavuk gibi hissediyorum.

Normalde yürüyüş ve market alışverişi dışında dışarı çıkan biri değilim. Arkadaşlarım, konuştuğum kişiler sayılı. Onlarla da mesajla konuşuyorum genelde. Telefon etmekle ilgili bir sıkıntım var da.

Sosyal hayatım yok. Arkadaşlarla dışarı çıkma gibi konular sıfır bende. Annem bunu kafa dengi birilerini bulamamama bağlıyor, dışarıdan bir göz olarak; bense benden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Erkek arkadaşım da yok. (Merak edenler olursa diye.) Bugüne kadar hiç olmadı. Bu da bir eksiklik mi benim için, onu da bilmiyorum.

11-12'li yaşlarımda hiç böyle değildim, hatırlıyorum da... Kafamda hedefler belirler ve onlara ulaşmak için çok çalışırdım. Derslerim zaten mükemmeldi... Ama şu 14 yaşında bipolar bozukluk hastalığım ortaya çıktığından beri hiçbir zaman eskisi gibi olamadım... Ne kilo vermek, ne üniversitede yüksek GANO yapmak, ne İngilizce, ne stajları iyi değerlendirme... Hicbiri olmadı... (Hatta doğru düzgün kitap bile okuyamıyorum.)

İşte, böyle bir küçük domuzcuk oldum 🐷🐷😅

Aynı durumda olan, karşılaşan, veya bu durumu aşmış birileri varsa önerilerinizi bekliyorum, kendi hayat hikayelerinizden de örnekler verebilirsiniz 🙂 şimdiden herkese teşekkürler... 😊🌹
Bende de var o durum. Son zamanlarda vitamin alınca o modun geçmeye başladığını farkettim. Hangisi etkiliyor bilmiyorum ama kalsiyum magnezyum çinko d vitamini ve demir alıyorum.

Ah ah simdi bekar olsam bı dk yatmazdim ,çalışırdım iş bulma doneminde kursa giderdim düşünsene bı kocan yok bacağına yapışan çocuklar yok yemek yapma ev yönetme zorunlulu yok dusunebiliyormusun ya ??

Ah ah... Bir de böyle bir durumun içinde olsam, herhalde bayağı salardım kendimi, yalan yok 😞😞😞

Allah kolaylık versin bu arada... 🌹💐

Tembellik tembelliği getiriyor. Bir noktada bunu kırmanız lazım. Örneğin bir işe girmeyi hedef koyun ve o yonde çalışın kendinize bir rutin oluşturmaya çalışın. Örneğin çalışma saati, bakım saati, temizlik saati, egzersiz saati gibi.

Kesinlikle haklısınız bu konuda. ❤️

Peki, saatlere uyamamak da tembelliğe dahil mi ? 🤔

X