Halı yıkama sıklığı

Senede 2 bence yeterli. Çok fazla değil.
Ben de sonbaharda yıkattım doğuma yakın yine yıkatmaya verip büyük temizlik yaptıracağım.

Senede bir yikaniyor nisanda halıları temizletip kaldiriyorum kasımda geri seriyorum

Mesela mutfak ve salon halisi es zamanli kirlenmez diye dusunuyorum. Sizde hepsini ayni anda verip tek seferde halletmek istoyorsunuz haliyle..
normalde öyle yapiyorsaniz bu yılda o sekilde yapin. Sonucta bebek gelince arayacaksiniz o temizligi

ben yazın ınce serıyorum
onlar makınede sık sık yıkanıyo
kısın sedıgım halıları yılda bır kere yıkatıyorum zaten sadece kıs kullanıyorum
ama halıları cok yıpratıyo yaaa
bılmıyorum bana dankı renklerı solmus matlasmıs gıbı gelıyo ama mecbur verıyorum

mutfak halımı ve tv odamdaki halıyı senede 4 defa diğer halılarımı 2 defa yıkatıyorum kadına asla sildirmem ona da yazık

Mesela mutfak ve salon halisi es zamanli kirlenmez diye dusunuyorum. Sizde hepsini ayni anda verip tek seferde halletmek istoyorsunuz haliyle..
normalde öyle yapiyorsaniz bu yılda o sekilde yapin. Sonucta bebek gelince arayacaksiniz o temizligi
Mutfak halısını kirlendikçe veriyorum o ayrı zaten. Ama mesela yatak odası ile çocuk odası yada kolidor halısı bir olmuyor tabi. Şuan kolidor halısı kirli olmasa da ilk günkü gibi değil ama yatak odası hala çok temiz. Çünkü gün içinde pek girilmeyen bir alan. O yüzden halıların kirlenme durumlarını takip etmiyorum. Mevsim geçişlerinde yıkatıyorum hepsini beraber. Bundan sonra da öyle yapıcam. Alışkanlıklarımı değiştirmek hem zor olur, hem içime sinmez sürekli aklımda olur, hem de tam bebek döneminde saçma bir hareket olur.

Bana kalsa iki ay da bir veririm pisleniyor ya. Ben de ne gerek var diyenlere biraz şaşiriyorum açıkçası.Verin tabi temiz temiz olsun.

Kızlar ben normalde halılarımı yılda iki kez yıkamaya veriyorum. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere. Bu sene de halıları vermek için hazırlık yapıyordum ki kim görse ne gerek var. Halı 6 ayda yıkanır mı, senede bir yeter diyor. Ayrıca ben sonbaharda doğum yapıcam allahın izniyle. Bu ay verip doğumdan önceki ay da yine yıkatıp evi temizletip büyük temizlikten kurtulurum diye planlıyordum. Ama haziran gibi yıkat deniyor. Benim içime sinmiyor bu. Hem o zamana kadar yıkanmayacak, hem de hazirandan doğuma kadar yine bir miktar kirlenmiş olacak. Doğumdan sonra ev mis gibi olmayacak.
Siz kaç ayda bir yıkatıyorsunuz halılarınızı? Yılda iki kez çok mu sizce?
İstediğiniz vakit istediğiniz kadar yıkatın ya kime ne? Para oldukça ben iki ayda bi yıkattığımı biliyorum

halı yıkama diyince neden tüm ev olarak düşünüyosunuz??
mesela yatak odasının kirlenmesiyle mutfaktaki hlının kirlenmesi aynı olmaz olamaz ki

şimdi mutfak ve salonu verin dogumdn oncede tum evi veirn

bende oturdugum odadakı halının aynısından boş odamdada var ıkı ayda bır değitiriyorum 4 ayda bır yıkamaya verıyorum korıdor , yatak odası , çocuk odasınıda bır veriıp bir vermiyorum....
mutfak halısı 15 günde bir makınada zaten cunku beyaz:)

Çocuk yok, yılda bir yetiyor.

Biraz da kirli kullanıyoruz, rahatsız etmiyor beni.
Salon halısı leke dolu mesela, ama doğuma yakın vericem, temmuz gibi.

Nende 3 cocuk var ayda bir kez hali yikama makinesiyle yikiyorum senedede bir kez yikatmaya gonderiyorum

bundan once 6 ayda bı verıyordum artık cocuk var 4 ayda bı verırım ...
gorunurde kırlenmesını beklemeye gerek yok evın butun tozu pıslıgı o halının ıcınde sen dogrusunu yapıyorsun
bıde herkesın ev halı kendıne mesela kımısı bazı odaları hıc kullanmaz o oda ve halısı hıc kırlenmez ona senede 2 kere fazla gelebılır
ama ben evımın tum odalarını fazlasıyla kullanıyorum ve hıc sasmaz 6 ayda bı mutlaka verırım

Ben artık su israfı olduğunu düşünmeye başladım. Kullanilan kimyasallarda doğaya zarar... Yilda bir neyimize yetmiyor.
Her ayda bir kez tülünü perdesini yıkayan tanidiklarima da gıcık oluyorum

Çocuk varsa 6 ayda bir yıkanması normal hatta yetmiyor ama çocuk yoksa yılda 1 hatta 1 yılı geçedebilir.

koridordaki halıları, mutfak halısını ve oturma odasının halısını 4 ayda bir veriyorum maksimum çünkü açık renk, evde küçük çocuk var kirletiyor. salon ve yatak odası halıları için senede bir yetiyor eğer bir şey dökülüp leke olmadıysa.

X