Halı yıkama sıklığı

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.606
Kızlar ben normalde halılarımı yılda iki kez yıkamaya veriyorum. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere. Bu sene de halıları vermek için hazırlık yapıyordum ki kim görse ne gerek var. Halı 6 ayda yıkanır mı, senede bir yeter diyor. Ayrıca ben sonbaharda doğum yapıcam allahın izniyle. Bu ay verip doğumdan önceki ay da yine yıkatıp evi temizletip büyük temizlikten kurtulurum diye planlıyordum. Ama haziran gibi yıkat deniyor. Benim içime sinmiyor bu. Hem o zamana kadar yıkanmayacak, hem de hazirandan doğuma kadar yine bir miktar kirlenmiş olacak. Doğumdan sonra ev mis gibi olmayacak.
Siz kaç ayda bir yıkatıyorsunuz halılarınızı? Yılda iki kez çok mu sizce?

Evde hayvan falan yoksa o kadar sık yıkatmaya gerek yok bence.

Ben genelde senede bir falan veriyorum, bazen daha da uzuyor.

Benim iki bucuk yasinda oglum var bu yuzden ister istemez kirleniyo. Dönusumlu olarak veriyorum ben de maksimum 3 ayda bir. Halilar geldikten sonra temizligi belli oluyo zaten senede bir oldugunu dusunemiyorum bile.

Bende senin gibi veriyorum ilkbahar sonbahar 6 ayda bir bana kalsa 3 ayda bir veririmde esim izin vermez

Benim iki bucuk yasinda oglum var bu yuzden ister istemez kirleniyo. Dönusumlu olarak veriyorum ben de maksimum 3 ayda bir. Halilar geldikten sonra temizligi belli oluyo zaten senede bir oldugunu dusunemiyorum bile.
Benimde 2.5 yasinda oglum var seriyorum 1 ay sonra les gibi oluyo bide acik renk cok kir gosteriyo

İçinize sinmeyecekse verin çok büyük paralar değilki gerekirse bir daha verirsiniz. Hamileyken siz toplayıp kaldırıp taşımayında o halıları aman..

Benim kirlenmiyo açıkçası. Yıkamadan gelince öyle büyük bir fark göremiyorum. Çünkü zaten temiz oluyor. Ama sağlık açısından içim rahat etmez sanki. Zaten hastalıklara karşı dirençsiz bir çocuğum var.

Benim kirlenmiyo açıkçası. Yıkamadan gelince öyle büyük bir fark göremiyorum. Çünkü zaten temiz oluyor. Ama sağlık açısından içim rahat etmez sanki. Zaten hastalıklara karşı dirençsiz bir çocuğum var.

Şöyle diyeyim bunun bi sıklığı olması gerekmiyor. İçinize ne zaman sinmezse o zaman verin öyleyse. Millete kulak asmayın doğumdan önce verin pırıl pırıl olsun :)

İçinize sinmeyecekse verin çok büyük paralar değilki gerekirse bir daha verirsiniz. Hamileyken siz toplayıp kaldırıp taşımayında o halıları aman..
Yok 150-200 falan tutuyor ortalama. Bir haftalık market parası bile değil. Ama İnsanlar öyle söyleyince çok gereksiz bir iş yapıyormuşum gibi hissettim:)

Benim iki kuzucugum var ,3 ayda bir halilarim mutlaka yikanir. Ayda bir silerim ,bazen kirlendigini hissedersem hali yikama makinemle 3 ayin dolmasini beklemeden yikarim :KK51:

Halilar icin zaman tutmam. Kirlendigini hissedersem yikarim. Senede iki kere de olur 3 ayda bir de olur.

senede bir veriyorum. ama süpürge olarak normal süpürge değilde temizlik robotum var. Diğer Süpürgelerden çok güçlü olduğu için daha temiz yapıyor.

bu yıl storlar halılar ne varsa yıkanacak.

Halı ne kadar yıkamaya verilsede ne kadar silinip süpürülsede asla hijyenik olmuyor ki yıkamacılar nasıl yıkıyor oda ayrı konu o nedenle hali kullanmamak en güzeli hele hele bebekli ev ise. Ben artik hali kullanmiyorum evimde

yaz gelince kaldırıyorum hepsini sadece bir kez yıkamak yeterli oluyor bana.

Halı ne kadar yıkamaya verilsede ne kadar silinip süpürülsede asla hijyenik olmuyor ki yıkamacılar nasıl yıkıyor oda ayrı konu o nedenle hali kullanmamak en güzeli hele hele bebekli ev ise. Ben artik hali kullanmiyorum evimde
Yerlerde hiç halı kalmıyor mu? Bana çok çıplak geliyor halısız ev. Alışkanlık herhalde.

X