Premature Bebekler hala şoktayım.meleğimin biri cennette diğeri küvezde.güya bende lohusayım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi feyza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canim bende ikiz gebeydim sureklı yattim hersey çok guzeldi tdetaylı utrasonada girdim dotor hazırlıklarını yap 2 saglıklı kızın olacak dedi ama 6.5 aylıkken kızımın birınde sorun çiktı bebekte kan akımı bozuklugu hst yattım 7 aylıkbebegımı kaybettım karnimda dıger bebek yaşiyordu ama zayıftı dr takıp altında 15 gun bekletip sezaryana aldi dogum yaptım bir ölu biri sag bebek dunyaya geldi olen kızım 700gr sag kalan kızım 1900 dogdu kuvezde kaldi allahim onu bagısladi çok zor gunlerdi 7 sene uzerıne oldu allahım herkese yavrusunu bagişlasın süt çok onemli sureklı sag
başka mama verme sonra anne sütü almıyor çok dikkat et ben oyle yapabıldim çok pışmanim
allah yavrunu size bagişlasin

yazılarınızı okudum arkadaşlar bana güç verdiniz çok kötü günler geçiriyorum çünkü bende. Bende ikiz hamiledim geçen yıl tam bu gün tüp bebek transferim yapılmıştı ve transferde müthişti 2 embriyo çabucak yerine yerleşti bir diğeri direndi ve tekrar kataterde kaldı ve 2. işlemle transfer edildi. ve 12 gün sonunda ikiz hamilelik yaşıyordum. Genelde isteklerim çok yerine gelmez ama dedim büyük allahım bu defa hayata çelmeyi ben taktim. En çok istediğim şeydi ikiz bebek hele birde kız olurlarsa dünyadan başka bir isteğim kalmıyacaktı ve 16. haftada o dileğiminde yerine geldiğini öğrendim sorunsuz bir hamilelik yaşadım. nazlanmadan beni üzmeden yaşattılar ve çok mutlu bir hamileydim etrafıma bile yansıdı annem bile nazarım değicek kız çocukları anneyi çirlinleştirir ama senin yüzüne ışık geldi deyip duruyordu. taki 33. haftaya girene kadar 33. haftada erken doğum riskine karşı nidilat denen tansiyon ilacı kullanmaya başladım. elim yüzüm şişmeye başladı kendimi hiç iyi hissetmemeye başladım sürekli burnum kanıyordu. dr umda sürekli hamileliğin son ayında olabileceğini söyledi ama 34+2 ye geldiğimizde yeşil bir akıntı hafif bir ağrı ile hastaneye gittim derhal sezeryana alınıdm masaya yattığımda hem korku hem heyecan vardı iki meleğime kavuşucaktım uyutmalarını istedim gerek yok hemen olup biticek anlamıycaksın dediler ve daha epidural iğnesi verilirken kendimi kaybettim. 2 gün sonra uyandığımda hayatım karardı 7 saatlik bir operasyon ve bebeğimin birini kaybetmişim diğeri küvözde yaşam mücadelesi veriyor benim rahimim alınmış ve 2 gündür yataktaydım.başımda ailem. Sürekli duva edip güçlü olmaya çalıştım bebeğimi kucaklıyabileyim diye 36 günlük küvöz yaşamından sonra bebeğimi kucağıma alabildim. Her şey bitti bundan sonra kızımla mutlu sağlıklı yaşıyabilicez derken kızımında sournlarının bitmediğini öğrendim.Taburcu kağıdında periventriküler lökomalazi yazıyordu. nedir dye araştırdım ve beyinde beyaz cevher zedelenmesi deniyordu. şu an bebeğimin sağllık kazanması için dua edip nörologlara gidiyorum. çok fazla tedavisi olan bir durum değil ve kesinlikle atakları kasılmaları havaleleri olmaması gerekiyor ne olur hepiniz benim minik meleğim beril im için dua edin. Allah yaşadıklarımızdan sonra hepimizin gönlüne göre versin avucumuzda kalan meleklerimizle mutluluk yaşatsın inşallah. hepinizi anlıyorum gerçekten annelik çok zormuş bir meleğinizi hasta diğerinizi soğuk kış günü yağmurun altında toprakta bırakmak çok zor. mezarının başına her gittiğimde kazıp almak istiyorum göğsüme bastırıp ısıtmak istiyorum. allah hepimize sabır versin banada çünkü çok sabredemiyorum.

cnm allah bebişinin ve senin yardımcın olsun inş en kısa zamanda hayırlısıyla çıksın :Saruboceq:
hastaneden ve bu zor günleri unuttursun sana :Saruboceq:
kendinede dikkat et cnm sende çok hassassındır şimdi sen iyi olki bebeğinde bunu hissetsin:Saruboceq:
iyi haberlerini takip edicem cnmyerimseniben

hayaletorka ve zeytin gözlü iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. inşallah atlattık diye paylaşırım buradan sevincimi.

Canım çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

çok teşekkürler. Şifa ararken geç kalmak yada hata yapmak ta istemiyorum aslında inşallah doğru yoldayızdır.

allah bebegine acil şifalar uzun uzun ömürler nasip etsin canım bebegin için ayakta dimdik durmaya çalış.bende bir bebegimi kaybettim anlıyorum acını.tekrardan geçmiş olsun bebegin için dualarım seninle

allah bebegine acil şifalar uzun uzun ömürler nasip etsin canım bebegin için ayakta dimdik durmaya çalış.bende bir bebegimi kaybettim anlıyorum acını.tekrardan geçmiş olsun bebegin için dualarım seninle
amin canım inşallah sende en kısa zamanda bir bebeğe daha sahip olursun.

çok geçmiş olsun canım bende 28 haftalık doğum yaptım doğumdan sonra herkesin bebeği kucağında emziriyo sen ölece onlara bakıyosun bide yanındakiler üzülmesin diye belli etmemeye çalışıyosun üzüntüne hele bide taburcu olduğunda kucağın boş bi şekilde hastaneden ayrılıp canını orada bırakıp çıkıyosun ben bunları yaşadım hepimiz gibi bana zaman geçer bebişini kucağına alırsın deyip teselli ediyolardı ama nafile canın o senin doğum yaptım lohusayım bile diyemiyosun hani doğumdan sonra başına kurdela takarlar ya bide lohusa şerbeti tabi ben bunların hiç birini yapamadım am yinede çok şükür bebeğim sağlıklı ve yanımda geçmez dediğim o günler bi masal gibi şimdi sende bunu bu şekilde anımsayıp bebşin kucağında o günleri düşünüp nasıl geçti diyeceksin yeterki sağlıklı olsun bebişin inşallah benim sütüm başlarda çok iyiydi ama bebeğim kuvesteyken doktorlar hep moralimi bozucak şeyler sölediler ve sütüm azaldı sitresten sakın sitreslenme ve humana çayı iç bol bol çok ii geliyor eczanede satılıyor sabırlı ol bebişinin sana ihtiyacı var bunları yazarken inan içim titriyo Allahım güç versin bebeğine sağlıklı olsun inşallah:ecrin_bebek::Saruboceq:

hep yaşanılanlar aynı şeyler bende çok özeniyordum doğuma girerken bile hayalini kurdum eşimede 1 saate kalmaz burdayım kızlarımla gelicem çiçeğimi hazırla dedim. ama hiç bbiri olmadı ne loğusalık yaşadım ne doğum yapmanın sevincini nede tebrik kabul edebildim ziyarete gelenler bile geçmiş olsun her şey allahtan demekle yetinebildiler . benim bebeğim şehrin başka bir yerinde tek başına bir hastanedeydi.bebeğimi ilk kez doğumdan 22 gün sonra görebildim ve oradaki hemşireleri doktorları çok kıskandım benim bebeğime onlar dokunabiliyorlardı. hatta bir defa çok fenalaştığım için camın arkasında hemşire kucağına alıp gösterdi bebeğimi o bebeğin sahibi benim ama ben dokunamıyorum bile çok içim acıdı. bunlar ama hiç bir şey demek değilmiş miniğimin iyi olamıyacağını kbul etmek beni kahrediyor ve kendimii suçluyorum neden kendime daha çok dikkat etmedim ikisininde ayrı ayrı hareket etmediğini neden fark edemedim neden her şey için geç kaldım diye. ama ne desem kızımdan ne kadar af dilesem nafile olan oldu kızıma iyi bir yaşam sağlıyamıyorum artık. ne olur hepiniz minik meleğime dua edin belki sizlerin duası kabul olucak ve iyileşicek.

ne humana ne malt içeceği kalmadı denemediğim süt falan getiremiyorum.

RABBİM yardımcın olsun bebişinede acil şifalar dilerim:Saruboceq::teselli:

her keze iyi dilekleri ve duaları için sonsuz teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…