• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme hala şaşkınım çok! fikirlerinize ihtiyacım var kızlar..

nnisanyagmuruu

ooO♥Sensiz Olmaz♥Ooo
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
8.505
3
356
İzmir
hiç kimsenin aklında yoktu böyle bişey.dün işten çıktım eve geldim.çokta uykum var.mirmirmirmirmirmirmirmiruyuyacağm yani. bnmki aradı e akşama biz geliyoruz dedi. nsl yani, kardşnlemi falan dedim.yok annemlerle dedi. nslyakafamçokkarıştı:1shok: annem memeca dan ameliyat olmuştu.bilenler bilir.kemoterapi alıyor.anneleri geçmiş olsuna gelmişti gündüz. babamlarda gelcek geçmiş olsuna dedi. bakarsın seni isteyiverirler dedi.ama şaka yapıyo gibi konuştu.neyse hemen giyindim,toparlandık falan geldiler bunlar. ellerinde pasta:bbo: kola,çay,yanında pasta derken oturuyoruz artık. kayınvalide söze girdi. ee biz geldik bakalım,napalım bu çocukları dedi.ben kızardım çok fena:utangac:ayıp olcak die çıkamıyorumda dışarı.neyse öle böle konuşuldu işte ve 15-20gün içinde nişan olacak.
Ama öncesinde mendil alma derlerya, sepet yada sandık hazırlanır kızı verdik diye. işte ne alayım.. sepet mi ? sandık mı? içine ne konacak. bana akıl verin. hep hayal ederdim.düşünürdüm ama inanın dün gece uyuyamadım hiç. bildiğim ne varsa unuttum yani..

bu arada bilmeyenler için tekrar söliyim. biz çocukluğumzdan beri ailecek görüşüyoruz. onun halası yengesi vs tanışıyoruz yani. ama bu anne baba konumuna geçmek hakkaten çok tuhaf. hala inanasım gelmiyor. bianda oldu. şimdi bu mendil alma olayında geleceklerya ben ikram ne yapıcam, ne giyicem???? hiiçç bilmiyorum.bu konudada fikrinize ihtiyacım var. ve annem rahatsız oldğu için herşeyi benden 3 yaş küçük kardşmle yapıcam. yardımlarınz için şimdiden teşekkür ederim hepinize..

hayırlı olsun canım şimdiden.sandıkta olur sepette.iz bohçada vermiştik. içine mendil çorap iç çamaşırı havlu koymustuk söz için.sözde sade bir elbise ya da pantolon gömlek giysen de olur.ikramları biz de kayınvalidemler getirmişti.pasta içecek ve baklava.sen de yapabilirsin istersen bir çesit pasta falan onu konusursunuz sanırım.annene de çok geçmiş olsun.

VALLA CANIM HERŞEY ÇOK ANı OLMUŞ.....

annende rahatsızmış çok fazla abartmaya gerek yok....

bence evendikten sonrada kullanabileceğin şık bir sandık al.....

mendilleri nasıl düşünüyosun ne tarz bişey yani?

teyzen falan yokmu yakında yardım isteyecek?

3 tane teyzem var. yardımcı olurlar mutlaka. yani şimdi şöyle bişeye karar verdik. yarın akşam annesini ve kardşini alıp gelcek bize. ben çalıştığım için akşam gelecekler. napalım ne edelim,zaman konusunda karar verilecek. ve usulen tekrar istenip kızı verdik anlamında bu sandık verilecek. yani ben sandık düşünüyorum. içine ne koyucam nsl süslücem. giyim ikram falan bi sürü şey çorba oldu kafamda yaa:bbo:

ani bi kız isteme olmuş,Allah tamamına erdirsin...Benim bildiğim söz tepsisi hazırlanır,içinde kadeh,çiçek ve mendil oluyor,hazırda alabilirsin kendinde yapabilirsin.İkrama gelince çay bi kaç çeşit hamur ve çerez yapabilirsin...

Annenin teyzenlerin de bilmesi lazım, mutlaka biliyorlardır..Onlar ne diyorlar?

Sonuçta herkesin gelenek göreneği farklı..

Hayırlısı olsun..

3 tane teyzem var. yardımcı olurlar mutlaka. yani şimdi şöyle bişeye karar verdik. yarın akşam annesini ve kardşini alıp gelcek bize. ben çalıştığım için akşam gelecekler. napalım ne edelim,zaman konusunda karar verilecek. ve usulen tekrar istenip kızı verdik anlamında bu sandık verilecek. yani ben sandık düşünüyorum. içine ne koyucam nsl süslücem. giyim ikram falan bi sürü şey çorba oldu kafamda yaa:bbo:

Ben istemede sandık olayını felan bilmiyorum duymadım hiç.
Büyükleriniz sizi yönlendirecektir rahat olun.
Hayırlı olsun mutluluklar dilerim.

isteme oldğnu henüz kimse bilmiyor. ama sanırım şu saate kadar annem herkesi aramış heyecanını paylaşmıştır. okadarki dün gece karşdm bile yoktu yanımda. kuzene kalmaya gitmişti köye.

vallaa bilsem mendil almanın ne olduğunu yardım edeceğim ama ... damat bohçası mı yani? eğer öyleyse ufak tefek şeyler konulur iiçine... teyzenler gelir yardım eder mutlaka canım sen ve kardeşinle olacak iş değil...

şimdi ben hangi teyzeme ne diyim.birinin 1 ay sora oğlunun nişanı var.diğeride yarın akşam kız istemeye gidiyomuş oğluna. geriye bitanesi kalıyo. artık onla idare etcem. damat bohçası gibi değilde yani o nişanda oluyo. küçük bi sandık ve içine iç çamaşırı parfüm mendil vs ve daha ne oluyo bilmiyorum. mesela sandığın süsü nsl olsun. hoş değişik fikirleriniz varmı??

Hayırlı uğurlu olsun canım.
Keşke benimli de böyle aniden olsa bitse..
Bekleyip strese girmek çok daha zor oluyor. :delphin:

Ufak bi sandık bence daha hoş olur.
Tabi git bak, hangisi daha hoş duruyorsa onu al.

sence hangisi dahagüsel olursa onu yap.adetin biraz farklıymış ben ilk defa böle bişey duydum doğrusu . . .ama küçük hoş bi sandık olabilir.aslında sebetide kendil tül ve nazar boncuklaıyla süsleyebilrisn
getattachment22q.jpg

ben çeyizimi sererken mutfak bezlerini şöle bi sepete koymştm.nazar boncukları takmıştık burda pek belli diil ama . böle bişey olabilrmi

Canım hayırlı olsun,
Sanırım daha nişan değilde söz verildi anlamına gelen sandıklardan bahsediyorsun.
Çeyizcilerden söz için küçük sandıklar var içinde çorap ve çamaşır oluyor sanırım.
Hiç süslemeye uğraşmana gerek yok gidiyorsun malzemeleri beğeniyorsun istediğin gibi hazırlıyorlar
Nişanda daha büyük sandıklar yapıyorlar damadın bütün bohçalarını içine yerleştiriyorlar söz vermek için büyük birşeye ihityacın yok. Hem annende rahatsızmış kadında bu haliyle uğraşmaz sende zaman harcamazsın.Beğendiğin sandığa göre fiyatları değişiyor. Görümcem geçen yıl 50 TL'ye almıştı yanlış hatırlamıyorsam. Daha sonrada bu sandıkları evlenince dekor amaçlı kullanırsın.

Canım hayırlı olsun,
Sanırım daha nişan değilde söz verildi anlamına gelen sandıklardan bahsediyorsun.
Çeyizcilerden söz için küçük sandıklar var içinde çorap ve çamaşır oluyor sanırım.
Hiç süslemeye uğraşmana gerek yok gidiyorsun malzemeleri beğeniyorsun istediğin gibi hazırlıyorlar
Nişanda daha büyük sandıklar yapıyorlar damadın bütün bohçalarını içine yerleştiriyorlar söz vermek için büyük birşeye ihityacın yok. Hem annende rahatsızmış kadında bu haliyle uğraşmaz sende zaman harcamazsın.Beğendiğin sandığa göre fiyatları değişiyor. Görümcem geçen yıl 50 TL'ye almıştı yanlış hatırlamıyorsam. Daha sonrada bu sandıkları evlenince dekor amaçlı kullanırsın.

evet canım tamda böle bişey istiyorum. anlatmak istediğimi çok güsel açıklamışsın. duygularıma tercüman olmuşsun. teşekkür ederim.a.s. küçük söz sandığı yani.

Back