• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hala nasıl korunacağımıza karar vermiş değiliz:(

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
kızlar mayıs ayında düğünüm var kısmetse. ama hala nasıl korunacağımız hakkında kesin bi karar yok ortada.. ve bu karara nasıl ulaşacağımı da bilmiyorum. bazıları bir kadın doğumcuya gitmem gerektiğini söylüyor bazıları ne gerek var diyor.
yöntemler hakkında az çok bilgi sahibiyim tabi.. iğne ve hap kullanışlı geliyor ama onların yan etkileri konusunda epey korkuyorum kısırlık vs diyorlar.. prezervatif pek istenmiyormuş onu da biliyorum.. dışarı boşalma riskliymiş. herşeye bişey deniliyor. ve çok kararsızım. sizce en iyisi hangisi :s

eğer ki ciddi bir korunma istiyrsan yani kesinlikle olmamalı şu zamana kadar diyorsan tabiki hap hapların yan etkileri kişiye göre değişiyr hapı bıraktıktan sonrada bazı kişilerde bi müddet daha etkisi devam ediyr ve gebelikten koruyor çocuk olması biraz zaman alabiliyr herkezde değil tabi. ve kadın doğumcuya gittiğinde direk hap yazıyr bana öyle olmuştu.ama korunalım fakat olursada çok önemli değil dersen en sağlıklı yani senin vucuduna zarar vermeyeni takvim hesabı yani yumurtlama günleri hesaplayarak eşin o günlerde dışarı boşalacak adete yakın günlerde yani yumurtlamanın olmadığı günlerde korunmayı bırakabilirsiniz adetlerin düzenli ise ve yumurtlama günün adetin 14. 16.gününde oluyrsa fakat dediğim gibi bu yüzde yüz garanti değil geç yumurtlama olabilir birde erkeklerin dışa boşalmaktn pek hoşlanmadıklarını söylüyrlar yani eşinin iradesine bağlı.ben 1 buçuk yıl bu şekilde korundum allaha şükür şimdi isteyerek hamileyim :) yardımcı olabildiysem ne mutlu..allah mesut etsin bu arada..

eğer ki ciddi bir korunma istiyrsan yani kesinlikle olmamalı şu zamana kadar diyorsan tabiki hap hapların yan etkileri kişiye göre değişiyr hapı bıraktıktan sonrada bazı kişilerde bi müddet daha etkisi devam ediyr ve gebelikten koruyor çocuk olması biraz zaman alabiliyr herkezde değil tabi. ve kadın doğumcuya gittiğinde direk hap yazıyr bana öyle olmuştu.ama korunalım fakat olursada çok önemli değil dersen en sağlıklı yani senin vucuduna zarar vermeyeni takvim hesabı yani yumurtlama günleri hesaplayarak eşin o günlerde dışarı boşalacak adete yakın günlerde yani yumurtlamanın olmadığı günlerde korunmayı bırakabilirsiniz adetlerin düzenli ise ve yumurtlama günün adetin 14. 16.gününde oluyrsa fakat dediğim gibi bu yüzde yüz garanti değil geç yumurtlama olabilir birde erkeklerin dışa boşalmaktn pek hoşlanmadıklarını söylüyrlar yani eşinin iradesine bağlı.ben 1 buçuk yıl bu şekilde korundum allaha şükür şimdi isteyerek hamileyim :) yardımcı olabildiysem ne mutlu..allah mesut etsin bu arada..

sağol tatlım teşekkürler.. ben de 1 sene kadar sonra hamilelilğe hazır olurum diye düşünüyorm.. adetlerm de çok düzenli değil malesef. yani siz dışarı yöntemiyle bu kadar korundunuz öyle mi? sana da hayırlı olsun canım :))

benimde işime yarayan bi konu açmışsın tşk cnm=) nisanda benimde düğünüm şuan hap kullanıyorum ama geçiçi olacak bu.sürekli hap kullanmak önerilmez...dışarı yöntemi kafama hiç yatmıyor ya çekemezse yandı gülüm keten helvası....ben prezervatif kullandıracam yapacak bişi yok malesef

sağlık ocağına gidip bilgilenebilirsin canım, orada hemşireler seni yönlendirir doğum kontrolüyle ilgili , malzemelerinide oradan temin edebilirsin

Son düzenleme:
Canım sana yardımcı olurmu bilmem ama başımdan geçenleri anlatayım;

Ekim 2011'de evlendim.Evlenmeden önce son adetim bittiğinde ilaç kullanmaya başladım.Bizim evlilik serüvenimiz biraz uzun sürdü önce bir şehirde nikah sonra diğer şehirde düğün vs.vs.
Kına gecemde o yoğunlukta hapı içmeyi unutmuşum ertesi gün nikah tabi... aynı akşam balayı için şehir dışına çıktık ama o gün kına gecemde unuttuğum hapıda içtim... Erken adet oldum balayımız bitmeden.Neyse adetin belli günlerinde ilaca yine başladım... Ama bu adet yaklaşık 15 gün sürdü ve doktora gittim.İlacı bırakmamı bana yaramadığını söyledi.İlacı bıraktım ve tekrar adet oldum.Neyseki normal süreçte bu son adet bitti ve ben evlendiğim günden itibaren yaklaşık 20 küsür gün adet gördüm berbattı.Tabi bu bende oldu ama herkeste olacak diye bir kural yok.
Evliliğin ilk günlerinde özellikle hap çok rahat ama artık eşim kesinlikle hap kullanmama müsade etmiyor.Ayrıca senin bahsettiğin iğne vs. yöntemlerini ilk gebelik öncesi önermiyorlar bilesin.Şu anda eşim korunuyor herhangi bir sorun yaşamadık.Hatta önümüzdeki ay artık korunmamaya karar verdik.

Tabiki öncelikle bir doktora danışman senin için en faydalı olanı bunuda erteleme derim...

Şimdiden kucak dolusu mutluluklar dilerim.

valla zaten çoğu yöntem söylenmiş sana ancak yinede hap kullanımı kişiye göre ileride biraz sorun yaratıyor. benimde bir arkadaşım uzun bir süre hapla korundu şimdi ise doktor doktor gezip gebe kalmaya çalışıyor. içtiği haplar bünyesinde biraz sorun oluşturmuş. prezervatif en mantıklısı bence tabiki onuda dikkatli kullanacan ama anladığım kadarıyla eşin bu yöntemi kendisi kabul etmiyor :) sağlık ocaklarından ücretsiz prezervatif bazen yırtılıyor bunuda kullanan erkek fark etmez ise kacırabilirsin. (eşim nezaman yırtılsa hemen farkına varıyor.) ancak bende 6 ay gibi bi süre prezervatif ve dışarı boşalma yöntemiyle korunduk.

Ben bütün yöntemlerden haberdarım kesinlikle tavsiyem haptır.Yumurtlamanı da düzene soktuğu için bıraktığında 2 ay sonrasında hemen hamile kalırsın ve yan etkisi çok az hemde güvenli.ama 3 seneden fazla kullanma.Ayrıca evlenmeden 2-3 ay öncesinde kullanmaya başlamalısın ki için rahat olsun.Evliliğinin ilk senesini birbirinizi, cinselliğinizi keşfetmeye ayırmalısın böylece evliliğin sağlam temeller üzerine kurulsun.Hemen hamile kalma tavsiyemi dinle hap kullan.Mutluluklar.

canım bende 1,5 yıllık evliyim şimdide 32 haftalık hamileyim ve eşimin dışarı boşalmasıyla korunduk hep başka birşey kullanmadık. sonra bebişimiz bize sürpriz yaptı ve hamile olduğumu öğrendim :) ama biz olursa da olur diye düşündüğümüz için bizim açımızdan sorun olmadı.

Back