• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hala kokumu bulamadım.yardım edebilir misiniz?

çok teşekkür ediyorum hepinize:16:fırsat bulup bir deneyemedim önerilen parfümleri..şimdilik evde bulunan ama hala benim kokum demediğim parfümlerimle yetiniyorum..ben bursada okuyorum .şimdi memleketimdeyim o kadar parfümeri de yok burada..bursaya döndüğümde deneyeceğim önerdiğiniz tüm parfümleri..eminim bu kokulardan biri benimdir:64:not ettim:71:

L'Occitane Rose 4 Reines bu parfümü merakettim daha önce duymamıştım...en kısa zamanda bende denicem.. :12:

Beyaz şişede olan kenzo amour'u bende denedim çok güzel çiçeksi bir koku..
bu mat şişede olan kenzo amour'ların üç rengi var ya arkadaşlar gerçi biliyorsunuzdur belki ama..bana daha önceden
üçünün kokusunun aynı sadece şişe renkleri ve miktarları farklı demişlerdi kafam karışmıştı...
bende bir parfümeride 3 ünüde denedim...hepsi farklıydı birbirinden...turuncu ve fujya şişedekiler yoğun bir kokuya sahip
daha çok kışlık kokular sanki..beyaz şişedeki çiçeksi hafif bir koku yaz kış kullanılabilir bence... :12:

Şu Kenzo Amour ların keşke sadece 3 kokusu olsa : turuncu ,kırmızı ,mat beyazın yanısıra altın sarısı ,mavi ve beyaz şeffaf şisede olanı da var :44:.Ve hepsine de Amour demişler.Satıcıların da kafası karışık : 'Testerı yok ,zaten hepsi aynı kokuyor sadece şişeleri farklı yapmışlar ' diyerek yanlış bilgi veriyorlar:20:.Bendeki kokuyu çok sevip almak isteyen bir arkadaşım şaşırmış bir halde parfümeriden telefon edip 5 tane kenzo amor var hepsi aynıymış ben galiba kırmızıyı alıcam şişenin rengi çok güzel deyince ' hemen müdahale edip onu mutlak bir felaketten kurtardım (: Geri kalan şişelerdeki parfumler ya çok sıradan ya da kışın bile katlanılmayacak kadar ağır ve itici (tabii benim zevkime göre).Mat şişedeki amor çok özel ve güzel geliyor bana. Neden işleri arap saçına çevirip 4-5 amour yaratmışlar diye düşünüyorum.Boşuna zahmet !

Bana sadece daha önce bahsettiğim amourların aynı anda çıktığı ve aynı kokuya sahip olduğu söylenmişti esanscım...
tabi senin de söylediğin gibi diğerleride var hepside birbirinden farklıymış...ayrıca sana katılıyorum ne gereksiz bişey..
kokular farklıysa isimleride farklı olmalı değil mi ama...amaç nedir bilinmez tabi...
şişe renkleriyle mi alıcı bulmayı hedeflediler acep..???
:9:

L'Occitane Rose 4 Reines bu parfümü merakettim daha önce duymamıştım...en kısa zamanda bende denicem.. :12:

Starlicyacm, L'occitane 'Rose 4 Reines' bu markanın EL Kremi.Dalgınlıkla yazmışım sonra düzelttim.Önerdiğim parfümün adı L'Occitane 'ROSE NUIT DA MAI '.Benim tenimde üzerinden zaman geçtikçe daha da demlenen güzelleşen bir parfüm.Gül kokuları genellikle hacı yağı gibi yapmacık,iç bayıltıcı koktuğu için pek sevmezdim.Ağır gelirdi bana.Bunu bileğime sıkmıştım dükkanda .Diğerlerine oranla çok daha hafif bir gül kokusu demiştim başta ama 1 saat içinde iyice güzelleşti , gerçek gül kokusundan bile daha güzel olunca 'işte budur ' diye gidip hemen küçük şişesini aldım.Artık demirbaş parfümlerimden oldu.İçinde sandal agacı ,az vanilya ve şimdi unuttuğum bir şey daha var.Dolce & Gabanna 'nın da en yeni parfumlerinden biri ,gül kokusunu çağrıştıran 'Rose The One 'bana bu parfümden sonra çok kaba saba geldi.L'occitan'ın ki çok doğal,hafif ama (bende)kalıcı.Çok güzel şeyler söyledim ama koku sonuçta bir zevk meselesi.Bazen de kokuyu çok seviyorsunuz koku sizi sevmeyebiliyor.(Ten meselesi durumu)

Hay Allah...sağol canım düzelttiğin için şimdi tekrar baktım msjlara dikkatimden kaçmış...gül kokusunu severim..aslında genelde çiçeksi kokuların çoğunu beğenirim...ama seninde dediğin gibi birisinde hoşuma giden kokuyu kendimde beğenmeyebiliyorum...işte ten meselesi bu olsa gerek...o yüzden parfüm alırken acele etmemk lazım sanırım...önce deneyip biraz tenimizde oturduktan sonra karar vermek en doğrusu olur belkide..bazen parfümerilerden küçük tester isteyince vermiyorlar alışveriş yapmadan..iyide insan o anda tam olarak anlayamıyorki kokuyu hele kalıcılık hiç anlaşılmaz...zaten orjinal parfümlerde malum çok ucuz değil..onca parayı verip pişman olmak üzücü olur bence... :19: :14:

gül kokusu mu:(malesef ben sevsem de gül kokusundan nefret eden ve gün boyu bana yapışık dolanan bir erkek arkadaşım var..malesef o parfüm bana olmaz...:70:yine de teşekkürler..

gül kokusu mu:(malesef ben sevsem de gül kokusundan nefret eden ve gün boyu bana yapışık dolanan bir erkek arkadaşım var..malesef o parfüm bana olmaz...:70:yine de teşekkürler..

Arkadaşını çok iyi anlıyorum.Çünki ben de onlardan biriydim.İçimi bayardı gül kokusu .Bu koku direkt ,ham gül kokusu gibi değil.İçinde sandal ağacı , az tarçın ,az vanilya biraz da böğürtlen var.İnceltilmiş, seyreltilmiş gibi .Ama yine de riske girmemek lazım.O zaman onu listeden çıkarıyoruz .Yerine muhteşem bir parfüm geliyor . Cenetten dünyaya düşmüş gibi bir şey bir müchever en sevdiğm parfümlerden karşınızdaaaa Guerlain ,L 'instant Magic.Gerçekten adı gibi büyülü. Maalesef açıkta satılanları orjinaline yakın değil. Bu koku çiçek kokusu gibi ama çiçek değil,vanilya gibi ama vanilya değil,az şekerli gibi ama sanki o da değil .Nasıl da anlatamadım:95: Neyse sonuçta çok sevilesi birşey.Parfüm gibi parfüm.

Son düzenleme:
ben de fresh kokulardan neffret ediyorum,yarım saat içinde midemi bulanıdırıyor.Pudralı,vanilya ve şekerimsi kokuları seviyorum.Ve ennn sevdiklerim l de lolita lempicka,212sexy,este lauder pleasure ve hiiiç vazgeçemeyeceğim avon far away.Çiçek kokularını çok sevmememe rağmen ninna ricci premier jour ve ck beauty yaz için ideal:66:

arkadasim su ten rengini gore parfum secme isi sadece Turkiye de var sanirim : )
Bence ten rengi ile falan sinirlama kendini. Bu ten rengi isi de gercekten cok sacma. Makyaj degil cunku. Ten kokusu ve hormonlar, bambaska seyler soz konusu.

O kadar cok cesidin oldugu bir piyasada tek parfumle kisitlanmak da bence artik cok zor. Hepsine bir sans ver hepsini teninde dene, bekle, ondan sonra karar ver.

Gecen bir liste yapmistim, neredeyse 100'e yakin isim siralanmisti, abarti gibi gelebilir ama denemisim!! Inanamadim. Benim kokum diyebilecegim bir uc tane falan cikti. Ama yine de tek degil. Hala da yeni kokulari denemeye devam ediyorum. Bu evlilik gibi degil ki : ) Sadik olmak zorunda degilsin. Bir tek parfum askin olmasi gerekmez, iki ask olur, uc ask olur : ) Zevkli is bu!

Once gruplari elemekle baslayabilirsin eger digerlerinde hoslanmadigina eminsen: cicek mi, baharat mi, spor kokular mi vs diye. Bunlarin hepsinin farkli oranlarda beraber oldugu kokular da var.

En iyisi senin dedigim gibi temiz, kokudan kremden arinmis tenine surup beklemen...

canım bak şöyle yap sen:bır parfümeri mağazasına gidip bırkaç tane deneme yap ve nasıl bırşey istediğini tarıf et uzmana.Yani temiz kokumu baharatmı çiçekmi bunlara göre söyle seçimini yapıp daha rahat bulursun aradığını.Şimdi bizler sana pafüm isimleri yazmış olsak yinede parfüm işi zevke kaldığı için pek doğru olacağını sanmıyorum.Ben mesela ne aradığımı uzmana söyledim yıllar önce bana bır tane gösterdi üstüme sıkıp dolaştım kokuyla.Çok benimsedim ve hala aynı koku hiçbir parfüm onun önüne geçemez bende.

Back