Kkokoscum , genellikle ilk parfumlerini almaya hazırlanan çok genç insanların yaptığı en önemli hata en ünlü ve en populer parfumleri genellikle de en ağırlarını seçmek.Bazıları da parfüm dediğin şöyle ağır ağır kokmalı diye inanıyor gibiler.Ama yaş ,tip , ÖZELLİKLE tenin kokuyla uyum sağlaması sonra da zaman ve mekan seçimi çok önemli. Öte yandan ağır olmamasına rağmen çok güzel ama klasikleşmiş kokuları bu yaşta kullanmayı da gereksiz buluyorum.Yurt dışında bunlara 'old lady scent' yani yaşlı bayan parfümü diyorlar.Kimi parfümler var her mekan ,zamana uyum sağlıyor.Ama bazı parfümler yoğun yani iddialı oldukları yazın yani sıcak havalarda ekşiyip acı acı kokup nahoş bir etki yaratabilir ya da gündüzün hafifliğinde ya da gündüz kıyafetlerinin hafif ve sadeliğinde sırıtabilir diye kış veya gece kokusu olarak öneriliyor.Eğer küçük bir çoçuk ya da ergen havası yaratmak istemiyorsan pamuk şekeri gibi aşırı şekerli kokulara da gitmemeni öneririm.Şekerli seviyorsan hafif ekşimsi ya da buruk olanları güzel durabilir.Çok şekerli kokular ya çoçuksu bazen de basit sıradan bir izlenim yaratabiliyor.Tipin ve yaşına çok uyum sağlayacak yaz kış ayrımına gerek olmayan
çok parfüm önerebilirim ama seni çok şaşırtmamak için bunu 3 e sınırladım
1-L'Occitane Rose 4 Reines
2-Kenzo Amor(orjinaline en yakını David Walker da satılanı)
3-Bulgari Ametist (orjinali)
fiyatı uygun olanlar
1-Avon Herve Leger
2-Avon Bond Girl 007
Bunlardan en az birtanesinin senin parfümün olabileceğine inanıyorum