Hala İçiyor musunuz ?PES

vicdan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2006
1.098
26






Sigaranın vücuda verdiği zararların başında; dişlerin kirli ve pis görünümlü olması, diş eti hastalıkları, ağız ve yutakta tat alma eksikliği, gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin zarar göstermesi ve kanser riskinin geldiğine dikkat çekildi.

Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi, damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncaların ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, sigaranın verdiği zararlar hakkında şu bilgilere yer verildi:

"Beyinde felç, ileri yaşta bunama görülür. Her nefeste 50 bin hücrenin ölümüne sebep olur. Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir. Burunda koku alma duygusu azalır. Akciğerlerde kansere yakalanma, bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir. Mide ve yemek borusunda kanama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır. Pankreas kanseri riski artar. Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur. Testisler ve cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar meydana gelmesine neden olur. İdrar kesesinde mesane kanseri meydana gelir. Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür. Kemik ve iskeletlerde kemik erimesi meydana gelir. Kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar oluşur. Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine kadar varan hastalıklar oluşur. Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur. Anne ve baba mirası olarak, sigara içen babaların, çocuklarında kanseri önleyen genler yok olmaktadır. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri yüzde 10-15 eksik kilolu doğdukları gibi zeka eksiklikleri de görülür."
 
Bende malesef sigara içiyorum Ama bırakma denemelerine başladım 1 haftadır bazen günde hiç içmediğimde oluyor...çokta aramıyorum ama elim hep birşeylere gidiyor bu gidişle kilo alacağım offff inşallah bırakabilirim...
 
ayyy allahtan hamile kaldım da bıraktım şu iğrenç şeyi ama
o kültablasında ki görüntü çok üzdü beni yaaa
 
canım çok yerinde bi konu saolasın
sigara içenler umarım zehir içtiklerinin farkına varırlar inşallah en kısa zamanda kendilerine ve çevresindekilere zarar vermekten vazgeçerler annem babam içiyodu ama çok şükür bıraktılar
umarım kimse içmez herkes iradeli olup bırakabilir
 
Sigara başlaması kolay bırakması zor bir alışkanlık tıpkı diğer tüm bağımlılıklar gibi. Sigara içen birçok insan "ben istediğim anda sigarayı bırakırım, keyif için içiyorum, bağımlı değilim" dese de bunun gerçeklerle ilgisi olmadığı bağımlıların kendilerine bile itiraf edemedikleri birşeydir. Sigara kullanmıyorum, bu yüzden sigara kullananları anlamam pek mümkün değil, ama bu insanların kendilerini zehirlemeleri bir yana, bir de çocuklarının yanında sigara içmeleri beni çıldırtıyor.
Etrafınızda uzun yıllar sigara içmiş insanların görüntülerine bir baksanıza, saçları tel tel ayrılıyor, ciltleri bozuk, mat, kırışık, ten renkleri sarı, sesleri kalın olur, sürekli taaaa ciğerden öksürürler kusacakmış gibi. Sigara içmedikleri zaman akıl yürütemez, konsantre olamazlar. Genelde garip bi şekilde kokarlar.
Herkese dumansız, sağlıklı günler...
 
çok çokkk kötü yaaa....allah herkese bırakmayı nasip eder inş..en başta da benim eşimee(( bugünlerde iyice fazlalaştırdıı sigarayı ve çok üzülüyorummm bişey diyorum kızıyorr daha çok hepsinin farkında ama....bu nasıl bir bağımlılıktır yaaaa(((
 
ben günde iki paket içiyordum hatta bazen daha fazla çok keyif alıyordum ve kesinlikle bırakmam niye bırakayım bu kadar keyifli bir şeyi diyordum yaklaşık 12 sene böyle içtim ve bırakmayı hiç düşünmedim bunu kimse bana söyleyemezdi bile sonra hamile olduğumu öğrendim bu arada eşimde en az benim kadar içiyordu sonra birden bişey oldu yani nasıl zehirler insan bebeğini göz göre göre önce eşim biraz azaltalım istersen dedi hayır dedim bitmiştir bunu bebeğime yapamam her açıdan ya arkadaşlar günde 4 paket sigara parası bile ki bu bırakmamda hiç etken değildir ama bu para bile çocuğun pek çok masrafını karşılar o gün bu gün içmiyoruz eşimle oğlum 4 yaşında ve sigaranın ne olduğunu bilmiyor ayrıca yanındada içirtmedim kimse kusura bakmasın o benim her şeyim kimsenin zevkine zehirletemem çocuğumu
 
çok çokkk kötü yaaa....allah herkese bırakmayı nasip eder inş..en başta da benim eşimee(( bugünlerde iyice fazlalaştırdıı sigarayı ve çok üzülüyorummm bişey diyorum kızıyorr daha çok hepsinin farkında ama....bu nasıl bir bağımlılıktır yaaaa(((
 
Sigarada 4000 farklı zehir vardır. Bir nefes sigara dumanıyla içimize çektiğimiz zehirlerden birkaçı:
Polonyum-210 (kanserojen)
Radon (radyasyon)
Metanol (füze yakıtı)
Toluen (tiner)
Kadmiyum (akü metali)
Bütan (tüp gaz)
DDT (böcek öldürücü)
Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehri)
Arsenik (fare zehri)
Amonyak (tuvalet temizleyici)
Karbonmonoksit (egzoz gazı)
Aseton (oje temizleyici)
Naftalin (güve kovucu)
Nikotin (bağımlılık yaratan tek madde)
Dibenzakridin (zehir)…… ve 3885 zararlı madde
Sigaranın Zararları:

Bir nefesle içimize çektiğimiz sigara dumanı, ter veya idrar yoluyla dışarı atılana kadar vücudu-muzda çok büyük tahribat yapar. Bir sigara bağımlısının, ağız kanserine yakalanma riski çok yüksektir. Ayrıca tütün ve duman diş eti hastalıklarına ve diş çürümesine sebep olur. Beyine giden oksijende azalma olduğundan beyin damarlarının daralmasında neden olur. Bu durum kişiyi felce kadar götürür. Sigara dumanındaki Hidrojensiyanid, bronşların çeperini yakar. Akciğer salgılarında azalma olur ve bu da kronik öksürüklere yol açar. Sigara içenler, içmeyenlere göre on kat daha fazla akciğer kanseri olma riski taşırlar. Sigarada bulunan Karbonmonoksitin kandaki oksijeni yok etmesiyle damarlarda kolesterol depolanır ve bu da kalp krizi riskini arttırır. Bu yüksek kan basıncının böbreklere de zararı olduğu aşikârdır. Sigara tüketimine bağlı olarak, midede asit salgılanması artar, mide yanmaları ve ülser başlar.
Sigaranın sağlık üzerindeki etkilerini belirlemek için yapılan araştırmalara göre, sigara tiryakisi erkeklerin %40'ı henüz emeklilik yaşına gelmeden hayatını kaybetmektedir. Bu oran sigara kullanmayanlarda %18'dir. Sigara kullanan kadınlarda ise rahim kanseri riski çoğalmaktadır, hamile kadınların sigara içmesi ise sakat ve ölü doğumlarla sonuçlanmaktadır.
Tüm bunlara rağmen, sigarayı bıraktığınız anda vücut kendi kendini yenileyerek tamir etme-ye başlar.
Pasif İçiciler:
Sigara kullanan kişilerin bulunduğu ortamlarda bulunan kişiler, pasif içici olarak adlandırılır ve sigaranın zararlarından çok fazla etkilenirler. Bu durumu biraz olsun engellemek için toplu olarak bulunulan yerlerde içen ve içmeyen kişileri ayrı ortamlarda tutmaya yönelik çalışmalar vardır. Örneğin birçok restoranda sigara içilen ve içilmeyen bölümler ayrılır. Ancak bu önlemlere rağmen, sigara açık havada bile içmeyenlere zarar vermekte ve rahatsız etmektedir.
Çocuklar için, risk çok daha ciddidir. Çünkü akciğerleri henüz gelişmektedir ve onlar yetişkinlerden daha fazla ve hızlı nefes alıp veririler. Sigara dumanına maruz bırakılarak, pasif içici durumuna düşürülen çocuklarda, kulak ve boğaz enfeksiyonları, bronşit ve zatürree sıklıkla görülen hastalıklardır. Çocuk kanserlerinin % 15'i evde sigara içilmesinden kaynaklanmaktadır. Onun için, lütfen evinizde sigara içmeyin.
Dünya sağlık örgütü, sigara alışkanlığının dünyanın en büyük sağlık sorunu olduğunu ilan etmiştir.
Sigarayı Bırakmanın Yolları:
Sigara tiryakisi olup 10 yıl önce bırakmış bir kişi olarak, en başta şunu ifade etmek isterim ki; sigarayı bırakmak beyinde başlar. Bırakamıyorum diyen insanlar kimse, kusura bakmasın ya yalan söylüyor, ya da gerçekten bırakmak istemiyor, kendini kandırıyor. Azaltılarak sigara bırakmak çok zordur. En etkilisi bir anda ve tamamen bırakmaktır. Başarı sağlanabilmesi için sigarayı bıraktıktan sonraki süreç çok önemlidir. Kesinlikle değil bir dal, bir nefes bile almamak gerekiyor. Gerçi çok hoş anlarda en yakın (!) arkadaşınızın uzattığı bir dal sigarayı almamak, geri çevirmek güçlü bir irade gerektiriyor, ama başarılı olmak da buradan geçiyor. Yani “sigara, ben seni bıraktım” deyip, her ne şart ve durumda olursa olsun sigaraya el uzatmaktan kaçınmalıyız.

Sigara içmeye devam edecek olanlar;
Artık yavaş yavaş toplumdan dışlanmaya başladıklarını,
İçtikleri sigarada 4000'den fazla zehirli madde bulunduğunu,
Akciğer kanserine yakalanan hastaların %94'ünün sigara tiryakisi olduğunu,
Sigara içen annelerin çocuklarının, cenine yeterince oksijen ulaşamaması sebebi ile geri zekâlı olduğunu,
Günde 20 sigara içmek sureti ile 20 yılda vücutta 7 kg is ve katran biriktiğini,
Bütün uyuşturucular arasında en fazla ölüme sebep olan maddenin sigara olduğunu
 
umarım artık kimse sigara içmez bu konuda hassasım konuyu açan vicdan arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum
 
Bu resimleri gördükten sonra insanlar nasıl sigara içmeye devam ediyor hayret ediyorum
yazık yaa kültablasındaki bebeği görünce çok kötü oldum klava:klava:
 
sigara kullananlar birakmaya calissinlar insaallah....
ne kadar zararli oldugunu görüyoruz, Allah yardimciniz olsun.....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…