• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hal Tyleri yardmm

gxxxe

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2008
119
29
623
İstanbul
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. ben yeni evliyim ve haliyler yeni halılar salonumdaki halılarımın tüyleri çıkıyo yani nasıl anlatsam ki yünleri çıkıyo hem evim kirli gözüküyo hemde çok rahatsız edici ya her yerde yün topakları bunlardan nasıl kurtulabilirim. Süpürgeyi açıp çekiyorum 1 saat temiz sonra yine ay çıldiriciiiiiiiinm kızlar derdime bir çare lütfen :bbo:a.s.

canım,başlarda bu sorun hep olur. ilk aylarda günde 2 kere elektrik süpürgesini açtığımı bilirim. süpürgenin torbasını boşaltmak için açtığımda içinden rengarenk yünler çıkardı.
biraz sabredeceksin, ben bastırarak süpürürdüm; yine bir sürü yün çıkardı.
sanırım 6 aydan önce bitmez ama amanla azalır, merak etme.

yün halilarda olur bu ilk baslarda..

üzerinde yüründükce tüyler cikar..

ben denemedim ama kimisi ilik suyla siliyor

halisini ilk aldiginda,tüyleri azalttigini söylemisti..

elektrik süpürgesinin uç kısmında bi düğme var arkadaşlar..tıpkı evdeki lamba düğmeleri gibi..onun bi tarafına bastığınızda tüyleri süpürürken dıştan kendinize doğru çekebileceğiniz bi yer var..deneyin..daha hızlı azalıyo tüyler.......

Arkadaşım ben de 1 aylık evliyim,halıların hav çıkarması beni de deli edecek..
Şimdi bir kovanın içine yumuşatıcılı (vernel,yumoş,artık ne kullanıyorsan) bir su yapıyorsun..
Daha sonra plastik tahta fırçaları var ya onlarla fırçayı suya daldırıp daldırıp halıyı fırçalıyorsun.
Yanında küllük veya boş bir kap da gezdiriryosun ki çıkan havları onun içine toplayabilesin..
Halıları fırçaladıktan sonra bir defa da elektrik süpürgesiyle üstünden geçiyorsun..
Eskisi gibi hav çıkarmıyorlar artık,sen hav çıkarma sürecini kısaltmış oluyorsun..
Bunu haftada 2 kere yaparsan sıkıntı azalır..
Hem halılar mis gibi kokar,hem yumuşacık ve tertemiz olur,hem de hav çokarmaz..
Eski halılar için de uygulanabilir bu yöntem,halıların içinde binlerce saç yumağı çıkıyor çünkü.. Sevgiler..

Back