• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıların üzerine yolluk sermek

Alın Welsoft halı örtüsü harika oluyor halı gibi duruyor tam ölçüde, halı üzeri yolluk işi yorucu ve görüntü olarak maalesef estetik değil.

Kayinvalideniz evde herşeyi örtüyor kirlenmesin deyip duruyorsa onlar da öyle alışmış normal görüyorlar. Eşinizle konuşup istemediğinizi güzelce anlatın. Halı kirlenirse yıkamaya verilir. Bu kadar basit bir konu.
Hayır kendı evı örtulı degıl

Aslında korıdor halim ince bırsey. Adını unuttum. Üstüne serdi.sermesekte olurdu da işte kv dıkmıs
Kayınvaliden ve kayınpederin neden karışıyor sizin eve? Oğluna demeliydi ki halı örtüleri var onlardan bakın beğenin diye, hadi sen bilmiyorsun farz edelim ki?

Eşin köylülükten kurtulamamış.

Benim evde yıllardır cocuk var. Biri büyümeden biri doğuyor. Ne halı örttüm ne koltuk. Daha yeni salondakilere bu yıl örtü örtüyorum. Onlara da düzenli Bi örtü alacagız (koltuğun biri acık renk, çocuklar küçük) Halıyı örtmek çok kötü bence.
Mutfak sandalyesine esim Bi ara tutturdu sandalye kılıfı alayım diye. Bir yıl tartıstım sonra bezdim al dedim. İnternetten baktı baktı yaa bunlar pek kötüymüş dedi almadı. Bi seylere örtü örtmek hiç hoş değil.
Kaldırın

Banyoya ayak havlusu serince daha da ayaklar niye ıslansın?

Bir de terlik var hani

Ayak ıslak ise terlik giysin

Hiç koridor ya da halısı ıslanmadı

Ama bir tanıdığın gelini be kv aynı evde yaşıyordu

Kv balkondan içeri geçilen yere paspas sermiş vs gelinle kavga çıktı burada başka evde yaşayıp tüm evi Çullu bir hale getirmişler

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Evdeki bütün örtüleri atmakla başla bence. Kayın peder senin halına ne karışır aslında ev temiz toplu düzenliyse eşinde karışmasın.

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Yeni evlisiniz evinizi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz kayınpederin kayınvalideniz anneniz veya başka bir karışması bana saçma geliyor..
kendi yaşam alanınız Sonuçta ister örtü örtersiniz, koltuklarınız açık renktir mesela kirlenmemesi icin ortelebilirsiniz, Sonuçta Evde çocuk yok döküp saçan birisi olmadığı için bu kadar çok üstüne düşulmesi hakinin koltugun sacma geliyor bana.
Bence eşiniz takıntılı ise de bu konuya konuşun esinizle, hoşunuza gitmediğini görüntüsünü beğenmediğiniz de temizlik yaparken zorlandığınız ile belirtin anlayışlı bir Kocanız varsa zaten anlayışla karşılayacaktır sadece kendisinin istediği gibi olmasını isterse evi bencillikten başka bir şey değildir bu🤷🏼‍♀️

Bı höyttt yapicaksin Cüneyt Arkın misali. Bu evin hanımı benim uleyn. Diceksin. İş biticek. Çocuk yok zati. Elinizde çay çorbayla dolaşa dolaşa gezmezseniz hâlinin üstunde hiç bişi olmaz. Sene iki kere yıkamaya verirsin tamamdır 😁

Bir de terlik var hani

Ayak ıslak ise terlik giysin

Hiç koridor ya da halısı ıslanmadı

Ama bir tanıdığın gelini be kv aynı evde yaşıyordu

Kv balkondan içeri geçilen yere paspas sermiş vs gelinle kavga çıktı burada başka evde yaşayıp tüm evi Çullu bir hale getirmişler
Aynen
Tam ifade bu
Çullu

Yani tercih meselesi kimisine zor gelir kirlenince silmesi etmesi serer. Kimisinin göz zevkine ters gelir sevmez nasil gormek istiyorsa o sekilde kullanir birsey ortmeden. Sizin eviniz, sizin yaşam alaniniz ozgurce kullanamadiktan sonra ne anlami var kaldirmak istiyorsaniz kaldirin elbette.

Yine eşinizle konuşup halletmeniz gereken basit bir meseleyi buraya sormuşsunuz. Ne kadar şaşırtıci.

Halının üstüne halı ne mana? Kayınvalide kayınpeder örtü yaptırdi diye örtmek zorunda değilsiniz.

Eşinizle konuşun istemediğiniz şeyleri tutmayın evinizde.

Hayır kendı evı örtulı degıl
Toplayıp kaldırın hepsini. Eşinize deyin annene götür biraz da o sersin onunkiler kirlenecek şimdi de. 😀 Ay neyse demeyin, durduk yere gerginlik çıkmasın da toplayın siz. Orası sizin eviniz ve neyi nasıl kullanmak istiyorsanız öyle kullanirsiniz. O eşyalar sizin. İsterseniz çamurlu ayakla basarsınız kimseyi ilgilendirmez. İstemediğiniz şeyleri yapmayin, he demeyin. Toplayın hadi.

O ne oyle turbe gibi 🙄
Kaldirin atin cope cul caputu. Orasi sizin de eviniz,kimsenin istedigini sorgusuz sualsiz yapmak zorunda degilsiniz. Hali kirlenince temizlenir. Uzerine cul orttugunuz zaman da o cullar kirlenecek ve temizleyeceksiniz. Cul temizlemekle hali temizlemek ayni sey.

Bu arada yolluk denilen sey bizim diyarlarda kilim anlamina geliyor. Sizde baska bir sey demek ki.

Toplayıp kaldırın hepsini. Eşinize deyin annene götür biraz da o sersin onunkiler kirlenecek şimdi de. 😀 Ay neyse demeyin, durduk yere gerginlik çıkmasın da toplayın siz. Orası sizin eviniz ve neyi nasıl kullanmak istiyorsanız öyle kullanirsiniz. O eşyalar sizin. İsterseniz çamurlu ayakla basarsınız kimseyi ilgilendirmez. İstemediğiniz şeyleri yapmayin, he demeyin. Toplayın hadi.
Mutfak halım koyu mavi. Onu da kaldırsak mı. Vala hosuma gıtmıyor ya. Kavga ettik zaten. Hepsını atcam bu ne köy evı gıbı dedım

Bak korıdor halim ve bu seyden serdık. Boyu upuzun
Eşin köylülükten kurtulamamış.

Benim evde yıllardır cocuk var. Biri büyümeden biri doğuyor. Ne halı örttüm ne koltuk. Daha yeni salondakilere bu yıl örtü örtüyorum. Onlara da düzenli Bi örtü alacagız (koltuğun biri acık renk, çocuklar küçük) Halıyı örtmek çok kötü bence.
Mutfak sandalyesine esim Bi ara tutturdu sandalye kılıfı alayım diye. Bir yıl tartıstım sonra bezdim al dedim. İnternetten baktı baktı yaa bunlar pek kötüymüş dedi almadı. Bi seylere örtü örtmek hiç hoş değil.
Kaldırın
Köylülük değil 🤦‍♀️ cehalet tinden kurtulamamış köydeki insanların evinde de halıları var halı örtüsü ile muhafaza ediyorlar.,yada kullanmıyorlar köylüleri aşağılamayınız lütfen.

Kayinvalideniz evde herşeyi örtüyor kirlenmesin deyip duruyorsa onlar da öyle alışmış normal görüyorlar. Eşinizle konuşup istemediğinizi güzelce anlatın. Halı kirlenirse yıkamaya verilir. Bu kadar basit bir konu.
Kvnin sadece salon halısı örtulı. Dıgerlerı degıl

Back