haksız mıyım??

pLuM

özgür kız :))
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
61
0
merhaba arkadaşlar
aslında bu konuyu kendimi tatmin etmek için açıyorum umarım beklediğim cvpları yorumları sizlerden de alabilirim.
öncelikle kendimden bahstemek istiyorum: ben 20 yaşındayım oğlak burcuyum ve burcumun neredeyse tüm baskın özelliklerini taşıyorum 2 yıllık bir ilişkim vardı ve 4gün önce bu ilişkiyi bitirdik.sebeplerini anlatacağım...

ben sevgilimle üniversite sınavına hazırlanırken tanıştım yani lise4te. ilk olarak onu ben tavladım ve ne yalan söyliyim öyle çok beğendim ki onu benin olmasını çok istedim.neyse biz bu ilişkiye başladık gayet güzel hoş sınav zamanı geldi çattı sınavdan çıktık hemen aradım nasıldı berbat geçmiş onun.benim ise mükemmeldi...(meslek lisesi mezunuyuz ve buna kıyasla yapabileceğimin en iyisini yapmıştım) neyse bu dönemi bi şekilde atlattık ona devamlı moral veriyorum yaparsın sen diye gaz veriyorum. (Sevgilimin burcu da koç)2.aşama yani LYS sınavından önce hep gezdik hem okulu kırdım hem dersaneyi bol bol zaman geçirdik ama tabii ben akşam eve gidince ders çalıştım hep o çalışmamış. bnm LYS sınavım da süper geçti.onun berbat. sonuçlar açıklandı alan dışı çıkmam için yeterli puanım oldu onun yoktu.sancılı bi tercih dönemi sonunda yaşadığım şehirde 4 yıllık fakülte kazandım hem de alan dışı puanımla ve mutlulktan uçtum resmen. ona ne mi oldu kazanamadı!!! 1 yıl daha hazırlandı ve ben ona 1 yıl daha teselli verdim pes etmemesi için. devamlı pohpohlamaktan sıkıldım usandım kendi derdimi unutup ona moral verdim hep...ve sonunda başardı bu yıl o da mühendislik kazandı karabükte..ya o kadar sevindim ki anlatamam sonunda uğraşlarımızın sıkıntılarımızın meyvesini aldık derkennnnn bu sefer de ben buraya alışamadım dersler çok zor yapamıycam kalırsam senin yanına kimya okumaya gelicem demeye başladı.ben de onun mühendis olmasını istiyorum onca sancı çekmişiz kazanmış ve sonra gelmiş bana yapamıycam diyor!!! Allahım çıldırıcam!!!

ben başarılı insanlara taparım resmen ve benim eşim olacak kişi benden üstün olmalıdır ben bunu isterim. ve fark ettim ki o benden hiç üstün olmamış ki!!
dershanede ben 1.sınıftaydım o 2.sınıfta. üniversiteyi ben tek seferde kazandım o 2.seferde kazandı(zorlaya zorlaya) ve bir de şu var ki ben kimya okuyup da mezun olduktan sonra fabrikalarda çalışmak istemiyorum benim hedefim okulda kalmak dolayısıyla yüksek lisanstı doktaraydı vs sınavdan sınava koşucam ve sonunda hedefime ulaşıcam inş(Allahım nasip ederse)...

hemen özetliyorum konuyu çok uzattım farkındayım:
yanıma geldi ve tartıştık karabükte okuyup mühendis olucaksın seni yanımda istemiyorum dedim ikna edemedim ve en sonunda ne yaparsan yap karışmıcam okuluna da hayatına da sen de benim okuluma karışmıcaksın ben yüksek lisans yapıcam dedim...onun da cevabı şu oldu:"ben okul biter bitmez evlenmek istiyorum sen yüksek lisans yapamazsın okul biticek evlenicez evlenmiceksek bitirelim acı çekmeyelim" ben de tamam dedim ve orda bitti
şu an 4 gündür konuşmuyoruz.onu deliler gibi seviyorum ama ona çok sinirliyim bu pes etme huyu yüzünden.belki ömrümce pişman olucan bi karar aldm ama ben hedeflediğim yolda yürümeyi gerçekten çok istiyorum ben kendimi göstermeliyim....

yorumlarınızı bekliyorum kızlar şimdiden teşekkürler

Bende bir oğlak burcuyum

Bilmiyorum burçlara çok takıntılı bir insan değilim ama özellikleri dersen hepsi vardır

İşin özü sevdiğim adam benden bir adım önde olmalı lafını çok kullanırım

Ve mükemelliyetçilik kanımda var.

Amam birilerine bunu dayatınca olmuyor.

Herkes yaşamak istediği hayatı yaşamlı sevgilin mühendislikte mutlu değilse olmuyorsa zorlamamalısın.

Ve kariyerin için yüksek lisans demişsin kesinlikle vazgeçme evliliği aşkı ertele demiyorum

Ama aşka bir bedel olarak kariyerinide verme yada kariyerine bedel olarak aşkı

seni seviyorsa destkleyecektir zamanla anlayacaktır ki sen bu şekilde mutlusun.

Onunla tekrar konuşmalısın bu konuları.

canım bence haklısın önce okulun gelmeli elbette seni gerçekten seviyorsa seni o halinle sevmeyi bilmeli.....mesleğini eline al mis gibi daha önüne ne erkekler çıkar yaşında küçük daha sakın eğitimini bırakmayı düşünme derim benden sana abla tavsiyesi canım hayatında başarılar.....

Canan Tan Yüreğim seni çok sevdi. Bu kitabı okumanı tavsiye ederim canım. Bu duygusal açıdan verdiğim cevap ama mantık açısından düşünürsek yürü derim arkana bakmadan yürü çünkü ayakların ne kadar sağlam basarsa yere o kadar mutlu olursun dengesini bildikten sonra hırs güzeldir.

Bu senin hayatın istedigin gibi şekillendirebilirsin ama o da hayatı ile ilgili kararları alma hakkınsa sahip. Bu sistemde onu basarılı ve ya basarısız olarak değerlendirmek acımasızlık olmuş. Benim için önemli olan çalışkanlığıdır. Ayrıca öss döneminde okulu kırmanız hatta dershaneyi kırmanız büyük hata, senin sınavında istediğin gibi geçmeyebilirdi. Birlikteliginizi hayatınızı sen şekillendirmişsin hep karsı tarafın onayı olsa tamam ama onunda hayatını çizme hakkı var ayrılmanız isabet olmuş bu kadar farklı düşünürken mutlu olamazdınız..

Bende bir oğlak burcuyum

Bilmiyorum burçlara çok takıntılı bir insan değilim ama özellikleri dersen hepsi vardır

İşin özü sevdiğim adam benden bir adım önde olmalı lafını çok kullanırım

Ve mükemelliyetçilik kanımda var.

Amam birilerine bunu dayatınca olmuyor.

Herkes yaşamak istediği hayatı yaşamlı sevgilin mühendislikte mutlu değilse olmuyorsa zorlamamalısın.

Ve kariyerin için yüksek lisans demişsin kesinlikle vazgeçme evliliği aşkı ertele demiyorum

Ama aşka bir bedel olarak kariyerinide verme yada kariyerine bedel olarak aşkı

seni seviyorsa destkleyecektir zamanla anlayacaktır ki sen bu şekilde mutlusun.

Onunla tekrar konuşmalısın bu konuları.

ona diretmemem gerektiğinin farkındayım cnm bunu yapmamam gerek ama bu biraz inada bindi.
ben de şu an onun için hiçbirşey yapmıyorum sadece bekliyorum bunu hazmetmesini ve beni arayıp sevgilim sana destek olucam gel beraber okuyalım demesini bekliyorum hatta çok istiyorum
ne hayatımın aşkını kaybetmeyi ne de elde edebileceğim başarıdan vazgeçmeyi göze alamıyorum
ama şu an o aşkı kaybetmeyi göze aldım(ilerde bir gün gelicek diye bekliycem)

canım bence haklısın önce okulun gelmeli elbette seni gerçekten seviyorsa seni o halinle sevmeyi bilmeli.....mesleğini eline al mis gibi daha önüne ne erkekler çıkar yaşında küçük daha sakın eğitimini bırakmayı düşünme derim benden sana abla tavsiyesi canım hayatında başarılar.....

teşekkürler canım bu yorumlar biraz içimi açtı

Canan Tan Yüreğim seni çok sevdi. Bu kitabı okumanı tavsiye ederim canım. Bu duygusal açıdan verdiğim cevap ama mantık açısından düşünürsek yürü derim arkana bakmadan yürü çünkü ayakların ne kadar sağlam basarsa yere o kadar mutlu olursun dengesini bildikten sonra hırs güzeldir.

duygusal olarak düşünürsem okulu şu an bile bırakabilirim ama mantığım ağır basıyor canım teşekkür ederim yorumun için

canım benim de ay burcum oğlak ve doğum haritamda bir sürü akrep ve oğlak var.
Sen de tüm oğlaklar gibi mantıklı ve disiplinlisin. Erkek arkadaşını çok seviyorsun anlıyorum; ama kendini ne kadar seviyorsun?? Evet aşk bu dünyadaki en güzel duygulardan biri (annelik dışında). Ama bir aşk uğruna hayallerinden vazgeçmeye gönlün el verecek mi?? Ya o aşk başarısız olursa, geldiğin yollardan geri dönebilecek misin??
Sana ne yapıp ne yapamayacağını söylemek haddime değil; senin hayatın sonuçta. Ama sorduğum sorulara mantıklı cevaplar verebilirsin. Ayrıca seni gerçekten seven insan bekler; emin ol bekler...

Bu senin hayatın istedigin gibi şekillendirebilirsin ama o da hayatı ile ilgili kararları alma hakkınsa sahip. Bu sistemde onu basarılı ve ya basarısız olarak değerlendirmek acımasızlık olmuş. Benim için önemli olan çalışkanlığıdır. Ayrıca öss döneminde okulu kırmanız hatta dershaneyi kırmanız büyük hata, senin sınavında istediğin gibi geçmeyebilirdi. Birlikteliginizi hayatınızı sen şekillendirmişsin hep karsı tarafın onayı olsa tamam ama onunda hayatını çizme hakkı var ayrılmanız isabet olmuş bu kadar farklı düşünürken mutlu olamazdınız..

o bana verdi hayatımızı şekillendirme hakkını biraz da ben karar verdim yapılacaklara ama işte dediğim gibi başarısız olması ve pes etmesi beni çileden çıkaran en sevmediğim huyu...belki de bu bize bi vesile oldu diye düşünüyorum alınyazımdaki kişi o değil belki de...

ben kısaca cevap vermek istedim...haksızsın...kendini üstün görmekle...haklısın bu şekilde düşündüğün müddetçe tam anlamıyla sevemezsin ayrılmakla doğru kararı vermişsin karşındaki insan için de...haa şunu da belirtmek isterim eğer benim hayatımdaki insan benim için mutsuz olacağı bişey yapsaydı onu o zaman istemezdim işte...yani sırf ben yanımda "benden üstün" (!) birisini istiyorum diye mühendislik okusaydı o zaman terkederdim...

bence okulunu oku yüksek lisansını yap o sırada daha çok sevebileceğin senden üstün birisi elbet çıkar karşına...

ona diretmemem gerektiğinin farkındayım cnm bunu yapmamam gerek ama bu biraz inada bindi.
ben de şu an onun için hiçbirşey yapmıyorum sadece bekliyorum bunu hazmetmesini ve beni arayıp sevgilim sana destek olucam gel beraber okuyalım demesini bekliyorum hatta çok istiyorum
ne hayatımın aşkını kaybetmeyi ne de elde edebileceğim başarıdan vazgeçmeyi göze alamıyorum
ama şu an o aşkı kaybetmeyi göze aldım(ilerde bir gün gelicek diye bekliycem)

Konuşarak halledilecek problemleriniz var

Ne o senin kariyerine set kursun nede sen ona birşeyleri dayat.

Birbirinize ılımlı olduktan sonra herşey güzel olacaktır.

Umarım hakkınızda hayırlı olan kararları verirsiniz.

ben kısaca cevap vermek istedim...haksızsın...kendini üstün görmekle...haklısın bu şekilde düşündüğün müddetçe tam anlamıyla sevemezsin ayrılmakla doğru kararı vermişsin karşındaki insan için de...haa şunu da belirtmek isterim eğer benim hayatımdaki insan benim için mutsuz olacağı bişey yapsaydı onu o zaman istemezdim işte...yani sırf ben yanımda "benden üstün" (!) birisini istiyorum diye mühendislik okusaydı o zaman terkederdim...

bence okulunu oku yüksek lisansını yap o sırada daha çok sevebileceğin senden üstün birisi elbet çıkar karşına...
teşekkürler cnm kendimi üstün gördüğüm konusunda haklısın ben de bu huyumdan vazgeçmeliyim.
mühendisliği en başta kendi istedi her zamanki hayali şuydu: "ben işten geldiğimde yorgun olmak istemiyorum o yüzden okuycam mühendis olucam" ben de onu hep destekledim şu an da dersler zor diye vazgeçti bnm sinirimi bozan o

Konuşarak halledilecek problemleriniz var

Ne o senin kariyerine set kursun nede sen ona birşeyleri dayat.

Birbirinize ılımlı olduktan sonra herşey güzel olacaktır.

Umarım hakkınızda hayırlı olan kararları verirsiniz.
amin inş canım...sanırım biraz ayrı kalıp düşünmeye ihtiyacımız da var

canım benim de ay burcum oğlak ve doğum haritamda bir sürü akrep ve oğlak var.
Sen de tüm oğlaklar gibi mantıklı ve disiplinlisin. Erkek arkadaşını çok seviyorsun anlıyorum; ama kendini ne kadar seviyorsun?? Evet aşk bu dünyadaki en güzel duygulardan biri (annelik dışında). Ama bir aşk uğruna hayallerinden vazgeçmeye gönlün el verecek mi?? Ya o aşk başarısız olursa, geldiğin yollardan geri dönebilecek misin??
Sana ne yapıp ne yapamayacağını söylemek haddime değil; senin hayatın sonuçta. Ama sorduğum sorulara mantıklı cevaplar verebilirsin. Ayrıca seni gerçekten seven insan bekler; emin ol bekler...
yüreğime su serptin canım yaa çok teşekkür ederim :*

sevgilin seçtiği alanın kendine göre olmadığını anlamış olamaz mı? sen mühendis olmasını istiyorsun diye, bu yolda ilerlemek zorunda mı? sen nasıl ki yüksek lisans, doktora, öğretim üyeliği diye planlamışsan o da mühendislik bana göre değil diyebilmeli... ben okumayacağım, kariyer yapmayacağm demiyor ki...
sana gelince de, kariyer tabiyki çok çok önemli. hayatında bazı taşları yerine oturtmadan evlilik gibi bi sorumluluğun altına girmek istemiyor olabilirsin ama bi ortak noktada buluşulurdu, neden bu ayrılık sebebi olsun ki? fevrice alınmış bi karar gibi duruyor.

sevgilin seçtiği alanın kendine göre olmadığını anlamış olamaz mı? sen mühendis olmasını istiyorsun diye, bu yolda ilerlemek zorunda mı? sen nasıl ki yüksek lisans, doktora, öğretim üyeliği diye planlamışsan o da mühendislik bana göre değil diyebilmeli... ben okumayacağım, kariyer yapmayacağm demiyor ki...
sana gelince de, kariyer tabiyki çok çok önemli. hayatında bazı taşları yerine oturtmadan evlilik gibi bi sorumluluğun altına girmek istemiyor olabilirsin ama bi ortak noktada buluşulurdu, neden bu ayrılık sebebi olsun ki? fevrice alınmış bi karar gibi duruyor.

yani bakınca fevri bir karar ama ayrılığı o istedi okul biter bitmez evlenmek istiyor. tamam dedim evliyken okurum yüksek lisans hayır evlendkten sonra sen işe ben işe çalışıcaz dedi okutmucak yani. o yüzden ben de ayrılma isteğine tamam dedim

sevgilim de teknik lise mezunu ve mezun olduğu bölümün mühendisliğini kazandı yani yapabileceği bir bölüm ben biliyorum ki o istese yapamayağı ders yok başaramayacağı konu yok ama çevreden duymuş ki çok zormuş vizeler finaller geçen yıl çok az kişi geçmiş ya ben de kalırsam sınıfta yapamıcam ben vs.bu sözleri beni sinirlendiriyor

X