• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkını yediğini düşündüğünüz bir erkeğe karşı ilahi adaletin tecelli ettiğine şahit oldunuz mu hiç?

hyryemis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2022
31
32
3
35
Arkadaşlar ben boşandım.Bir çocuğum var 3 yaşında.Boşandığım adamın psikolojik, sözel şiddetine maruz kaldım.Yalnız bazı durumları ne kadar haklı olduğumu, onun ne kadar vicdansız merhametsiz, çocuğuna karşı bile duyguları eksik bir adam olduğunu,bana hiç değer vermediğini vs çok daha iyi anlıyorum.Artık olaylara uzaktan bakınca yaşadıklarımı daha net tarafsız değerlendirime imkanı bulabiliyorum.Şu an duysam " Ne diyorsun sen haddini bil benimle böyle konuşamazsın! " diye cevap vereceğim hakaretlrre kötü sözlere o zamanlar evlilik yürüsün aman ilerde her şey iyi olur diye nasıl da sustuğumu gördüm.
Şimdi canımı sıkan şey şu bu adam benim iyi mutlu hissettiğim bir anda - boşandıktan sonra tabi- hakkını helal et dedi.Ben de helal olsun dedim ama pişmanım o adam bana çok haksızlık etti.İlahi adalet inşallah tecelli eder de bana yaşattıkalrını öder.Benim gibi bir insana bencil diyor aslında bencil olan oydu.Mesela bana rahatına düşkün derdi aslında rahatına düşkün olan oydu gibi gibi.
Var mı sizin benzer yaşantılarınızda ilahi adaletin tecelli ettiği durum?

Sen etmiş olsan bile yaradanın bir hesabı olduğuna inanıyorum.
Yerinde olsam görüşmeyi falan minimuma indiririm. Yani benle alakalı yorum falan yapmasına izin vermem.
Kimseyi zorla baba yapamazsın, kimseye zorla sorumluluk yükleyemezsin.
inşallah canım.Allahın hesabı vardır inşallah.

Başlığı okuyunca siz birinin hakkını yediniz sandım

Sizden uzak olsun ona en büyük ceza sizin mutlu huzurlu ayakları yere sağlam basan bir hayat yaşamanız olacaktır
evet başlığı hatalı açmışım fark ettim ben de.

Misal maddi bir zararin var mi ? Boyle bir durumda karsilikli helallik icin bunun diyeti de odenmeli.
Ayrica Kul hakkinin taksimi genelde bu dunyada yapilmali,inanc sahibi kimselere gore ahirette bu durum daha cetrefilli oluyor.
Zaten sen helallik verdiginde,eski esin gercekten yaptiklarindan utanip icinden gelerek soylemediyse,kendince bir vicdan azabi cekmediyse sen affetsen bile bir yerden cikiyor.
Bilemiyorum anlatabildim mi..
Ama sen uygununu yapmissin,genelde kul hakkini kul kapar.
Burada kistas karsidaki kisinin kalben yaptiklarindan utanip affedilmek istemesiyle dogru orantilidir.

Son düzenleme:
inşallah canım.Allahın hesabı vardır inşallah.
Geçmiş gitmiş senden. Bu saaten sonra sana muhteşemsin dese nee , berbatsın dese ne ? Direkt net tavrını koy. O artık senin kocan değil , sana hiç bir kötü söylemde bulunamaz.

Misal maddi bir zararin var mi ? Boyle bir durumda karsilikli helal icin bunun diyeti de odenmeli.
Ayrica Kul hakkinin taksimi genelde bu dunyada yapilmali,inanc sahibi kimselere gore ahirette bu durum daha cetrefilli oluyor.
Zaten sen helallik verdiginde,eski esin gercekten yaptiklarindan utanip icinden gelerek soylemediyse,kendince bir vicdan azabi cekmediyse sen affetsen bile bir yerden cikiyor.
Bilemiyorum anlatabildim mi..
Ama sen uygununu yapmissin,genelde kul hakkini kul kapar.
Burada kistas karsidaki kisinin kalben yaptiklarindan utanip affedilmek istemesiyle dogru orantilidir.
yok kalben pişman olduğunı zannetmiyorum.maddi olarak da zararım elbette oldu.Bir de çok dindardır.Yazdıklarınız içimi rahatlattı.İnşallah Allah hakkımı alır ondan.

Geçmiş gitmiş senden. Bu saaten sonra sana muhteşemsin dese nee , berbatsın dese ne ? Direkt net tavrını koy. O artık senin kocan değil , sana hiç bir kötü söylemde bulunamaz.
yok yanlış anlattım sanırım şimdi demiyor eskiden evliyken diyordu.

Size sadece bir öneri , size yapılan kötülükleri ve sizin ona yaptığınız iyilikleri unutun. İnanın bunu yapmazsanız kafanızı bununla meşgul ederseniz kendinize en büyük kötülüğü yapmıs olursunuz.
Kendinize en büyük iyiliği ondan ayrılarak yapıyorsunuz zaten.

Bence bir erkekten alınacak en büyük intikam onu unutmak.
Unutulmak herkese koyar çünkü.
Yok saymak .
Ben kendi adıma beddua bile etmiyorum kimseye beni kaybettiler diye düşünüyorum.
Sende öyle düşün .

Bence iyi şeyler düşünün kalbinizi bozmayın. Affetmek hem size iyi gelecek hem de affettiniz diye o çok daha mutlu olmayacak. Çünkü siz herşeye rağmen iyi şeyler beslediğiniz zaman, bu size güzel şeyleri getirecek. İlahi adalet affettiğiniz zaman da tecelli ediyor. Benden uzak olsun, ne hali varsa görsün deyip geçin.

Eşimin bir arkadaşı iki arkadaşımı aynı anda idare etmeye kalkıştı.
İkisi de öğrendiklerinde sepetledi. (eşim bana, ben kızlara söyledim 🤪)
Ama gel gör ki çocuk onlardan sonra olan ilişkisinde de, evliliğinde de mutluluğu bulamadı.
Hatta bir erkek olarak şiddete bile uğradı.
Bir sürü para verip anlaşmalı boşandı :D
İçim zerre acımadı.
Mazlumun ahı çıkıyor.
Bazen bu dünyada görüyoruz.
Ahirette o ahın çıkacağından zaten şüphem yok.

Back