• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkımı savunmayı öğrenemedim öğrenemiyorum insanlara haksız olduklarında uygun şekilde tepki veremiyorum

perdita

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
40
8
611
Diğer
Insanlar zayıf halka görüyorlar beni.

Son düzenleme:
Ben de ailemden dik durmayı öğrenemedim, hakkını savun şeklinde büyütülmedim. Bunu kendim deneye deneye başardım. Çünkü bu döngüde hep ezilecektim. İsterseniz yardım alarak bu durumun üstesinden gelmeye çalışabilirsiniz.

Insanlar zayıf halka görüyorlar beni. Nasıl olsa sesini çıkaramaz kafasında insanlarla karşılaştım. Dik duramiyorum ailemden bunu öğrenemedim. Sesimi çıkarmak da zorlanıyorum. Okul hayatımdan iş hayatıma kadar böyle. Belki ruhsal bir hastalık bu bilmiyorum.

Basiretim bağlanıyor bazen yanlışları göremiyorum. Bizim toplum maalesef içine kapanık sessiz insanları eziyor. Sizce nasıl hakkımı aramalıyım?

Lütfen suçu yine bende bulacaklar zamanını ayırıp yazmasın. Ciddi önerilerle gelin lütfen. Teşekkürler

Sizce nasıl hakkımı aramalıyım?

Olayın ne olduğunu yazarsanız, insanlar ona göre yorum yapabilirler.

Mesela otobüs koltuğunda adamın biri dibime kadar yanaşıyor tepki göstermekte zorlanıyorum. Hastanede sıra benim önüme geçti yine tepki veremedim. Işyerinde genç eğitimli bir kadın evlenmeyi düşünmüyor musun diye küçümseyici yüz ifadesiyle defalarca soruyor.
Abim bir hata yapmıştı babam ona kızdıktan sonra bana gelip suratını uzatarak bağırdı. Çünkü zayıf halka bana güçleri yetiyor. Akrabalar önünde ve dışarda tanımadığımız insanların içinde rencide etti.
Babaannem bu kız benim hizmetçim diye ezikledi.
Bunlar hatırladıklarim. Mağduru oynamış olamam istemiyorum tabi ki benim de hatalarım vardır mesela bencillik yapıp bazı eşyalarımı kardeşimle paylasmama gibi.

Back