Hain pusu

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Aylardan kasım..Havalar henüz soğumamış..Madam,Boğa güreşleri gösterisi var gidelim mi diye soruyor
Meraktan gidiyorum... Gitmemiş,görmemiş demesinler diye.Sanıyorum ki bu kez kansız gösteri... Üç beş dönüp alkışlanacak... Gösteri ya!
Otobüs otobüs turist orta yaş ve üzeri...Gençler gitmeyip protesto ediyorlarmış..
Arenaya girip yerimizi alıyoruz...Çok kalabalık çok..

Önce Pikador (At üzerinde,Boğaya okları saplayan,)...Sonra Matador herkesi selâmlıyor
Ve... Boğa...cık ..çıkıyor ..Zavallı tüm ihtişamıyla,önce hava atıyor,eşeleniyor,dört dönüyor...
Kırmızılı Matadoru görene kadar...Hızını alamıyor,saldırıyor dönüyor kırmızının etrafında dakikalarca...
Pikador sinsice atın üzerinden,eliyle sallıyor uzun oku...Tüm arena Oley! Oley! 0ley!... Boğacık acıyla birkaç saldırı daha yapıyor Matadora...
Sırtındaki ok sallandıkça kanı akıyor ,canı yanıyor... Bir ok daha yiyor sırtına....Oley! Oley! Oley!...
Dört beş oktan sonra Boğa,hem kızgın hem hem acı saldırırken Matadora....

Ben kalkıp bağırıyorum “Hayır,Matadora değil Pikadora saldır,indir şu sinsi haini attan görsün gününü”
Bağırdığım anda Matador,zaten yaralı olan Boğaya,öyle bir isabet ettiriyor ki...Bağırmam heba oluyor...
Arena yıkılıyor sandım .Oley! Oley! Oley!..
Boğacık oracıkta yıkılıyor,can veriyor..Birkaç kişi bağlıyor, çıkarıyorlar...Dışarıda,şölenle yemek üzere...

Boğayı,arenadakiler öldürmüş gibi bir sevinç,herkes yanındakini tebrik ediyor.....Koca Boğanın çaresizliği,kalleşçe oklanışı,yıkılışı
Bir de bana dönüp sormazlar mı.. “Gördün mü?? Matador ne harika değil mi” diye...“Aman gördüm,zavallı Boğacığın,haince saldırılıp,tuzağa düştüğünü gördüm.Ben saymam ..Matador teke tek dövüşseydi de görseydik.Hem ben gösteri diye geldim... Bilseydim”...
Gençler,Boğa güreşini protestoda haklıymış,ne gösterisi ...Hain pusu,hainleri hiç sevmem ...Hainlerden nefret ederim..Herkes gibi...
Yeşilimin duyguları
Benim fotoğrafları yükleyemedim bu fotoğraflar alıntı

korida-03.jpg

korida-07.jpg

korida-10.jpg

korida-08.jpg

yazık bu hayvanlara.. onlarda bir can taşıyo sonuçta..acı çektirmekten, eziyet edilmesini izlemekten zevk alan aciz insan yığını var sadece o tribünlerde..yazık....birde bunu meslek olarak icra ediyorlar...

Hem meslek,hem İspanyaya döviz girdisi... Ne hayvan haklarını dinliyorlar ne de gençlerin sesini...Siyah İnci

Hainler ve hainlik her yerde,bazen masum hayvana katliam ,bazen masum insanlara,yaşam hakkının kutsallığını kavrayamayan beyinler yoketmenin verdiği o cani hazzı ruhlarına öyle bir işlemiş ki dünya her gün biraz daha kana bulanıyor.Yaradılanı hoşgör,Yaradandan ötürü...

Direkt canilik...Turkiye'de yapilan birsey olsaydi eminim dunya yillardir ayaklaniyor olurdu. Demediklerini, yapmadiklarini birakmazlardi.
ulkeyi toptan kiniyorum, hatta buna dur diyemeyenleri ve izlemeye gidenleri de kiniyorum..

İslamiyetin kurban ibadetini barbarlık,yobazlık,canavarlık diye nitelendiren islam düşmanlarına ithaf ediyorum bu yazını müsaadenle Yeşilim..

Sarıpapatya,Ceyhanlı,Mehalp,Asut,Tuliana,Yağmur
Sizlere sonuna kadar katılıyorum tabi ki ..Avrupa,Türkiye olunca ayağa kalkıyorlar..Kendi pisliklerine bakmadan
Tuliana .."İslamiyetin kurban ibadetini barbarlık,yobazlık,canavarlık diye nitelendiren islam düşmanlarına ithaf ediyorum bu yazını müsaadenle Yeşilim.".
İTHAF et canım İTHAF et...

Ben almanyada yasiyorum ve bizler burda Kurban Bayraminda dinimiz geregi Kurban kestigimiz zaman cani olarak görülüyoruz. Bizlere etmedikleri laf kalmiyor. Peki ya bu ispanyol zalimlerin yaptiklarina nedemeli? Bunlari görmezden gelirler. Insanlik disi birsey bu. Siddetle kiniyorum.

Resimlere bile bakamadım hiç gelemiyorum bu tür vahsetlere inan yeşilim haber bile izlemiyorum psikoljim bozuluyor her yerde, herkeste bitip tükenmek bitmeyen bir hırs var gerek insana, gerek hayvanlara.
İş çıkışı yürüdüm tam evimin önündeyim ki 9-10 yaşlarında iki erkek canavar (çocuk diyemeyeceğim bu yaratıklara) can havliyle koşan bi kediiciği nasıl taşlıyorlar koştura koştura hemen ne yapıyorsunuz diye bağırdım.
Cevap aynen şu ;biz sana taş atmıyoz abla kediye atıyoruz dellendim ve dedim ki nasıl kıyarsın senin nasıl canın yanarsa onun da canı yanmazmı?
bekle bi dakka bi koca taşta ben alıp sana fırlatcam bakalım neler hissedeceksin, çocuk aynen şöyle dedi ve kaçtı hızla yanımdan
-deliminetatlicadiarzu

gerçekten bu kumar ve eğlence uğruna can pazarı gibi bir şey onlara sorsan spor derler.çok üzücü....yazık hayvanlara...sadece bu değil o köpek ve horozlarada çok üzülüyorum ben.sağol yeşilim.

Tatlıcadıarzu..Ortalık çok bozuldu çoook..
Nixe,evet bencede her türlü hayvan gösterisi çirkin

Dimağ.."empati yapalım mı?
güya boğalar insan ,insanlar da boğa olsalardı".....Demişsin sana katılıyorum Yorumlarına teşekkürler

Asırlardır Türklere barbar diyen Avrupalılar bu vahşeti nasıl adlandırıyorlar diye hep merak etmişimdir. Bir canlının acı çekmesinden zevk alan insanı tanımlayacak sözcük bulamıyorum. Hele de böyle insanların oluşturduğu bir topluma, bir ülkeye sempati duymam mümkün değildir.
Emeğine sağlık Yeşilim...

“Merhametli olanlara Rahman olan Allah merhamet eder. Yerde olanlara da merhametli olun ki, gökte olanlar (melekler) de size rahmet merhamet etsin”.

Hz. Muhammed (SAV)

Anuşka,Cüvcüv.. Yorumlarınıza teşekkürler
Merhamet olmayan yerde her türlü pislik vardır...

X