• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi haftaya tanismaya gelecekler.. ?

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2006
700
3
0
Diğer
Erkek arkadaşımın ailesini tanımıyorum 4 saatlik mesafedeler,kısa süre içinde söz ve nişanı yapmak istiyoruz,nasıl olacak haftaya tanışma birkaç gün sonra kız isteme ve daha sonrasında nişan.ben eylülde atanmış yeni görev yerime gideceğim için nikahı eylülden ve düğünden önce yapmak istiyoruz.fakat ailem işin organizasyon kısmında biraz zayıf kalıyor.ben kafa patlatıp duruyorum.aileyi biz mi çağırmalı yoksa onlar mı ilk adımı atmalı ne yapacağımızı şaşırdık.

peki tanışmaya geldiklerinde uzak yoldan geldikleri için yemek vermek abes kaçar mı yoksa çayın yanında dolma börek poğaça türü şeyler mi vermeli?ve söz kesme dedikleri kız isteme değilmi..

Erkek arkadaşımın ailesini tanımıyorum 4 saatlik mesafedeler,kısa süre içinde söz ve nişanı yapmak istiyoruz,nasıl olacak haftaya tanışma birkaç gün sonra kız isteme ve daha sonrasında nişan.ben eylülde atanmış yeni görev yerime gideceğim için nikahı eylülden ve düğünden önce yapmak istiyoruz.fakat ailem işin organizasyon kısmında biraz zayıf kalıyor.ben kafa patlatıp duruyorum.aileyi biz mi çağırmalı yoksa onlar mı ilk adımı atmalı ne yapacağımızı şaşırdık.

peki tanışmaya geldiklerinde uzak yoldan geldikleri için yemek vermek abes kaçar mı yoksa çayın yanında dolma börek poğaça türü şeyler mi vermeli?ve söz kesme dedikleri kız isteme değilmi..

canım hayırlı olsun, öncelikle erkek arkadaşının ailesi, tlfda annenlerle konusup musade isterler gelmek için, sizinkilerde musade verir gün kararlastırılır, siz zaten anlasmıssınız anladığım kadarıylada ailende razı, bu yüzden geldiklerinde, hem tanısma hem isteme olunur ve istenirse yüzük takılır,ailen biraz zaman isterse sonra takılır yüzükler. bu arada yemekli alırsan daha iyi olur uzaktan geliyolarmış, hem aileler kaynasır, hemde sıcak baktığınız anlaşılır canım. umarım hersey güzel olur bol şans.:64:

Madem Bu Kadar Zamana Sığdırma Niyetindesiniz;
Erkek Arkadaşınıza Söyleyin Ailesiyle Konuşsun, Tabii ki Arayıp Söylemeyin..

Vee Söz Takmak Falan Yaş O İşler..
İlk Geldiklerinde İsteme Olsun..
Haftaya Gelsinler Aile Arasında Evde Nişan Takılsın..
Bitsin, Gitsinler..
Uzatmaya Ne Gerek Var ki..

Yemek Konusunda da Uzak Yoldan Geliyorlar, Nasıl Olsa Aile Arasında Olacak Yemek Verin Canımcım..

Allah Kolaylık Versin, Hakkınızda Hayırlısı Olsun..:70:

bu kadar sıkıntı etme ailen de sonuçta kız anne babası onlar arayıp gelin şu gün kızımızı isteyin deseler olmaz olayı organize edecek olan sen ve karşı taraf uzaktan gelecekleri için tanışma isteme vs aynı gün olur büyük ihtimal daha sonra aile arası bi nişan sonra da düğün tabiki yemekli olması daha makbul olur.. Hayırlı olsunn:34:

evt kız isteme hemen olabilir diye düşündüm ben de ama bilirsiniz işte ben sonra daha bizi tanımadan seni hemen bize verdiler gibi şeylerin söz konusu olmasından nefret ederim kız evi naz evidir derler :) o yüzden ikilemdeyim.ailesini ben de tanımıyorum açıkçası ilk defa göreceğim.nasıl olur bilmem ki öyle mi yapsak..

evt kız isteme hemen olabilir diye düşündüm ben de ama bilirsiniz işte ben sonra daha bizi tanımadan seni hemen bize verdiler gibi şeylerin söz konusu olmasından nefret ederim kız evi naz evidir derler :) o yüzden ikilemdeyim.ailesini ben de tanımıyorum açıkçası ilk defa göreceğim.nasıl olur bilmem ki öyle mi yapsak..

Ya Saçmalıyorsun Arkadaşım Ya..:27:
Ne Diyecekler..
Siz Birbirinizi Seviyorsunuz, Sonuçta Görüştüğün Birisi..:19:
Görücü Usulu Değil ki, Uzatalım Olayı..:21:
Hem Nasıl Yapacağım Diyorsun Kısa Bir Zaman Zarfında..
Hemde Kız Evi Naz Evi, Diyorsun..:19:
İş Senin İşin Bu İşin Cılkını Çıkarmak İstemiyorsan Kısa Zamanda Bitir..:34:
Artık Eski de Bu Gibi Düşünceler..:19:
Hem Biraz Naz Yaparsanız, Bu Sefer de Kaç Saatlik Yoldan Geldik.. Ne Düşüncesiz İnsanlar Derler..:20:
Bir de Bunu Düşün..:27:
Ötekine Verecek Cevabın Var, Seviyorum Dersin.. Ya Buna?:19:

İnşallah Herşey İstediğin Gibi Olur..:70:
Şimdiden Mutluluklar..:69:

bence de öyle eğer insanlara git gel olayını yaparsanız bu onları daha zorlayacağı için sizin hakkınızda da hemen verdiler düşüncesinden daha ağır bizi düşünceye sahip olurlar yani o kadar yol geldik vs vs

ilk tanışmada kız isteme hoş diil bence sadece tanışmak için gelsinler
tamam siz evlenmeye karar vermissiniz ama bırak formaliteden de olsa annenin babanın biraz düşünelim araştıralım deme hakkı olsun

tamam siz evlenmeye karar vermissiniz ama bırak formaliteden de olsa annenin babanın biraz düşünelim araştıralım deme hakkı olsun

evt ben de böyle düşünmüştüm,sonuçta 9 10 saatlik yoldan geliyor olsalar zaten buna gerek görmeyiz.
bir arkadaş da saçmalıyorsun diyerek saçmalamış

seviyorum derim tabi o ayrı mesele..gerçi ben kimsenin 3 4 saatlik yol için bize git gel yaptırdı diyeceğini zannetmiyorum sonuçta formaliteden de olsa bunların yapılması gerektiğini biliyorlar.erkek arkadaşımın bekar evi var burda kalacakları yer açısından da sıkıntı yok.

Son düzenleme:

evt ben de böyle düşünmüştüm,sonuçta 9 10 saatlik yoldan geliyor olsalar zaten buna gerek yok

seviyorum derim tabi o ayrı mesele..gerçi ben kimsenin 3 4 saatlik yol için bize git gel yaptırdı diyeceğini zannetmiyorum sonuçta formaliteden de olsa bunların yapılması gerektiğini biliyorlar.erkek arkadaşımın bekar evi var burda kalacakları yer açısından da sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Canım bizimkilerde 4 saatlik yoldan geldiler. İlk tanışma şeklinde oldu. Yemek, çay, tatlı gibi ikramlarımız oldu. Aynı gün geri döndüler. Daha sonra iadeyi ziyaret yapıp biz oraya gittik. O zaman kız isteme ve nişan için tarih konuşuldu. Sonrasında bize geldiler, kız isteme oldu, aynı gün çarşıya çıktık, o gece bizde kaldılar, ertesi günde yüzüklerimiz takıldı. Sana fikir olabilir:34:

Back
X