• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haftaya dişlerime tel taktırıyorum...

bugün braketlerim takıldı, porselen braketler. takılırken hiç öyle ağrı sızı hissetmedim gayet kolaydı uygulanması. doktorum 1 hafta rahatsız hissedersin ağrıların olur dedi. şu an ağrım yok yuhaf bir his var ağzımda. gülünce çok korkunçlu oluyorum:D:D nişanlımın karşısına da böyle çıkmak istemiyorum:S ama napalım sonuca odaklanıp sabredeceğim. inşallah çok güzel olur. birde kontrolüm 1 ay sonra, ben burda bir kaç kişiden 2 haftada bir gidiyorum diye okumuştum. 1 ay kontrol için uzun bir süre mi acaba?

bugün braketlerim takıldı, porselen braketler. takılırken hiç öyle ağrı sızı hissetmedim gayet kolaydı uygulanması. doktorum 1 hafta rahatsız hissedersin ağrıların olur dedi. şu an ağrım yok yuhaf bir his var ağzımda. gülünce çok korkunçlu oluyorum:D:D nişanlımın karşısına da böyle çıkmak istemiyorum:S ama napalım sonuca odaklanıp sabredeceğim. inşallah çok güzel olur. birde kontrolüm 1 ay sonra, ben burda bir kaç kişiden 2 haftada bir gidiyorum diye okumuştum. 1 ay kontrol için uzun bir süre mi acaba?

kontrol süreleri dişlerin yapısına göre değişir. kimini her hafta çağırmak gerekir kimini 2 ayda bir. sıkıntı yapmayın.. güvenin doktorunuza :)

Bu sabah ön dişimdeki braketin biri attı, iyi yapışmamış galiba:( Aradım doktorum da yok bugün Pazar olduğu için. Yarına kadar böyle bekleyeceğim mecburen, abaküs boncuğu gibi sallanıyor telin üzerinde bir sağa bir sola:D Bir sorun olmaz inşallah yarına kadar

Bu sabah ön dişimdeki braketin biri attı, iyi yapışmamış galiba:( Aradım doktorum da yok bugün Pazar olduğu için. Yarına kadar böyle bekleyeceğim mecburen, abaküs boncuğu gibi sallanıyor telin üzerinde bir sağa bir sola:D Bir sorun olmaz inşallah yarına kadar

yemek yerken dikkat edin bir günde bir sıkıntı olmaz. ama bundan sonra daha dikkatli olun doktorunuzdan fırça yiyebilirsiniz :)

Son düzenleme:
yemek yerken dikkat edin bir günde bir sıkıntı olmaz. ama bundan sonra daha dikkatli olun doktorunuzdan fırça yiyebilirsiniz :)

o kadar dikkat ediyorum ki tel takıldı takılalı ekmek bile yemedim:) sert hiç birşey yemiyorum, daha alışamadım zaten ağzımdaki hissine. sadece çorba vs. sıvı şeyler yiyorum. bisküviyi çaya batırıp ıslatıp öyle yiyorum:D bu kadar dikkat etmeme rağmen oldu. daha kahvaltımı bile yapmamıştım sabah, uyandım annemle konuşuyordum pıt diye çıktı:) diş fırçalamamdan mı oldu acaba diyeceğim ama o kadar da hassas olamaz. daha önce orta sertlikte kullanıyordum, tel takılınca yumuşağından aldım korkumdan(doktorum farketmez dediği halde).

o kadar dikkat ediyorum ki tel takıldı takılalı ekmek bile yemedim:) sert hiç birşey yemiyorum, daha alışamadım zaten ağzımdaki hissine. sadece çorba vs. sıvı şeyler yiyorum. bisküviyi çaya batırıp ıslatıp öyle yiyorum:D bu kadar dikkat etmeme rağmen oldu. daha kahvaltımı bile yapmamıştım sabah, uyandım annemle konuşuyordum pıt diye çıktı:) diş fırçalamamdan mı oldu acaba diyeceğim ama o kadar da hassas olamaz. daha önce orta sertlikte kullanıyordum, tel takılınca yumuşağından aldım korkumdan(doktorum farketmez dediği halde).

o zaman olacağı varmış olmuş diyorum başka bir yorum yapamıyorum :) geçmiş olsun :)

bu arada fırça sertliği çok bir şeyi değiştirmez önemli olan fırçalarken sert davranmamak..

cuma günü arka dişlerdeki halkalarım damaklığımla birlikte çıkmıştı. bugün doktora gittim, sadece halkaları taktı. damaklıktan kurtuldum mu diye sordum şimdilik dedi, eğer daralma görürsem geri takabilirim dedi. şu an çok sevindim bu duruma, yediklerimden tat almıyordum çok rahatsız ediyordu ağzımın içinde. çok şükür şimdilik kurtuldum.

bugün alttan 3 dişime implant yapıldı, uyuşukluk daha tamamen geçmedi inşallah sonrasında çok ağrım olmaz. şu an buz uyguluyorum sürekli. bu arada implantın sonuncusu yapılırken metal halka yine çıktı dişimden onu da pazartesi yada çarşamba günü dikiş aldırmaya gittiğimde yaptıracağım. implant yapılırken ağrım olmadı yalnız 1 buçuk saat sürdü sürekli ağzım açık birde çok korktum, işleme başlamadan önce baya kötüydüm ellerim ayaklarım titriyordu renk değiştirdim resmen. çok şükür atlattım, doktorum da sağolsun çok temiz çalıştı ve ilgilendi. yalnız ağzım uyuşukken ben hiç konuşamadım o anda şu an aklıma gelen soruların hiç biri gelmedi, bir an önce eve gelmek istedim. ben dikişlerim alınana kadar ve geçiciler takılana kadar yeme içme durumum nasıl olacak onu merak ediyorum, ne yapmam lazım. extra yumuşak bir diş fırçası yazdı doktor, 2 gün sonra bununla fırçalamanı isteyeceğim dedi. ağrı kesici ve antibiyotik kullanacağım. bir de prednol yaptırdım morluk ve şişlik çok olabilir diye. yeme içme konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. çünkü zaten zayıftım, tel taktırdım taktıralı çok daha fazla zayıfladım birde implant yüzünden yemek yiyemezsem çok kötü:(

cnm ya nerde taktırdın tellerini ve ne kadara taktırdın bn sadece üst damağa taktırmak istiyorum ne kadar olabilir maksimum bi fikrin var mı?

tel tedavisi uzun ve sıkıntılı sürüyor belki ama sonuçlar çok güzel oluyor. siz de memnun kalırsınız inş.

kızlar bende bişeyi merak ediyorum. şimdi karar verdik doktora gittik diyelim bu süreç ne kadar sürede başlar. yani benim 1 ay vaktim olcak. ben istanbulda yaptırmayı düşünüyorum ama üniyi sakaryada okuyorum. 2 hafta sonra tatile gircem 4 şubattada okulum başlicak o arada bu tedavi yerine oturmuş olur mu sizce?

kızlar bende bişeyi merak ediyorum. şimdi karar verdik doktora gittik diyelim bu süreç ne kadar sürede başlar. yani benim 1 ay vaktim olcak. ben istanbulda yaptırmayı düşünüyorum ama üniyi sakaryada okuyorum. 2 hafta sonra tatile gircem 4 şubattada okulum başlicak o arada bu tedavi yerine oturmuş olur mu sizce?

hastanede sıra yoksa hemen alırlarsa rahat yetişirsin cnm bunu yaptıracağn kliniğe ya da hastaneye sormalısın yoğunluğa göre

3 dişime implant yaptırdım, henüz bir ay bile olmadı. doktor geçici kaplama takmadı üzerine öyle vida şeklinde bekliyorum, 3 ay sonra üzerinin kaplamasını yapacağını söyledi. yalnız implant vidalarından birinde sorun yaşadım; ilkinde sallanmaya başladı çok korktum tutmadı diye gittim sıkıladı doktorum. daha sonra yine aynı vida tekrar sallandı ve dişlerimi fırçaladıktan sonra ağzımı çalkalarken tamamen attı vida hemen doktora gittim hiç bekletmeden, doktorun müdehale etmesi 1 saati buldu o arada et kapatmış üzerini vidayı yeniden takarken canım yandı baya. o gün ağrılı geçti. vidayı değiştirdiği için sorun yaşamam diye umuyordum ama bugün yine hafif bi oynama hissediyorum, birde diğer iki implantta hiç sorun yaşamadım bu sorun yaşadığım implantı yapıldığı günden beri konumu ilginç geldi yüksek duruyor. ben artık korkar oldum, ya uyurken falan çıkarsa diye, yada o kadar eziyet çektim tutmazsa diye. diğer ikisi sapasağlam duruyor çok şükür ama 3. beni korkutuyor. böyle sorun yaşayan oldu mu hiç? daha üzerinde kaplama yokken yüksek duruyor sizce bu saçma değil mi?

Back