Haftalık Adım Yarışması 🏃 ( Kadınlar Yürüyor)

Çok geçmiş olsun canım

Ben son kontrolde doktoruma sormuştum cnm 8-10 bin atıyorum günde, azaltayım mı dedim. Azaltma, yürüyüş yüzünden erken doğum olmaz, erken doğum olacaksa yatsan da olur dedi. Ama senin şimdi özel bi durum olmuş biraz dikkat et sen. Daha iyi olunca yürürsün fazla fazla.

Benim haftada bir gün eşimle 10km yürüyüşüm vardı 1 saat 45 dk falan aralıksız yürüyorduk. Bana hamileyken öyle bir yürüyüş zaten yapmaman lazım diye çığırdı bir anda.
Yürüyüşe çıktığın zaman 5bin adım yapsan yeter. Gün içindeki adımlarla 7-8bin olur yeter dedi.
Ama ben de dediğin gibi erken doğuma ihtimal vermiyorum yürüyüş yüzünden ya.
Ben gebelik öncesi koşuyordum. Beraber koştuğum kız arkadaşlarım vardı. Gebeyken de koşanlar oldu aralarında. Vaktinde rahatça doğumlarını yaptılar. Erken doğuran falan olmadı.
Hatta bir ara instagramda hamile koşucu vardı onu takip ediyordum kız 42km maraton koştu hamileyken. Şu an hesabı sporcuanne_run. Orda paylaşımları duruyor. Bayılarak takip etmiştim sürecini. Bir gün sancım başladı hastaneye gidiyorum diye paylaşım yaptım. 2 saat sonra doğurdum diye resim koydu
Bence de erken doğumu falan tetiklemiyor bu hareketler.
Ben de kaza geçirdiğim için doktoru dinledim bu konuda açıkçası. Ondan evham yaptım. Ama doktorum 10km yürümek diye gözler açıldı.
Ben de şimdi rahim ağzında falan bir problem olmadığı için günde 10bin adım yapmaya çalışıcam yine. Yoga yapıyordum mesela. Ona da 1-2 hafta ara verdim doktor kanama yok kalkabilirsin ama çok hareketli olma dediği dönemde ona başladım yeniden.
Çalışıyor olsam mesela iş yerimde çok daha hareketli olacaktım. Ama ücretsiz izne çıktım pandemiden dolayı.

Bununla geçmiş olsun canım
Ya beline ağır yük yuklemedikten sora yürümekte sknti olmaz bencede doktorunda birşey demiyorsa

Evet bünye spora alışıksa sıkıntı yok. sonuçta biz hamilelikte başlamadık spora yürüyüşe. Hamilelikle beraber hiç yapılmayan tempoya girmek sıkıntı yaratabilir. Baksana önceden koşanlar koşmaya devam etmiş ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…