• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadisi eriflerden damlalar

takva

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
219
4
318
Eskişehir
1. Allah'dan ilm-i nâfi isteyin ve faide vermeyen ilimden Allah'a sığının.
Ravi: Hz. Câbir (r.a.)

2. ALLAH'dan dünya ve ahirette af, afiyet ve yakîn isteyin. Zira yakînden sonra kula, afiyet kadar hayırlı bir şey verilmedi.
Ravi: Hz. Ebû Bekir (r.a.)

3. Allah'ın fazlından isteyin. Zira O istenmekten bıkmaz. İbadetin efdali de gamm ve hemmden kurtuluşu beklemektir.
Ravi: Hz. İbni Mes'ud (r.anhüma)

4. Düşük çocuklara da isim koyun. Allah onunla mizanınızı ağırlaştırır. Zira onlar kıyamet günü gelir de şöyle derler: "Ey rabbimiz beni zayi ettiler ve bana isim vermediler.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

5. Fena ahlak, sirkenin balı ifsad etmesi gibi, ameli bozar.
Ravi: Hz. Ebû Hüreyre (r.a.)

6. Bakara suresinde bir ayet vardır ki, Kur'an ayetlerinin seyyididir. Bir yerde okundu mu şeytan orada tutunamayıp mutlaka çıkar. Bu "ayetül kürsi" dir.

7. Kuran'da bir sure vardır ki otuz ayettir. Sahibine (devamlı okuyana) affedilinceye kadar şefeat edecektir. O "Tebarekellezî biyedihil mülk"dür.

8. Yakında ilim taleb eden kimseler gelecek. Onları gördüğünüzde: "Allah'ın rasulunün tavsiyesi ile merhaba" deyin ve onlara istedikleri fetvayı(bilgiyi) verin.
Ravi: Hz. Ebû Said (r.a.)

9. Benden sonra yakında bir kavim gelecek, benim hadisimden soracaklar. Onlara ancak ezberlediklerinizi söyleyiniz. Kim kasten bana yalan isnad ederse cehennemde yerine hazırlansın.
Ravi: Hz. Ebû Mûsa (r.a.)

10. Üzerinize öyle bir zaman gelecek ki, o vakitte şu üç şeyden daha hayırlı bir şey olmayacak: "Helal para, kendisi ile ülfet edilen din kardeşi, amel edilen bir sünnet.
Ravi: Hz. Huzeyfe (r.a.)
:1hug:

Eklentiler

• $selimiyevy3ea4.jpg
    $selimiyevy3ea4.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 68
Back