kız alamanca da mı biliyosun senEllerine emeğine sağlık. Bende sitenin adını rica edeceğim..
Merhabalar benim oğlum 8,5 aylık şu aralar tek işim onunla ilgilenmek ve gelişimi için elimden ne geliyorsa onu yapabilmek (her anne gibi ) hergün değişik şeylerle oyalamaya çalışıyorum ama bazen yeri geliyor tıkanıyorum ,buradan bebeklerimizle yaptığımız oyunları,faaliyetleri paylaşırsak birbirimize daha yararlı olacağımızı düşünüyorum Biz bu aralar dil gelişimi için ona kitap okuyorum kendi okuduğum kitabı yüksek sesle okuyorum o da sesler çıkarmaya çalışıyor benimle birlikte,komiklik yaptığımı sanarak gülüyor sıpa.. Sonra ona kitaplar aldık bazıları hışırtılı,bazıları doku duyuları gelişmesi için özel yerleri olan kitaplardan,diğer kitapları da ilk sözcükler kitabı temel kavramlar,objeler,renkler,hayvanlar var onunla beraber bakıyoruz ben anlatıyorum o bazen dinliyor (kedi,köpek tanıdık gelenlere daha çok ilgi duyuyor) bazende ağzına götürüp dişliyor :) ama zamanla teker teker öğrenecek..
Sabahları balkonumuzun kirlenme pahasına kuşları çağırıyoruz sonra da zevkle onların yemek yemelerini seyrediyoruz. Bu aralar ona baloncuk çıkaran kutudan aldım onlarla oynamaktan çok zevk alıyor. Mesela üst üste dizilen yuvarlak kovalar var onunla kule yapıyoruz bayılıyor şimdilik deviriyor sadece,bazende ben elime 2 kova alıp birbirine vuruyorum beni görünce o da aynısını yapıyor ve aferinn,alkışşş diyince çok mutlu oluyor.
Üst üste geçen halkalarımız da var müzikli her geçirdiğinde müzik çalıyor yada üzerinde hayvanlar var düğmelerine basmayı öğrendi tek tek onlara basıp at,koyun,ördek ,horoz sesini dinliyor.. Bul-tak oyuncaklardan aldık henüz değil ama yakın zamanda onuda keşfedeceğiz şimdi biraz erken.. Bu aralar yürümeye çok çabalıyor elinden tutup yürütüyoruz mecburen çıngıraklı topumuz ve ahşap köpeğimizin peşinde onları kovalamak da ayrı bir hoşuna gidiyor.
Bunun dışında montessori faaliyetlerinden okuduğum,incelediğim örnekleri uygulamaya çalışıyorum..
Bu arada dün çocuk şarkıları indirdim (çok güzel bir sürü çocuk şarkısı) gündüz onu açıyorum çok seviyor bildiği şarkılarda tepki veriyor (ali babanın çiftliği) ,bugünlerde dahi bebek cdlerini seyrediyoruz günde bir kez,çok seviyor ve tepki veriyor sağ beyni ve sol beynin ayrı ayrı gelişimini sağlıyor..
Sosyalliği açısından yaşıtlarıyla yada kuzenleriyle beraber zaman geçirmesini sağlıyorum ve kendine güvenini sağlaması açısından çok da fazla ilgilenmiyorum dışarıdayken kendi halinde oynuyor Beyin gelişimi için de omega3 ve omega6 vermeye çalışıyorum..
Bunlar da oyuncaklarımızdan bazıları,en sevdiklerimiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?