Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Arkadaşlar cildime sık sık bakım maskesi yaparım ama bu sefer biraz daha etkili olsun diye farklı bir uygulama yaptım. 1)İlk önce şu saf ve temiz garnie peeling uyguladım.
Cildim yağlı değil ama arada bi bu ürünü deniyorum ,haftada 1 falan. 2)Bu peelingi (maske de özelliği olduğundan) cildimde maske olarak beklettim.
Kuruyunca yüzümü ılık suyla yıkadım. 3)1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı tarçın ekledim
2 damla susam yağı, 2 damla badem yağı, 2 damla limon suyu ekledim.
Malzemeleri cam çay tabağında cam kaşıkla karıştırmak en iyisi.
Tarçın çilleri açmak ve cilt rengini açmak için. Zira çilliyim.
Bunu yüzüme elimle sürüp yarım saat bekleme sürecindeyken bir de tonik yapayım dedim. 4)Bahçeden topladığım taze ebegümeci bitkisi vardı.
5-10 tanesini( 3-5 tanesini parçalayarak) 1 fincan sütle cezveye koydum.
Kaynayınca 2taşım kaynattım ve içine kurutulmuş 1çor kaş. papatya ekleyip 1 taşım daha kaynatıp ocağı kapattım
Rendelenmiş 3/1 salatalık ekledim. 1 tatlı kaşığı polen, 1 çay kaşığı bal ekledim ve karıştırdım.
2-3 damla badem yağı ekledim ve iyice soğuyunca iyice karıştırıp önce kalın süzgeçten
Sonra çay süzgecinden cam kavanoza süzdüm. 5)Yüzümdeki maskeyi yoğurt suyuyla ve pamuk yardımıyla sildim.
Pamukları iri iri kullanmak gerekiyor. Yüzümü ılık suyla tekrar yıkadım 6)Yaptığım toniğimi yüzüme pamukla sürdüm ve kurumasını bekledim.
Cildim kuru ve bu etkisini gidermek için yüzümü önce ellerimle ovdum sonra azıcık bir nemlendirici sürdüm.
Bu tonik ciltten biraz dökülme eğilimi gösteriyor, sanırım bu polen ve bal kaynaklı.
Yatmadan önce sürülüp sabah temizlenmeye uygun bi karışım.
Salatalık ve polen uyumsuz bir koku oluşturuyor ama çok rahatsız edici değil.
Bendeki tonik tarifi şöyleydi; malzemeleri bulamazsanız ve dilerseniz orjinal haliyle hazırlayabilirsiniz;
1 fincan süte biraz taze ya da kuru hiç farketmez;
aynısefa-ebekömeci-papatya'dan birini karıştırıp 1-2 taşım kaynatmak ve buz dolabında saklamak.
Ben de buz dolabında saklayıp, önce çalkalayarak günde 1-2 kez uyguluyorum.
Nemlendirici etkisini artırmak için içine 2-3 damla daha zeytinyağı-susamyağı eklenebilir.
Bu uygulamalardan sonra cilt kesinlikle sabunla yıkanmıyor
ve istenirse yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi veya limon suyuyla pamukla temizlenebilir.
Yeniden durulanır ve nemlendiricinizle masaj yapılır.
Benim cildim elastik bir yapıya kavuştu. Umarım sizin de işinize yarar.
Aşağıya ebegümeci resmini koyuyorum, bunu kendim topladım, papatya da bizim buralardan toplanma.
Her bahçede bulunabilecek, özllikle şu sıra çok bulunan bi bitki ebegümeci.
İnanın yıkayıp direk yiyebilrsiniz, biz bunu çocukken çok yerdik.
Babaannem toplayıp verirdi. Çok lezzetli, ben severim, tohumları da aynı tatta.
İnanın ekmek tuzla bile yiyebilirsiniz. Ayrıntılı faydalarını bilmiyorum.
Bir de şunu belirtmek isterim ben uzman değilim ve
kendimce,bulduğum ve kafama yatan tarifleri uyguluyorum.
Bazen eklemeler yapıyorum bu tonikte olduğu gibi.
Eğer birbirinin etkisini artıran, azaltan malzemeler kullandımsa bilenden, uzmanından yorum bekliyorum.
Ben memnunum. Umarım kullananlar da memnun olur.
Bir de uyguladığım diğer tarifleri ilerleyen zamanda bu başlık altında paylaşmaya devam edeceğim.
Allah'ın izni ile yakında yeni uyguladığım ve kendim icat ettiğim maskemi buradan paylaşacağım.
Resimli ve kaysılı süper bir maske! Bolca yapıp mini kaplar içinde buzluğa attım. Yakındaaa!!!